Nieco lacne na flaky po akne?

ukucucul

Ahojte :-)

Mám 25 rokov, od 13 r. mám problémy s akné. Pred 10 rokmi som si prešla liečbou Roaccutanom, z čoho som mala úplne čistú pleť, jak detská prdelka. Pred 3 rokmi som vysadila antiku a pleť sa mi zhrošila. Mám úplne zapálenú tvár, veľké vyrážky. Zatiaľ mi lekári nezistili príčinu, brala som antibiotiká. Už skoro všetky krémiky som vyskúšala: Zynerit, Duac, Rosex, Skinoren, mala som aj drahé kozmetiky, laser, robila som vnútornú očistku, pijem len vodu, žiadne mliečne výrobky, žiadne sladkosti.

Minule som dostala som kontakt na kožnú lekárku v Maďarsku, veľmi ju pochvaľuju, aj na fórumoch. Dala mi samovyrobené mastičky: peeling a jeden krém na fľaky. Vraj to zaberá a už po 2 týždňov budem vidieť zmenu.

Ozvem sa ak budem vidieť zmeny :-)

dominka31

Urcite si kazdy vecer umyte poriadne tvar, vycistite citronovou stavou pomocou tamponika namiesto pletovej vody. Tvar moze stipat aj byt zacervenana ale da sa to prezit. Ak nie zriedte stavu s vodou :-)
Mne tento jednoduchy a hlavne lacny receptik trosku pomaha a to mam tvat moc poskodenu, tak si myslim ze drobne fliacky by tymto sposobom urcite mali zmizut ;-) a ja este pouzovam zynerit vodicku, ktora je na predpis od koznej. Uz sa mi aj menej zacali robit vyrazkya mam krasnu, hladku pokozku :-)
Lepsie to uz ale nebude, nuz, nemali sme si vyrazty vytlacat

nara

skús vývar zo sušených listov skorocelu, potierať tvár raz denne,, máš to zadarmo a nieje to také chemické ako všetky tie krémy a vody :-)

zuzulko

super baby, len podporujte priemysel hoci teraz mate tvaričky ako babetka, ale čo budete robiť o par rokov, potom už ani lacná, ani drahá kozmetika nepomôže a zo zrkadla sa budú na vás čumieť stareny. spravna životosprava podporuje vylučovanie odpadových látok cez obličky a pečeň a nepotrebujú sa tlačiť kožou. to znamená dostatok čistej vody bez chloru, umelých sladidiel a farbív,pravidelné vyprazdňovanie, strava s dostatkom vlakniny, mineralov, vitaminov ale nie chemických napodobenín, ale pravých prírodných. pobyt v prirode, slnko, voda vzduch. nie všetko z reklamy je dobré, sú to komerčné zaležitosti a obchodníkom je úplne jedno čo predavajú, len nech sú zisky!!!

agni

caute baby :), mam tiez par flakov po tvari...kedysi ich bolo viac, ale casom miznu ibaze to trva velmi dlho :p...chcem sa zbavit este tych zvysnych, ale nemozem sa opalovat lebo beriem curacne a zabral :))))))) tak teda idem vyskusat od kawar znacky jeden krem na pigmentove skvrny...mam od nich masku na stiahnutie porov a je suprova :D lebo po nej moja pokozka bola skutocne ako detska ritka :D a tak dufam, ze ten na vybielenie krem bude tiez fungovat :p. kupim si ho asi za mesiac lebo skuskujem teraz tak nie som ani doma, ale potom ako ho budem mat dam vediet ;)

alfabeta

Dievčence, slnko ešte viac vyťahuje fleky, mapy a škvrny po tvári. To Vám žiadna dermatologička nepovedala??
Používajte antialergickú kozmetiku - bez parfumov. AA KOZMETIKU, alebo BIODERMU. nič viac. aa je lacnejšia, máte väčší výber, biodermu zase v každej lekárni, ale je slabší výber podľa typov pleti.
A dekoratívnu kozmetiku určite len AA alebo GOSH, alebo ešte clinique - ale tá je super drahá.

ayvi

to s tým opálením je iste pravda, pretože mne to pomohlo na strie, tak určite by to zabralo aj na tieto jazvičky, lenže kožná mi odporučila, aby som sa veľmi neopalovala na tvári, keďže mám ešte stále akné...inak som už vyskúšala tú biodermu, dali mi sebium AKN ale ten ma strašne štípal a tiež sebium AI, ten bol dobrý, ale žiadny zázrak, no to, že je to pre mňa už drahšia kozmetika :))

inak ak poznáte ešte nejaké fajné krémiky tak sem s radami ;)) hlavne pod make-up, s výberom mám veľký problém, mám zmiešanú pleť :)
Ďakujem :)

ESMERA/ATIDE

ľudia, už ma to nebaví opakovať stále, už som to sem písala do viacerých diskusíí, ak sa chcete zbaviť flakov a jaziev od akné, hlavne na chrtbe a tak, tak sa choďte v lete OPÁLIŤ - SLNKO je najlepší prirodzený lekár. Mám to vyskúšané sama na sebe, mala som na chrbte neskutočné velké a hendé flaky, a už tam nie sú, nei je tam skoro prakticky nič