Práca do USA

LenkaLienka1

Taktiež môžem súhlasiť, agentura estavisa.sk je seriozna, su perfektni, zamietli mi povolenie a vdaka nim som bola hned aj na konzularnom urade kde mi povolili vycestovat, takze spokojnost na oboch stranach :)

LenkaLienka1

Ak máš konkrétne otázky a ideš tam prvykrát odporúčam agentúru www.estavisa.sk, ja som šla cez nich, všetko poradili, odporučili, dokonca pomohli pri vybavovaní práce, som bola nadmieru spokojná ;)

Lucia1992

Ahoj, tak základ je mať víza. Aký druh ti treba záleží od toho, na ako dlho a prečo tam ideš a podobne... Všetky druhy víz do USA máš na www.vizadousa.sk, tam si len vyber, ktoré potrebuješ.

sad2

no ani mna by animatorska praca nelakala a robenie zabavy pre inych.. to tiez nie je nic pre mna..
a ja som riesil uz v novembri nieco s Nemeckom cez skolu, tak teraz som sa informoval,ze v marci a aprili budu rozosielani ponuky pre studentov, ktori sa do toho zapojili, tak som zvedavy ci aj mne nieco pride,ale stale sa bojim toho, ze bude tomu predchadzat nejaky pohovor so zamestnavatelom v nemcine a ten ja neviem ci zvladnem..
stale vsak riesim aj to usa - ako plavcik, tak vsetky cesty si nechavam otvorene, uvidime co z toho vzide..:)

david23

jj, hlavne veľa ľudí potom zostáva len pri titule mgr., ani si nerobia advokátske skúšky, lebo si ani nemajú kde spraviť koncipientskú prax.
Ako si pokročil s hľadaním práce? Nás nakoniec frajerka prihlásila za animátorov do cestovky, bez toho, aby som to vedel a pozývajú nás na konkurz. Ale mne sa tam moc nechce ísť robiť šaša. Ešte sa musím rozhodnúť.

sad2

no tych pravnikov je teraz uz milion desat, aj tak 90 percentz nich bude robit nieco ine v zivote ( a ja medzi nimi)
co sa tyka jazyka, podla mna na kazdeho cloveka sa nieco nalepi ked uz je v tej cudzine, mozno na niekoho to ide lahsie, na ineho tazsie,ale urcite je to najlepsia moznost ako sa v tom zlepsit, mozno prave tie zaciatky su najtazsie a clovek sa vzdava uz v tom, ale treba vytrvat a vsledky sa musia dostavit, tak sa nevzdavaj:) treba sa nejako namotivovat..
a podla mojho nazoru na VS sa jazyky clovek nenauci, pokial ich nestuduje ako samouk, presne ako hovoris zlaty gympel, tam to do nas drvili..
a tiez teda by som si rad nieco nasiel na leto ak teda nepojdem do toho usa, tak urcite by som skusil nemecko/rakusko..

david23

sad2 tak to už doklep, keď si sa tak ďaleko dostal. Blbé je, že táto republika produkuje právnikov aj z tej súkromnej Vš, čo je na Tomašikovej v BA a v Sládkovičove, myslím si, že to zdehonestovalo všetkých študentov/absolventov práva, hlavne vás z TT a BA, čo to máte krvopotne vydreté:-(((
Ja som bol na Slovensku spokojný, nikdy som nemal pocit, že by som sa mohol mať inde lepšie. Potom, čo som robil v tom Rakúsku(aj keď to bola o hubu práca) a rozprával sa s miestnymi, tak mi to veľmi otvorilo oči a uvažujem o tom nájsť si tam prácu, len neviem ten jazyk a baliť zeleninu 20 rokov sa mi nechce:-))) nie som moc talent na jazyky, takže sa bojím, že by som sa tú nemčinu nikdy nenaučil. Sere ma aj to, že som počas Vš neštudoval riadne jazyky, čo som sa aj na gympli naučil, to som zabudol:-((( preto by som chcel vyskúšať to leto napr. v tom Nemecku, či by sa mi tam nepodarilo nakopnúť tu nemčinu/lebo v tom rakúsku som hovoril len anglicky/ a či by som to potom v Rakúsku neskúsil. Inak ja som sa v tom Rakúsku nestretol s nenávisťou voči Slovákom, práveže nás majú radšej ako tých arabov, turkov,...

sad2

skola je priserna, tony a tony biflovaciek, som v 4. rocniku, ale kebyze si mozem vybrat este raz tak sa pravu urcite vyhnem, je to trapenie..
a moja preferovana krajina je Nemecko alebo Rakusko, alebo aj USa, ale tam treba dostat zelenu kartu, aby sa tam mohlo aj zit, ale praca v mojom odbore ma urcite nelaka, nenavidim to uz teraz, neviem si predstavit robit to v reale, ale uz nemozem zmenit,kedze uz o rok koncim..
a urcite na zaciatku budem rad, ak budem moct robit hocijaku podradnu robotu, slovenske tituly sa moc neuznavaju, takze ja som pripraveny, ze budem zacinat sice s Mgr. niekde v Nemecku v Mekaci alebo inom retazci.. kym sa nnenaucim plynule nemecky.. a co sa tyka teba, ty chces zostat po skole na Slovensku alebo ake su tvoje plany a vizie do buducna?

david23

asi dosť ťažká škola, bývalá suseda mi tam študuje, tento rok končí a vravela mi, že sa tam počas štúdia veľmi trápila, aj keď je podľa mňa veľmi múdra a šikovná. Tak máš čo robiť, že? a inak kolkaták si? Všetko je možné, závisí od toho, koľko máš času a aké veľké máš zanietenie:-) a možno narazíš aj na ponuku, kde nebude tak potrebné dobre ovládať nemčinu...
Písal si, že by si chcel ako absolvent odísť do zahraničia? Aká je tvoja preferovaná krajina, chceš tam pracovať v odbore? Inak som si spomenul, že nám tá lektorka vravela, že v Nemecku je veľa voľných sociálnych bytov(neviem, či v nejakých tureckých getách:-D)a v ktorom meste, ale je to vraj vhodné miesto pre život a prácu