Zubárka

bong

ano mohla by si ist na zubne lekarstvo ale je to tazke, na strednej skor studuju zubni technici a asistenti, je lepsie ist na strednú skolu kde sa vyucuje minimalne biológia a chemia a potom samozrejme samostudium na prijimacky, sedieť na zadku a tvrdo makat pokial to chces

naty.23

chcela by som sa opytať ked chcem ist na strednu zdravotnu odbor zubny asistent tak mohla by som ist potom študovať zubne lekarstvo?

Eliima

a ak robíš tento rok prijímačky, tak už je dosť neskoro začať s učením, si myslím. Ale nehovorím,že sa to nedá.
A ak si tretiačka,práve je najvyšší čas sa začať pripravovať ;)

A na UK nemajú toľko mŕtvol ako na UPJS,čo je mínus. ;)

Eliima

Pane na nebi...máš nejakú ideu,teda stať sa zubárkou,čo je samo o sebe jedno z najťažších vecí v tejto dobe,teda na SR. Myslím dostať sa na takú školu,vyštudovať ju už nie je taký problém.
Ak nie sú tvoji rodičia neprimerane bohatí a nikto z tvojej rodiny nie je zubár,ver,že dostať sa na UK alebo UPJS,kde dokopy berú 70 ľudí z 1500 prihlásených, bude pekná makačka :)

Neviem,čo všetko sa vyučuje v odbore "zubný technik" na sš,ale ak nemáš pevné základy z CH,BIO,FYZ budeš ich postrádať neskôr i keď nie na prijímačkách.

Veľa šťastia prajem :)

Eva531

V prvom rade potrebujes mat maturitu. Najlepsie urobis, ak pojdes na taku strednu skolu, kde sa vyucuje biologia, chemia a fyzika, pretoze toto su predmety, z ktorych sa robia prijimacky na VS - odbor zubne lekarstvo v rozsahu gymnazialneho uciva. Na Slovensku iba z biologie a z chemie, v Ceskej republike okrem tychto dvoch predmetov este aj z fyziky. Zubne lekarstvo sa da studovat na Slovensku iba na Univerzite Komenskeho v Bratislave na Lekarskej fakulte a na Univerzite Pavla Jozefa Safarika v Kosiciach na Lekarskej fakulte. Vysokoskolske studium trva na Slovensku sest rokov, v Ceskej republike pat rokov a v Rakusku sest rokov.