Spomalený rast? POMOC

Príspevok v téme: Spomalený rast? POMOC
soker

Zdravím,v apríli budem mať 15 rokov a mám 162cm,bol som na lekárskej prehliadke (15rocná asi viete o co sa jedna) nič mi nepovedali ohladom tohto. otec je odomňa vyšší možno aj 8-10-20cm a mamu som prerástol . Mám dostatok spánku.Chodievam spať pred polnocou . Každý tretí týždeň sa meriam a na stene je čiara vyššia a vyššia. podla vás,mám poruchu rastu ? Alebo je to všetko v poriadku ?

ninka 255

milý soker, môj syn mal v tvojom veku tiež takú výšku,trápilo ho to.stále sa ma pýtal kedy vyrastie. ja a môj manžel máme takú priemernú výšku teda nie sme nejako vysokí,ja-168 a manž.178. a predstav si, že môj syn začal rásť tak v 16-17 rokoch a teraz má výšku 193cm.takže nezúfaj, určite človek rastie až do 20 rokov.

soker

ja by som bol rád keby mám tých 170-175 ,zasa pre mna je nevyhoda,ze vsetky dievcata su vyssie odomna a stale mi hovoria ze skoda ze som maly . dufam,ze este porastiem cez leto .a ak by sa to dalo darovat tak urcite by som bral :D ale ajtak dakujem za odpoved.

Magy

soker, nejako zbytocne sa zaoberas vecami, co nezmenis. zjavne rasties, kedze ako pises, pri merani sa ciarka stale posuva.
co sa tyka vysky, je to dane genetikou a tu neovplyvnis.
dat si predpisat rastove hormony neodporucam. to ti ani ziaden normalny lekar nepredpise v tvojom pripade, to by si musel mat 130cm a nie tuto normalnu vysku, co mas. zatial rasties a tvoje telo prave teraz prechadza najvyraznejsimi zmenami, zasahovat do hormonalnej rovnovahy prave teraz moze mat fatalne nasledky, ktore neskor trpko olutujes, ze kvoli par cm vysky si si poskodil nieco ine, dolezitejsie.
Ja osobne mam 190cm a ver, niekedy je to vyhoda, som na to hrdy, ale casto je to na zufanie. S mojou vyskou mam problemy v autobusoch, lietadlach, autach, skoro vsade. Vsade je prilis malo priestoru na nohy, pri sedeni dostavam krce, lebo sa nemozem poriadne vystriet, som prilis dlhy takmer vsade.
Keby som mal tak 175, bol by som stastny. ja ti kludne tych 15 cm podarujem!!!