Ako sa začleniť

Príspevok v téme: Ako sa začleniť
Lea

Ahojte, mám 17 rokov a môj problém spočíva v tom, že neviem ako by som sa mohla začleniť do kolektívu resp. si nájsť nejakých kamarátov / priateľov. Totiž v našej triede nepatrím medzi tých najobľúbenejších (iba pár ľudí sa so mnou rozpráva) a všetci ostatní akoby tvorili 'partiu', len ja som vonku, niekedy si idú sadnúť niekde do kaviarne alebo na lyžovačku; mňa nikdy nevolajú a ja sama sa im nechcem vnucovať.
Tiež mám pocit, že mi chýba taký sociálny život; že proste každý deň prídem zo školy o 3 a potom sedím len doma (väčšinou čítam alebo som na počítači, pozerám telku atď.) Chcela by som mať nejaký okruh kamarátov s ktorými by som si mohla niekam vyraziť. Ale v škole ich asi nenájdem a keďže bývam v malom meste, nie je tu ani veľa miest kam by som sa mohla ísť 'socializovať' :) a nájsť si nejaké spriaznené duše.
Teraz sa to snažím vydržať len sama a dúfam, že na výške to bude iné...Teda ak nie je chyba vo mne.
4o by ste mi poradili?

asd

jane318 hoci som to navrhol, neviem ci by bol dobry napad stretnut sa s ludmi, kt nepoznam, ale preco nie? kolko mas rokov? ja mam 18.

Jane318

Ja bývam pár km od Nitry....
Bola by sranda, keby sme sa fakt že stretli a niektorí by sa poznali z videnia alebo tak :-D to by som sa ale asi hanbila, lebo táto anonymita je dobrá vec.

spriaznena

to stretnutie nie je fakt zly napad :))
pridavam sa k vam, som na tom rovnako ako vy..podla mna clovek by sa lespie citil v spolocnosti, kde vie ze aj ostatni maju rovnaky problem
problemom by ale bola urcite aj vzdialenost..odkial ste?

Jane318

Magy - to mi nenapadlo. Dobré rýpnutie. :-D bol to však len nápad strelený naslepo do terča.
Hm, čo by som ja robila na takom stretnutí? Asi by som sa najskôr pozerala po ostatných ako sa (ne)rozprávajú, pretože ja vždy najskôr počúvam. Ale fakt, také stretnutie si neviem predstaviť, myslím, že ani jeden z týchto ľudí (čo tu písali, že majú problém sa niekam začleniť a tak) by sa nechopil slova. :-D

Magy

jane318 - pekny napad, ale trosku si rypnem. ako si predstavujes to stretko? kazdy bude sediet sam a cumiet na ostatnych zdialky? samotarov nedonutis ani nasilu, aby vytvarali partie a bavili sa spolu, ako extroverti :))

Magy

aicha - ja som samotar a introvert tiez, ako vysity. ale to neznamena, ze budem inym radit, aby zili presne tak, ako ja len preto, ze to mne takto vyhovuje v style "mne je tak najlepsie, zi aj ty tak, lebo je to tak spravne". dost uzkoprsy a obmedzeny pohlad na svet. clovek na to musi dojst postupne, co mu vyhovuje najviac, aky styl zivota, ludia, povahy, priatelstva, okruhy zaujmov atd. treba vyskusat vsetko (resp. skoro vsetko) a az potom sa da povedat, co ti vyhovuje a co nie.