odoperovali mi 1m h. creva

VTomi

odporúčali mi racionálnu diétu, t.j. mám si vyselektovať tie potraviny, ktoré mi škodia alebo robia nepríjemnosti, pretože niektoré nafukujú, alebo zvyšia pohyb čriev a preháňajú, robia ťažkosti s trávením atď... Na ten môj zápal mi už podávajú biologickú liečbu, pretože bežné protizápalové lieky neboli efektívne. Nemáte náhodou kolitídu? Odporúčam navštíviť stránku: 5gram.eu kde sú užitočné články o nešpecifických zápaloch čreva.

fazula gula

mily/a J111 tebe odfikli asi z rozumu... toto nieje ziadna sranda...ked ti nic neodfikli tak nekomentuj...dakujem

fazula gula

on mal zapal creva, bolesti v krizoch a teraz to prislo akutne ze museli hned operovat...totizto nase uzasne zdravotnictvo si to skor nevsimlo ze nieco nieje v poriadku...chcem sa opytat ci bude musiet drzat aj nejaku dietu alebo nieco...vy mate nejaku dietu alebo neriete nejake lieky ?

VTomi

A z akého dôvodu mu ho odoperali? Ja mám Crohnovu chorobu, pred desiatimi rokmi mi tiež odstránili 70 cm hrubého čreva, lebo ten zápal vôbec neustúpil. Pomohlo mi to v tom, že odvtedy nemám bolesti, ale počet stolíc som už potom nikdy nemal ako predtým, čiže odvtedy ich mám často a neformované. A to teda najmä z dvoch dôvodov: kvôli skráteniu čreva a prítomnosti zápalových procesov, tentokrát na tenkom čreve. Ten zápal totiž migruje hore-dole.