Sex až po svadbe??

Príspevok v téme: Sex až po svadbe??
jeanetty

Zaľúbila som sa do chlapca, ktorý je veriaci, ale to by nebol ten problém. Nedávno sme sa začali baviť o sexe a zistila som, že chce sex až po svadbe. Ani to by nebol problém keby som to rovnako cítila aj ja. Už som mala sex, on ešte nie a niekedy mám pocit ako keby som ho do toho nejak tlačila. Neviem čo mám robiť, sme spolu pár týždňov ale do svadby to asi nevydržím. Veľmi ho ľúbim a sex je pre mňa súčasť normálneho vzťahu, ale on má trochu iný názor. Myslíte, že sa to po čase zmení? Neviem čo mám robiť ...

natusa42

hehee ..takže veľmi dlho ho tá viera nedržala (rofl) no normálne mi až slzy tečú od smiechu (rofl) .

toto je FAKE :.a obrovský

natusa42

bože ...no ..a takíto chlapi majú takéto baby .:( kam toto speje ..chalan si mal nájsť úplne iné dievča,než teba ...

iq

jeanetty tak to si natrafila na toho správneho :) nie na fanatika, ten môje dokonca hovoril že hriech je aj vzrušenie :P ale inak po jednej stránke je dobre že si váži zákony kresťanstva aspon vieš že to nieje žiadny hajzel ktorý sexuje kade tade...ale to su dva extrémy, ten stred sa hladá veľmi ťažko, bohužiaľ odvtedy som sama aj mám niekedy také chvíľky ked si poviem že som to s ním mohla ešte vydržať ale to by nebolo rozumné a ani dobré pre oboch...snád nájdem nikeoho s kým si budem rozumieť lebo už ma nebaví byť sama :P

jeanetty

iq, áno už to máme za sebou :D .. tak môj práveže nechodí do kostola, takže ma do toho ani nenúti, resp. do ničoho ma nenúti a to je dobre. A jeho rodičov zatiaľ nepoznám takže neviem ako budú reagovať, som aj celkom zvedavá, ale zas oni si myslia, že bude mať sex až po svadbe a asi by boli sklamaní keby to bolo skôr, takže u mňa nemôže prespať ani nič a to je blbé. Sa cítim ako keby sme mali 14-15 rokov a museli to tajiť pred každým :D Ale určite už máš priateľa s ktorým vám to klape lepšie po všetkých stránkach :)

Prosím ostatných, nehádajte sa tu, vždy sú a budú ľudia čo sú veriaci a čo sú proti tomu a tu na argumenty pre a proti fakt nie je miesto, ďakujem.

smajla

Martinka,
chapem tvojim argumentom, jednoducho neveris a mas v hlave logicke zdovodnenia preco neverit. je to jasne.kebyze sa da viera logicky vysvetlit, tak to uz nie je viera, ale veda :) cize na obranu tych kamaratok, urcite ta nevolaju do kostola preto, lebo si hriesna, ale preto, ze mozno ti chcu ukazat tu vieru, ktoru prezivaju ony. existuje vela definicii viery, existuju rozne cesty ako sa dava Boh poznat, tak mozno preto ta volaju, lebo ti to chcu tiez dopriat. lebo je to velky rozdiel, ked kracas v tomto zivote sama a ked kracas bez boha. ( ale to nevravim ako presviedcaci argument, ale hovorim z vlastnej skusenosti, lebo tiez som neverila vzdy tak ako teraz )
a este na margo toho Jezisa, je to podlozene aj historicky, ze existovala a ze zil :) , ale zase nie je v mojom plane strhnut tu debatu na dokazovanie jeho existencie.
a suhlasim uplne s tebou v tom, ze dvaja ludia by mali byt za jedno v tom, ci chcu sexovat pred svadbou alebo nie. mali by mat v tomto rovnaky nazor. alebo sa v tomto navzajom podrzat. lebo ozajstna laska prekona aj tuto prekazku :)

iq

jeanetty to znamená že ste sa vyspali spolu? :) potom je to ok , no ja som bola nútená lebo on nechcel vôbec ustúpiť a to som skúšala rôzne veci :D no a začal ma tiež pomaly nutiť do toho kostola plus si myslím že jeho rodičia neboli nadšení ked zistili že nechodím do kostola a myslím že mu už aj vadilo že som z rozvrátenej rodiny rodičia spolu nežijú mama už je raz rozvedená...no inak sme si dobre rozumeli ale ked tam nemala byť vášen a ja by som si mala zvykať na jeho rodinu, jeho rodičia ho dosť manipulovali týmto vierou a tiež ich výchovou celé to bolo moc na mňa :P

