Prečo človek musí žiť???

Príspevok v téme: Prečo človek musí žiť???
4leafclover

Prečo človek musí žiť??? A keď chce zomrieť, tak sa ho snažia oživiť a nakoniec ak sa ho podarí zachrániť tak ho ešte pošlú k psychiatrovi. Nevidím dôvodom prečo by som tu ešte mala byť.(Nemalo by to byť moje rozhodnutie, či ešte chcem byť na tomto svete; medzi ľuďmi, ktorí ma sklamali, ktorých som sklamala ja.)

lost

lol, vy sa musite riadne nudit :)
na svete existuje zhruba 5000 unikatnych cinnosti co sa daju robit, na 1000000 sposobov..
ak by clovek zil 5000 rokov, nemal aby ani 1 sekundu cas "nudit sa" alebo rozmyslat nad tym, preco zije..

EternalSorrow

4leafclover niekedy si tuto otazku kladiem aj ja...mam jednu byvalu kamaratku ktora mi pisala ze ma zabije a odvtedy sa bojim vyjst medzi ludi ale niekedy si poviem ze to proste nema cenu a proste sa mozem rovno zabit pondelok som sa chcela predavkovat lioekmi ale boli tam len styri paraleny z toho by mi nic nebolo...pred tyzdnom som prerusila skolu a je mi este horsie pretoze tam som chodila aspon s mamou a bola som vonku teraz nechodim von vobec len s mamou do roboty a to je cele cize dokoopy 10min vonku a je mi z toho hrozne bolieva ma hlava a tak furt len vetram aby som mala cerstvy vzduch ale von sa neprinutim istbojim sa tej kamaratky

extra

a čo keby si si našla činnosť ktorá ťa bude baviť a hm skus si pred zrkadlom pol hodiny denne trenovat usmev a zatancuj si chod sa prejst do hory je tam ticho zistíš že aj na tomto svete su miesta kde je pokoj a nerieš kto koho sklamal ľudia su dnes poriadne svine a priatel ten sa hlada naozaj velmi tažko vieš aj psík alebo vtačik ktoremu daš trocha zrna bude šŤASTNEJší a ty tiež....ži pre život objím ho silno svojou laskou každy deň stoji za to ho žiť

J111

Cloveka zenie aj pud sebazachovy, ale aj laska a ta je krasna. Vzdycky je niekto, pre koho sa oplati zit kvoli laske.

0vecka

ale podla mna je hlupost cloveka v tomto podporovat... na nete je plno takych 'samovrahov' ktori sa akoze kazdy den chystaju zabit a akoze im to nikdy nevyjde... preco si radsej nepriznaju ze maju problem? ale musia takto citovo vydierat?

chladomor

0vecka: Aby to spravila poriadne nie je dobrá rada. V prvom rade preto, lebo to nie je až také ľahké, ako by si niekto mohol predstavovať a potom aj preto, lebo 4leafclover tu nezakladala tému kvôli takýmto radám.
Človek ktorý tu založí tému sa väčšinou len potrebuje vyrozprávať, možno trochu povzbudiť, prípadne chce byť poľutovaný alebo chce počuť že už nemá nádej, aby sa mohol ďalej utápať vo svojich depresiách.
Najviac mu však pomôže, keď mu napíšeme niečo pekné, inšpirujúce, zaujímavé, čo samozrejme nie je veľmi ľahké.