Flákač vs poctivec

Príspevok v téme: Flákač vs poctivec
ozzi

Mám 20 rokov, snažil som sa byť celý čas poctivý alebo teda skôr robiť veci tak aby som sa mal v budúcnosti dobre. Jednotkár v škole, brigády aby som mal peniaze nejaké pre seba, staral sa ako sa dalo o zdravie, snažil sa byť čo najzodpovednejší, dodržať vždy to čo som sľúbil...atď. Som si zle vybral VŠ, a tak som skončil. Chcel nastúpiť na inú lenže rodiča mi ju už odmietajú platiť, tak si musím peniaze zohnať na ňu sám. Čiže sa musím zamestanť. A tu to už je. Hoc som bol jendnotkár, najlepší z triedy a asi i zo školy, mám maturitu ale som na tej istej úrovni ako všetci ostatní čo zmaturovali aj na štvorky. Aspoň v očiach zamestnávateľa. Čiže ak nezoženiem peniaze na školu tá všetká snaha bola zbytočná. A tu som začal rozmýšať: Na strednej som sa snažil aby som sa dostal na VŠ,na VŠ sa budem musieť opäť snažiť aby som ju dokončil. Teraz ak ju dokončím budem mať 25-26 rokov. Ale i tak sa hneď nejak zvlášť nezamestnám. Treba prax, robiť mizernú robotu i keď z VŠ vzdelaním aby som mohol robiť niečo poriadne možno neskôr. (opäť len robiť niečo aby som sa mal POTOM dobre a nie TERAZ). Čiže nakoniec sa tá všetká snaha vyplatí možno v 30 rokoch? A keď si to tak zrátam že v 30 by som si mohol už možno konečne vydýchnuť a začať robiť veci, ktoré som vždy chcel. Lenže napríklad v 30 ísť cestovať po svete keď budem mať možno rodinu? Alebo naučiť sa snowbordovať? Horolezectvo? Nie je síce na to až tak neskoro, ale určite by to bolo zábavnejšie v mladšom veku. A keď si teraz zoberiem spolužiakov čo všetko flákali - Flákali školu ale prešli ale si i užívali poza školou. Potom nešli na VŠ, bývajú u rodičou pár euro im dajú a za ostatné peniaze si zase len užívajú. Nie je to nič moc, žiadne vyhliadky do budúcnosti ale keď sa na to pozriem takto, že užívať si možno prvých 25-30 rokov života naplno, ako sa len dá (vlastne neviem kedy zomrieme) a potom zvyšných 25-30 žiť len z ruky do úst mi príde lepšia voľba, ako v mladosti väčšinu času sa snažiť aby som sa mal na starobu dobre. Radšej sa chcem mať dobre kým som mladý a ak by sa náhodou so mnou niečo stalo, nemusel by som v posledných minútach myslieť, že som si neužil život. Jedine v čom tu vidím háčik, že ak niekto chce vlastnú rodinu, tak jedine sa musí stále len snažiť...Alebo možno aj nie, ako sa teraz snažím zamestnať začínam mať pocit, že je jedno aké vzdelanie má človek, i tak bude robiť za mizerný plat a ťažko za zamestná lebo zamestnávateľ chce radšej niekoho z praxou ako so vzdelaním. Síce úplne tomu rozumiem ale príde mi to deprimujúce.

lost

nj maju tam bordel.. treba sa stazovat a stazovat (nie vulgarne) ale extremne progresivne.. (nie agresivne)
ako v boxe - zatlacit ich do rohu a buchat a buchat a buchat a cakat kedy sa vzdaju.. a ver mi, aj DU ma svoj bod zlomu.. kazdy ma.. (aj samotna ustava :D haha )

dane

Nie nemenila.Ale asi potrebuju buzerovat cloveka.Ja som stale prisla na mestsky urad v januari hned po vianociach zaplatila som dan za byt a bol pokoj a uz minuleho roku a toho roku odo mna dane nezobrali.Ze mam prist zaplatit az vtedy ked mi pride vymer.Tak sa mi nieco nezda.
A pocula som od jednej ze ju zasa stale upozornuju"ze treba zaplatit dane za byt" asi sa v tom vyzivaju.