martina0222

smajla, mám spolubývajúcu, ktorá chodí do kostola, mám s ňou celkom fajn priatelstvo, ale akonáhle k nej prídu jej kamošky z kostola, snažia sa ma presvedčiť, aby som šla do kostola s nimi, lebo to je dobrý skutok, stanem sa tak "lepším človekom", že mi to pomôže atd... Veria tomu, že jeden z najcennejších skutkov je, keď ich vastným pričinením sa niekto stane veriaci.
Tak isto na náboženstve nám ako deťom vraveli, že myšlienky, ktoré spochybňujú Jeho existenciu, sú hriešne. Čo ak som chcela v neho veriť preto, že si vyvrátim svoje pochybnosti a tým sa moja viera utvrdí? A čo ak sa mi moje pochybnosti vyvrátiť nepodarilo? Čo ak vidím viac proti, ako pre? Čo ak nedokážem v niečo veriť len preto, že mi to niekto povie? Viera je čisto osobná a súkromná vec, takže ani nechcem, aby mi niekto vsúval nejaké jeho argumenty, či "naviedol" ma na správnu cestu k viere. Aj tak mám vždy nejaký protiargument, o ktorom oni nechcú počuť.
Možno je to tak, že niektorí veriaci veria, lebo sú lahko manipulovatelní a možno len ja nemám v sebe to niečo, čo veriaci majú a tak nie som schopná/nezaslúžim si byť veriaca.
Tak či onak, čo sa týka manželského/partnerského vzťahu, mali by obaja vyznávať to isté, inak to práve na tom môže nepríjemne stroskotať..

smajla

Martinka, nie je pravda ze veriaci odsudzuju homosexualov. ja si myslim sice ze to nie je prirodzene tato vec, ale chudaci, nemozu za to. nikto z nas nema pravo sudit ineho. mozeme si tu poradit, vymenit nazory, ale nikto ti tu nevycita, ze preto ze nechodis do kostola si zla. myslim, ze vacsina veriacich takych nie je. ludia sme vselijaki, vieme byt zli aj zakerni, nevieme si jeden druhemu dopriat, jednoducho aj ten veriaci ma kopec chyb, tak isto ako aj ten, ktory nechodi do kostola. nehadzala by som do jedneho vreca vsetkych tych, co tam chodia. ja tam chodim, pretoze mi to nieco dava, nie preto, aby som sledovala, kto tam je a kto nie je :)
a to mi este povedz, kto ti povedal, ze ked neveris v Boha si hriesna? sa mi to nejako nezda

martina0222

Indiana7 mohla by som reagovať obsiahlejšie ale fakt na to nemám čas. Tak asi to najdôležitejšie: na základe toho že poznáš jedného homosexuála, nemôžeš hodnotiť všetkých. Ja ich poznám niekolko. A nie je to ich volba, ako si vy, veriaci myslíte. Nemôžu to zmeniť, jediné čo môžu je, utajiť to.
To ostatné je o tom, kto koho súdi. Uvedom si, že to nie neveriaci odsudzujú veriacich, ale je to naopak. Ja rešpektujem veriacich, je to osobná vec, v čo ne/verím, rešpektujem aj ich zvyky, pokial to nie je v neprospech spoločnosti. Problém je ale, že veriaci za mnou lozia s tým, že by som mala chodiť do kostola a že som hriešna a zlá keď neverím v boha a podobne. Tak kto tu koho súdi?
Že v sexe až po svadbe vidím čerta? To nie, ak sa dvaja ludia tak rozhodnú, nevidím v tom problém.
Len hovorím, že by som bola opatrná, keď sa človeku, ktorý nie je zas taký silný veriaci, prebudí to jeho "svedomie voči Bohu" zrovna v tejto oblasti.

smajla

Takze: jedna vec- nikto nie je dokonaly a ani ziaden vztah medzi dvoma ludmi nie je dokonaly. ide o to, ako dokazu spolu komunikovat a vychadzat a ci sa dokazu akceptovat prave taki aki su.

dalsia vec je, ze ma prekvapuje, ako sa ludom zda normalne striedanie sex. partnerov ako ponoziek. cim viacerych mas, tym viac si v kurze? alebo tak nejako? tak podla mna je toto chore. normalne a dokonca dobre a romanticke sa mi zda pockat si na toho praveho alebo tu pravu. zabrani sa tym velmi vela zraneniam na dusi. a nehovoriac o pohlavnych chorobach. a konecne chlap, ktory to ma usporiadane a neberie zenu len ako objekt na pretiahnutie a uplne suhlasim s Magy. velmi rozumne a vyzrete nazory