Plynatost?

Príspevok v téme: Plynatost?
karol41787

Ahojte, v poslednom case som zacal mat dost chulostivi a trapny problem. Asi tak pred 2 tyzdnami som zacal mat problemy s dost castym \"prdenim\". Asi nemusim vysvetlovat ze v spolocnosti to je dost trapne, a ak to zadrzujem tak ma potom strasne rozboli brucho. Zivotospravu som nijak zasadne nezmenil a pred tym som s tymto v zivote problemy nemal. Mozete mi potvrdit ze ide o plynatost? A poradit ake lieku su na nu dobre?

Maji

moze to byt aj z toho ze nedobre prezujes potravu...mozno jes moc hltavo...

alebo z tych antibiotik.... tiez ti odporucam probiotika a najlepsie su BioGaia sice su drahe ale tie mi po antibiotikach najlepsie pomohli.

Magy

no a sme doma. antibiotika maju tu charakteristiku, ze nicia vsetko, co im pride do cesty. dobre aj zle. v tvojom pripade ti rozhodili mikrofloru v crevach.

mozes si pozriet vyber roznych pripravkov napr. tu: -odkaz odstránený-

Magy

no a sme doma. antibiotika maju tu charakteristiku, ze nicia vsetko, co im pride do cesty. dobre aj zle. v tvojom pripade ti rozhodili mikrofloru v crevach.

mozes si pozriet vyber roznych pripravkov napr. tu: -odkaz odstránený-

muchacc

Nasat probiotika (nie jogurtove, to je len marketing, tie jogurty su tak spracovane, ze nic zive tam neprezije).
Kup si v lekarni tabletove, najlepsie take, co sa uchovavaju v chladnicke.
Kup si tiez pivovarske kvasnice (pangamin).
a na vecer si mozes robit caj z feniklu popripade kminu.

Zatial ale sa snaz nejest vela bielkovin, hlavne vlakninu prijimaj a jednoduche cukry, ktore nekysnu v bruchu ale sa rychlo vztrebu. (cize ziadne kolaciky a plnkove torticky a cim menej bieleho peciva).

- mira

Telo ti dáva signál, že takto to už ďalej nepôjde, pohár sa naplnil. je načase zmeniť životosprávu. Odpad po zlom trávení sa ti hromadí v črevách a tam hnije, kvasí a páchne. Plynatosť je menšie zlo, horšie je, že toxíny ti budú prechádzať do krvi a rozvádzať sa po tele. V prvom rade zmeň stravu na prevažne rastlinnú, prírodnú a hlavne bez cukru. Systém by si sa mal naučiť, aby si nerobil zbytočné chyby.

Magy

pises ze si nezmenil zivotospravu. zmenilo sa nieco ine? bol si chory tesne alebo nedavno predtym, prip. si bol niekde v zahranici, alebo na mieste, kde si mohol ziskat nejakeho parazita? plynatost je doslewdkom nedostatku traviacich enzymov a bud je dana geneticky, alebo ako prejav choroby/parazita.

na plynatost je beano, ale neviem ci ho dostat na slovensku. skor antiflat (antiflat-tropfen). dalsie lieky espumisan, febichol, hylak forte...

jednou z moznosti ostava aj rozvinutie nejakej potravinovej intolerancie (geneticka predispozicia, vplyv chemie atd)