Strach

Príspevok v téme: Strach
dorrrrrrka

Dobrý večer, hladám pomoc. Mám strach. Cez den je všetko vpohode, ale večer ked si lahnem ma napádajú strašné veci. Bojím sa tmy alebo že sa mi môže niečo stať. Neviem sa toho zbaviť. snažím sa myslieť na pekné ale nejde mi to. ťažko sa mi zaspáva alebo nezaspím vôbec. Bojím sa byť sama. Po čase sa to už pomaly urovná, ale potom príde dalšia nejaká vec niekto zomrie alebo podobne a celé sa mi to vráti. Mám 17 rokov. a Nechcem ísť k psychológovy... Prosím poradte. Nechcem aby bol zo mna cvok.

:(

dorrrka aj ja som tu písala o strachu mojej známej. V mladosti sa jej prihodila taká blbá vec a od vtedy sa bojí v noci sama. Dnes má už 62 rokov a strach má stále. Nedokáže ostať sama v noci. Keď už musí, tak si svieti a aj tak vôbec nespí, tak buď k nej ide ktosi spať, alebo ona ide k niekomu. Preto ti to píšem, aby si s tým už teraz niečo robila, lebo ako vidíš z toho "navyrastieš". Ak si s tým nevieš sama rady, navštív psychiatra, aspoň aký názor na to má, ale osobne by som na sebe pracovala ako by som sa mala nejakými liekmi utlmovať.

Magy

J111 - to nie je divne, to je dan za uponahlanu dobu, stresy a tlaky, co sa na teba vyvijaju vsade - v praci, doma, medzi susedmi, stat, polit. a ekon. situacia a najme - chemikalie. vsade a vzdy. to sa len zda, ze niektore su neskodne. ked ich je tolko a doslova vsade, este aj v cistej vode je kopec chloru (rakovinotvorny prvok), tazkych kovov atd... co sa da cakat? ze ludia budu zdravi?

dorrrrka - brat mal priatelku, ktora mala podobne stavy, nedokazala byt sama doma, najme v noci. ked siel na sluzobku, spal som u nich. pokial viem, casom sa to upravilo samo, akonahle prisli deti a ine problemy. navstevu psychiatra doporucujem, ale netreba si hned mysliet, ze si blazon :)) pokial mas len taky problem, povazuj sa za pomerne stastnu ;)

J111

Ale je to nejake divne, ze tolko ludi ma problemy so psychikou. Cim to vlastne je? To by ma zaujimalo. Ze by stravou?:D

dorrrrrrka

PSychiater? to je až také? nedá sa mi nejak inak pomôcť? a on by mi ako pomohol? lebo si to neviem ani predstaviť.