Primárny hypogonadizmus

Príspevok v téme: Primárny hypogonadizmus
Lalooooo

Dobry den ma niekto skusenost s chorobou a jej liecbov Primárny hypogonadizmus ktora zacala este pred pubertou? Tu je popis choroby: Hypogonadizmom sa označuje stav, pri ktorom je funkcia pohlavných žliaz znížená. Príčinou je nedostatok gonádotropných hormónov hypofýzy alebo je porucha v samotných gonádach.

Primárny hypogonadizmus má rozličné príčiny: nevyvinuté semeníky a vaječníky, zápaly, následky úrazu, ožiarenie, operácia. Ak nastane ochorenie pred začiatkom puberty, vyvinie sa u chlapcov obraz eunuchoidizmu. Typický je vzhľad tela: ukladanie tuku na trupe ako u žien, tenké dlhé končatiny, vybočené kolená, chabé svaly a jemná koža. Semeníky nie sú zostúpené do mieška a ochlpenie je slabé.

Presne tak ako tam pisu moje telo vyzera..Mam 14 rokov a po ejakulovani ani siru ani slichu..Semeniky aj penis mam male a ziadne ochlpenie..
pomozte mi prosim co mam rabit? za akym lekarom za obratit? ako prebuieha licba a je ucinna? ma niekto s tym skusenost aj s liecbov? bojim sa ze moj penis ostane maly a ja impotentny a ziadna zena ma nebude chciet. Prosim piste iba fakt uzitocne rady myslim to fakt vazne..

Milan milan

Vo Vasom veku by som este pockal. Ste prave na zaciatku puberty a veci sa mozu obratit este uplne inym smeropm. vase hormony su nekludne a hladiny kolisaju, cize vec sa moze napravit.. Na blogu mame o hypogonadizme uzitocny clanok - Vy ale zajdite aj za lekarom. Nemyslim si, ze Vas zacne hned liecit - pravdepodobne pocka do cca 18 rokov, kedy uz by mala byt vec stabilizovana.. Precitajte si aj -- vimax.sk

lulo

Taktiež mám Klinefelterov sy.,hypogonadizmus a azoospermiu. Mám 24 r. Určite navštív endokrinologiu, urologa a andrológa,príp. genetiku. Držím palce!!!

MikeComeback

No tak ja mam 24rokov a mam klinefelterov syndrom , treba is endokrynologicke a urologovi. Na ende ti zoberu krv ako aj u urologa , po mesiaci budes mat vysledky ( posielaju sa do BA ). Potom budes mudrejsi.
Liecba je ze ti daju cisty testosteron samozrejme ak mas klinefelterov syndrom nieje nikde napisane ze ta vyliecia.
Vsetko je to v genetike . Ked som mal 2 roky som bol na operacii od vtedy mi to ostalo do dnes. Max ti moze urobit urolog spermigram tam uvidi hned ci mozes mat deti v buducnosti alebo nie stoji to 20e. Ak nastivis urologickeho specialistu hned na prvy pohlad ti moze povedat ci mas syndrom alebo nie ziadne specialny vysetrenia niesu len ti zoberu krv a pockas na vysledky.