lost

lebo som cital na nete davnejsie, ze ak mas rovnaku nehnutelnost, tak oni automaticky maju do mesiaca X poslat list a tam by mali byt udaje, aspon co som sa o tom raz s niekym bavil, ale zmenit sa mohlo hocico.. cize na urad by si mala ist len v prvy rok ...

dane

lost mna to uz vytaca a planujem ze z tym nieco aj urobim.Pretoze roky do zadu som prisla zapaltila som a bolo dobre a teraz uz 2hy rok si s cloveka robia dobry den.Tak ides tam ze zapaltis dane a oni ta vyslovene pomaly vyhodia.A keby mohli tak este aj daju na ciernu listinu AKO NEPLATIC DANI.

lost

dane

posli im to postou nabuduce.. vzdy lepsie ako cakat hodinu v rade. to som zvedavy ci mi tu hodinu uznaju danovaci v nakladoch, ta hodina moze byt vzacana viac nez celomesany plat toho burana co ma zdrzuje..

lost

dane

dan z ne/hnutelnosti je kapitola sama o sebe.

ja vzdy tvrdim:
- ak chcu dan, nech si pridu po nu ku mne domov.

heh, ale potom mi ludia hovoria ze som blazon :D

ale preco nie.. stacilo by, ak by napisali cislo uctu, sumu a variabilny symbol do obalky a zjednoduchsili by zivot ludom.. a nie hodadske tlaciva vypisovat, mozno sa takto ten co to zaviedol na tom ukaja, ja neviem.. su aj taki extremisti, avsak je maximalna hovadina, ze ak niketo iny nieco chce, ja to musim urobit za neho.

to je ako keby poviem nadriadenemu, ze aohj sefe, chcem novu postel do spalne, vyber mi nejaku..

sice tazko sa vybera analogia na taky otras ako je byrokracia, ale co uz.. kto chce pochopi..

dane

No ja mam takyto problem uz druhy rok.
DAN Z BYTU/ktoru chcem zaplatit/ uz druhy rok chodim na miestny urad hned po vianociach /v januari/ a tam odo mna peniaze nezoberu ze mam este pockat kym mi neposlu papiere.Tak takto vyhanaju poctiveho cloveka ktory chce zaplatit dane.A poznam zasa jedneho cloveka ktoreho zasa stale upozornuju ze treba zaplatit dane.Lenze ta dotycna ma tiez uz svoj zabehany stereotip ze chodi zaplatit urcity cas.Tym chcem len napisat ze mozme byt neviem aky poctivi STALE SA NAJDE NIEKTO KTO VAM VASU POCTIVOST NICI A SNAZI SA O OPAK.NIEKEDY ROZMYSLAM ZE KEBY SOM NEBOLA POCTIVA A LAHKOVAZNA MOZNO BY SOM SA MENEJ TRAPILA.
No a este chcem napisat ze na jednu stranu vsade sa hovori o DANIACH ZE JE CAS NA PLATENIE DANI A KED SI ICH CLOVEK CHCE ZAPALTIT NECHCU OD NEHO.
Este aj ta poctivost u inych ludoch niektorym ludom kolie oci a snazia sa zneprijemnovat zivot inym.Smutne.

krtko-lampa

Podla mojho nazoru opravim co bolo povedane od 0vecka: treba zamakat fakt malo ale na tom spravnom mieste na: treba zamakat fakt VELA ale na tom spravnom mieste, ale ked makas na spravnom mieste tak sa namakas malo. Nerob 10 veci a vsetky naprd, rob jednu vec a poriadne a zarobis miliony ;) ... Ono je to o vrodenej inteligencii, skola ti nic neda. Je to o tebe a o tom aky si ty vzdy bol a budes ...

grotesqa

ono to je tak, chces si uzit aj mat ,,poistku,, vo forme vzdelania prace a pod.
podla toho co si ale pisal, su to neni veci ktore sa nedaju robit aj pocas studia, napr. snowboard. to sa naucis aj cez vikendy pocas vianoc. peniaze sa daju zohnat cez leto, ist si von zarobit a pod. kamarati tak robia a celkom im to vychadza.
druha moznost je ist na externe studium.
na aku skolu chces ist?
vysoka ani poctivost ti stastie nemusia priniest. treba byt len na spravnom mieste v spravny cas a nieco vediet.