Pichanie v hrudi

kili

Dobrý,
prosím, tiež mám problém. Aby som bola konkrétna, tak od dectva sa mi to stáva. v dectve to bolo kedykoľvek, teraz už len, keď sa mi zvýši pulz. buď pri behu, ale aj rýchlejšej chôdzi. nemusí byť ani moc rýchla. Je to dosť omedzujúce :( Zrušiť to viem tak, že sa úplne predkloním hlavou dolu. Ale jak zas začnem behať, objaví sa to. A to aj v prípade, že už si strážim tep. Proste keď už to raz začalo, tak to bude až kým prestanem aktivitu.
Pravdepodobne mám tiež prehnutú chrbticu, panvu posunutú dozadu, no neviem to presnejšie vysvetliť, snáď len že viac vystrčený zadok a prehnutie v páse. Môže to s tým súvisieť? Tu také niečo čítam, tak to je pre mňa nová informácia. Ale čo som nejaký čas skúšala podsadzovať panvu, tak ma strašne boleli kríže.

CSs. Libor

Tak, pichľavá bolesť pri nádychu, teda pri silnom eupnoe nastáva vtedy, ak máš poškodenú chrbticu (columna vertebralis), nakrivenie chbtice, teda lardóza chrbtice spôsobuje to, že sa ti vykrivuje hrudná kosť. Týmto výkyvom nastáva posun 6 a 7 rebra pričom to tlačí na bránicu. Takýto stav sa dá liečiť iba pravidelným cvičením a postupným rozdýchaním. Častokrát ťa môže bolieť aj hrudná kosť, je to bolesť, pri ktorej sa nemôžeš ani vystrieť, taktiež to predýchaj a vyskúšaj spínacie cvičenia. Viac info na liborsokoli@gmail.com

Magy

wawesa - plati to co som pisal nizsie.
plus prosim popis, ci sa to pichanie prejavuje este nejak inak - stazenym dychanim, busenim srdca, navalmi tepla ci zimomriavkami atd.

wawesa

Ahoj, tiež mám problémy s pichaním v hrudi, je to približne na úrovni pŕs v ľavej časti od stredu hrude, nemala som žiadny úraz, ani som nebola chorá, táto bolesť sa objaví pár krát do dňa v trvaní asi pol hoďky a asi 3-4 krát do týždňa.....nevie niekto o čo sa môže jednať?

Magy

Ludia, naucte sa prosim popisovat svoje problemy detailnejsie, dolezite su veci, co danemu problemu predchadzali, a myslite si, ze maju alebo mozu mat vztah k danemu problemu. Takto z vas musime tahat informacie ako z chlpatej deky.

nepises co tomu predchadzalo - uraz, naraz, choroba, prechladnutie, nejaka zmena ziv. stylu, v stravovani a pod.

zazrak

Tiez som uz nieco podobne zazila. Nemohla som sa poriadne nadychnut, pichalo ma v hrudi ci som sedela, lezala, chodila. Paradoxom bolo, ze ked som s tym sla ku doktorovi, tak sa ta bolest cestou k nemu uplne vytratila. Kusok cesty bolest bola a zrazu nic a odvtedy sa neobjavila. Nechapala som, ale aspon som nemusela k doktorovi :) No v mojom pripade bolo najpravdepodobnejsou pricinou nespravna kombinacia jedla.

neznama123

:D uf už som mala vytočene číslo kňaza :D nedeja sa mi to prvý krát totiž, chcel som vedieť z čoho to môže byť, chcela by som sa spýtať ešte ako som si mohla presíliť tie svaly, a čo na to pomaha