Môžem posilovať v 15-tke?

Príspevok v téme: Môžem posilovať v 15-tke?
saknoel

Ahojte,v apríli budem mat 15 rokov a chcel by som začať posilovať ,teda už som začal s vlastnou váhou a jednorúčkami doma. Chcel by som zacat uz aj chodit do posilovne a cvicit s miernymi vahami . pred dvoma rokmi som chodil,potom som si dal pauzu ... Chcel by som este narast,s velkymi vahami sa nechystam posilovat len s primeranymi tak /5-20/kg . Je to podla vas v poriadku ? Alebo by som mal este pockat? Prestanem rast,aj ked budem cvicit s miernymi vahami ??

saknoel

a ak chcem aj so strojmi cvičiť ,ale s miernymi váhami čo uvládzem napr. 10-15kg ,môžem tak cvičiť ? neprestanem rast?

asda

jj strava je velmi dolezita, potom si precitaj no forach o cviceni priblizne co by si mal jest aby si mal predstavu...a k tomu ze nemas ist do znicenia, podla mna by si si mal hlavne davat pozor aby si to neprehnal s cinkami ale s vlastnou vahou sa mozes nicit kolko chces, tam nic nedokazis ;) kludne si davaj kliky, zhyby 4 serie do znicenia s kratkymi pauzami kludne aj kazdy den, ked uz budes vycerpany budes to citit a sam si das den pauzu ;)

wreck

nesmies sa pretazovat, ist do vycerpania. potom mozes. nizsie hmotnosti ta budu formovat a rysovat, objem pojde hore pomaly. pridavaj si zataz az ked ta sucasna sa ti bude zdat otravne mala.

objemove cviky sa najefektivnejsie robia asi so 70% hmotnosti, ktoru si schopny raz zodvihnut. cize ak nejaky cvik raz dokazes urobit s 10kg, tak efektivna zataz je okolo tych 7kg. s tym by si mal urobit 5-6 opakovani v 3-4 seriach. ale na to mas este cas. pokojne si cvic rysovacie cviky. spoznas tak odozvu tela na trening a budes mat dobru pripravu pre objemove treningy. ako budes rast, postupne mozes pridavat.

najma, opakujem, nechod do vycerpania a dopraj telu dostatok casu na regeneraciu. uplne bez vycitiek 1-2 dni v tyzdni vobec necvic.

a pozor, vo vzorci strava-cvicenie-regeneracia prave strava robi mozno az 50-70% uspechu, podla toho aky si telesny typ. cvicenie potom da nejakych 25-30% a regeneracia zvysnych 10-15%. nic z toho nemozes celkom vynechat.