Preco ludia klamu?

Maoam

piktogram, tak mas pravdu, on sa chrani, prezil si peklo a ma to tazke

ludia su fakt hyeny

ale s tym, ze ludia nepovedia veci sa stretavam casto, väcsina to robi zo sebaobrany, takze aj na tom vidime, v akom svete to zijeme, ked sa ludia boja povedat pravdu, lebo by ich ini zmordovali

piktogram

maoam: z mojho pohladu nieco nepovedat (ako v pripade toho kolegu) nie je klamat. niektore veci ludom nemusim vesat na nos, pre svoje, ci ineho dobro. toto je podla mna v poriadku, resp. neradi sa do kategorie klamstva v mojom slovniku. aj ked chapem, ze by sa to tak dalo brat. zijeme v krutom svete. a kto si nekryje chrbat, toho svine rozdupu.

klamstvo by bolo, keby tvrdil, ze je uplne zdravy a nic mu nie je, pricom je ocividny opak. takto to vidim ja.

mate59

nie je nikto, kto by niekedy nezaklamal.
Klamať sa nemá,lebo sa to vráti,nie nadarmo sa vraví, lož má krátke nohy.
Ale niekedy sa nedá vyhnúť a tzv. milosrdná lož je správnym riešením.

Maoam

klamstvo ma mnoho pricin, nie vzdy je to nieco negativne

mnohi klamu zo strachu, alebo pre to, ze chcu ochranit bud seba alebo svojich blizkych, pretoze ludia su hyeny

poznam pacienta, ktory je tazko postihnuty (interne ochorenia) a zazil velmi vela utokov od ludi, ktori to o nom vedeli, aj na pracovisku

takze uz o tom nikomu nehovori a dokonca kolegov ani neinformoval o niektorych veciach, doveruje minime ludi, ani vlastnej rodine uz nie, iba priatelke a kamaratovi

jeho napriklad uplne chapem, lebo si zazil hrozne veci, ponizenia, dokonca upodozrievania, ze sa ulieva z prace, ale on je skutocne vazne chory a neverili mu to

takze v tomto pripade to beriem ako klamstvo z nutnosti, lebo by nemohol normalne zit

bohuzial akceptacia v nasej spolocnosti je slaba az minusova, zvlast ak niekto vybocuje z radu

ale tak inak klamstvo ako uz napisal piktogram, väcsinou pre tie dovody, ktore uviedol

User_37597

myslim ze kazdy to robi..len rozdiel je ze niekto je chorobny klamar a ide mu to niekto je chorobny klamar a nejde mu to
niekto chce vediet klamat a nejde mu to a niekto vie klamat-ale vzdy sa na to dojde.
ja ked zaklamem tak jedine pre to ze to ochrani ludi kto su mi blizky.
inak rodicom,priatelovy a KAMARATOM (3cca) neklamem.na co.
inak tiez som na tom ako zajo.cervenam sa a neviem sa vyjadrit.

piktogram

pravda je relativna, kedze dvaja ludia nemusia vidiet tu istu vec rovnako. vid ten velice trefny manzelsky vtip, ako muz-zena popisuju nocne udalosti zo svojho pohladu.. a odlisne :)

akonahle ja poviem nieco po svojom, ten druhy ma uz moze oznacit, ze klamem, lebo on to nevidel rovnako. ja viem, ani za rusov tu nebol taky bordel :)) vtip. ale o tom su medziludske vztahy.

a klamstvo v zmysle vymyslanie si je vzdy ucelove. bud chcem niekomu uskodit, pred niekym dobre vypadat, alebo neznesiem sam seba v zrkadle, alebo nechcem byt za zleho... tak si veci vylepsim. chore? asi. realita? denna.

az ked clovek vie vyjst sam so sebou bez toho, aby sa zo seba povracal.. az vtedy nema potrebu svoj "imidz" vylepsovat-inak povedane: klamat. ci uz pred inymi, alebo sam pred sebou. moj nazor, moje skusenosti.

ou, a pre "rypakov", kt. maju za potrebu vecne niekoho osocovat, ci napadat.. setrite energiou, mna to netrapi. nastastie, moje stastie od vas nezavisi.. nic v zlom, ale pocula som uz hadam vsetko, a uz ma to nudi.

zajo_smejo

Znie to asi neuveriteľne ... ale úplne minimálne, som veľmi úprimný človek a v tejto oblasti absolútne lenivý. Pretože klamstvo vyžaduje veľkú koncentráciu a konskú pamäť, aby ste sa nezamotali a neprezradili sami.
Ja hovorím takmer vždy pravdu a keď sa aj pokúsim niečo povedať trošku inak ako v skutočnosti je, prezradím sa sama : budˇ mierne koktám, ako hľadám slovíčka alebo sa červenám.
Takže neklamem, načo ? Je to nepraktické :))