neprestavajúci kašeľ

Príspevok v téme: neprestavajúci kašeľ
terka marek

Už neviem čo mi je. Bola som prechladená, vybrala antibiotiká, kvapky od kašľu, chvíľu bolo dobré a teraz...natoľko sa mi zhoršil kašeľ, že si neviem rady.
A hlavne ked sa v noci zobudím a mám pocit, že sa idem udusiť, až mi slzy výjdu, proste ako keby mi dochádzal kyslík,,mám obavy, či namňa nelezie astma, nakoľko som aj alergička.

maruška

terka ak trva tento stav dlhsie, skus zajst k lekarovi. Ten ti najlepsie pomoze. Ak sa chces este skusit doma liecit, tak vyskusaj zvhlcit vzduch, prodtredie, kde sa pohybujes, kde byvas skus zbavit od prachu, mozno aj to ta drazdi alebo skus kloktat slaviu, nejake pastilky alebo skus hedelix. Ten je na prirodnej baze, takze sa nemusi vibec bat nejakych antibiotik.

mamkatka

ahoj skus toto roztlačený cesnak s medom jedna k jednej alebo jablko bez jadierok narezané na kocky k tomu trocha majoránky nechať variť 10-15min. scediť a piť ked je kyslé jablko môže trošku medu.

mko

Terka marek,mám 4 ročnu dcéru a tá tiež stále kašle,boli sme den pred šťedrým dnom v nemocnici,lebo som jej musela zavolať záchranku kôli kašlu dusivému,kašlala až tak že hned aj vracala.V nemocnici jej robili vyšetrenia,tiež ekg/kôli astme/,rontgen plúc,bola u ORL a aj krvné testy jej robili a všetko mala v poriadku,no napriek tomu kašlala.Doktorka mi pri prepúšťaní povedala,že to môžu byť aj chlamýdie,mykozy.To sa musíš ale dožadovať sama aby ti urobili na to testy,lebo vraj lekári to neradi robia.A ešte možno sa ti to nebude zdať,ale dávali jej aj v nemocnici cez postel mokru plachtu a pomáha to.Od vtedy dávam doma na radiátor ked ideme spať dve velké mokré nie celkom vyžmíkané osušky na seba,niekedy v noci ich ešte raz namočím a pomáha to Vyskúšaj.

ethel

nemyslím si ,že TPCH rýpala...normálna reakcia akú poradím aj ja...jednoznačne pri dusení volaj záchranku alebo ak zvládneš utekaj na urgent!
Pred spaním si vyvetraj,daj dačo mokré na radiátor a aspoň dva vankúše pod hlavu aby si bola vo zvýšenej polohe.Každopádne treba ísť na RTG,plúcne vyšetrenie,alergológia,prípadne aj ORL aby sa vylúčili iné ochorenia.

terka a mare

TPCH...ty musíš mať stále také uštipačné poznámky??...ked píšeš, tak píš normálne a neryp do ľudí...
A mimochodom u lekára som nebola, lebo si nemôžem dovoliť voľno zpráce, snád na další týždeň...ale je to o trošíčku lepšie ..

enia

daj si vysetriť chlamydie plucne alebo mykozu. vtedy byva taky kašeľ, hlavne ked to je najhoršie v noci. nemusi to byt astma, aj alergiu sposobuju prave rozne virusy,

terka a mare

oki...tak predpokaldám, že to bude astma...o bože!
A teraz mám otázku, ako prežiť noc, lebo mám obavy, že to bude ako včera...a nemám žiadne lieky.
Čo v takom prípade, bez liekov...