preco davat gumu na eroticke pomocky?

Príspevok v téme: preco davat gumu na eroticke pomocky?
wreck

toto som sa chcel uz davno spytat. vseobecne sa odporuca na vaginalne a analne eroticke pomocky navliect pred pouzitim gumu. nechapem preco.

zoberme si vibrator alebo len obycajne umele brko. zena ho pouzije bez gumy. po pouziti ho umyje v teplej vode, mozno aj s trochou mydla, a odlozi. pred dalsim pouzitim ho zase dokladne umyje v teplej mydlovej vode, cim ho zbavi prachu a ciastocne mikrobov, a zohreje blizsie k telesnej teplote. spravi sa, umyje, odlozi.

predpokladajme, ze ho nepouziva aj jej kamarat(ka) alebo partner(ka). aky je dovod na navliekanie gumy (kondomu)? guma je vlhcena slizovitou gebuzinou, takze posobi na dotyk chladnejsie ako v teplej vode zohriaty vibrator. guma ma svoju hrubku, co zhorsuje zazitok, obzvlast ak vibrator pripomina skutocneho ftaka - ma zilky, vybezky a zakrivenia. a este navyse, co guma, to euro.

vedel by prosim niekto do tejto zahady vniest svetlo?

wreck

adam, nie nejdem. nemam pre koho, ale predovsetkym mam k tomu rovnaky postoj ako ty. najradsej pouzivam svoju telesnu vybavu. :)

0vecka

no nevim ale tych 12 centov je ako zadarmo... podla mna sa to oplati pouzivat ... navyse to mate hned trosku namastene...

AdamKrt

wreck Dnes 12:17 - ja mam asi pol skrine plnej pomocok :) Ale pouzivam ich iba obcas, ked si to priatelka ziada. Je to ako korenie, treba si to spestrit, aby nebol stereotyp. Zo zaciatku som chcel vybicovat v nej rozkos maximalne, ale zistil som, ze to neni ani tak o pomockach, ako o technike a ako sa s nimi naraba a nakoniec to clovek zvladne aj lepsie, ci rovnako bez nich :)

Po vyskusani X pomocok, clovek zisti, ze je to v 95 percent pripadoch aj tak na jedno kopyto, co sa stale opakuje a iba niektore z nich maju ine, dobre ucinky.

Ides kupit nejaku novu hracku ?

wreck

no vitaj, chlope. :) kraaasna vycerpavajuca odpoved. vdaka.

ziadne koitalne pomocky som este nepouzil, tak zase viem nieco nove.

AdamKrt

To je jednoduche, preco sa to odporuca.

Aby sa vyrobca mohol kryt pred pripadnymi zalobami a mal co najmenej problemov.

- plasty mozu mat rozne vypuklinky, mozu vzniknut zaderky,
- hlavne gelove a gumove vibratory obsahuju najviac ftalatov. Niekto mava na to dokonca alergicke reakcie

- cistenie plastu - ak mate niekto doma bielu podlozku na krajanie - plastovu, kludne si kupte aj novu, neporusenu a hodte na nu pretlacenu mrkvu a na dalsiu cast, pretlacenu cviklu. Umyte to vodou, mydlom. Uvidite, ze to farbivo je take agresivne, ze sa dostava do porov materialu a odtial je ho dokonale vycistit riadny problem. A teraz si predstavte, ze sa vam moze zdat, ze plast je cisty, ale to je omyl, len nevidite dokladne ten povrch. Lebo tak ako sa na nom zachytava farbivo, tak sa na nom zachytavaju ostatne zlozky.

A preto vyrobca radsej preventivne odporuci pouzit kondom. Jeho to nic nestoji a bezpecnost je vacsia. Nemusi sa bat pripadnych zalob, ved to uviedol.

Ina vec je, ak by si niekto poziaciaval pomocky, vtedy je to uz nutnost.

Najhygienickejsie su pomocky a vibratory
- sklenene, kovove-lestene
- plast s lesklym naterom, imitujucim kov.
- lesteny plast

Medzi najtazsie umyvajuce sa, su rozne napodobeniny ludskej koze a gelove pomocky. Tie maju obrovske mnozstvo porov.

Povedzme, ze je pomocky dlhsie nepouzivana a aj sa umyvala. Vzdy sa najde niekde vlhkost, dokonca v stavbach su spory plesni, ktore mozu bujniet na porovitych pomockach /casto sa to chyta len na odtlacky prstov/.

Na taketo druhy pomocok sa dokonca odporuca skladovanie tak, ze sa napudruju.

Ale v drvivej vacsine pripadov staci, ked sa clovek o pomocky dobre stara a je to v pohode. Aby som si neposkodil pomocky, tak ich umyjem beznym sprchacom a este som si kupil aj tuhe antibakterialne mydlo. Pred pouzitim znova umyt.

Okrem toho pouzivam aj velmi prijemny lubrikant, ked je treba - s antivirovymi a antibakterialnymi ucinkami - obsahuje totiz grepovy vytazok a je odporucany aj ako pomocna liecba pri roznych vaginalnych infekciach.
------
Okrem toho chcem podotknut, ze toto neni jedina hygiena. Aj ked sa umyju dosledne eroticke pomocky, netreba zabudat, ze najchulostivejsie sa umyvaju ruky. Tie maju totiz porov a zahybov este viac.

Takze staci dodrziavat dobru hygienu a nemal by byt problem.

wreck

haha, ake reakcie :))

naposledy som nosil "cepicku" niekedy v 2001-2002 a uz sa nepamatam kolko vtedy stal kus. ale bol to durex arouser a extra thin. ked som ich po mnohych rokoch zazrel v carrefoure pri pokladni, tak tam boli za nejakych 89.90 skk a neskor za 2.99 eur. a v krabicke su vzdy po tri, tak preto mi to vychadzalo na euro.

ale dobre vediet, ze sa takto prijemne zmenili cenove pomery v priemysle. :))

tak snad este napise adamkrt. on bude isto vediet. :)

ano.

na kondomshop je teraz akcia, 144ks a jeden vychadza na 0,12E :-) samozrejme ze obycajne ale ked uz niekto chce aj na vibrator pouzivat, tak idealny vyber pre neho

taktiez nevidim dovod pouzivat pri spravnej starostlivosti o pomocky

evinna2

Inač toto aj mňa zaujíma...tiež som sa normálne nad tým zamýšľala...je to určite hygienickejšie...ale je to osobná vec každého či si dá kondóm alebo nie...ja osobne síce ešte ZATIAL nijakú takú pomôčku nevlastním, ale asi bez...lebo naozaj asi by sme skrachovali....či to je správne, neviem