má niekto rovnaké psychické stavy ako ja?

Príspevok v téme: má niekto rovnaké psychické stavy ako ja?
Ellaa

nooo mam 18 rokov... chcela by som vedieť, či ma, respektíve či mal niekto podobné problémy ako ja v súčastnosti.... som veľmi citlivý človek a veľmi zle znášam napäté situácie... možno to na mne nieje až tak vidieť, lebo sa to snažím zakrývať smiechom.. ale už strácam chuť do života....každý polrok mavam tieto stavy...aj ked som v pokoji, jemne sa mi chveje ruka, hlava.. niekedy fakt normalne citim ako mi mykne hlavou.... ked mam ísť v škole pred tabuľu, niekedy je až neskutočne ako sa bojim a chvejem...keby to boli len ruky, dalo by sa to, ale normalne sa mi jemne chveje aj hlava... čim viac sa nad tym zamyšľam a trapim, tym je to ešte horšie...ale ked sa nad tym nezamyšlam, ani neviem že mi niečo je.... už veľa krat som mala take stavy, ale po čase to zmizne a opať sa to objaví.... od tych nervov ma niekedy strašne boli hlava.. veľmi ma to trapi, lebo viem, že škodim len a len sebe...a stresujem, v podstate, zo zbytočných vecí....ale citim sa, ako keby som to mala v sebe, zainteresovane... som stratený prípad?:((

Ellaa

čiže sa ti tiež triasla hlava? je to veľmi nepríííjemné :(.......... ja som taký divný typ človeka, som na seba strašne kritická, kladiem na seba veľmi vysoké nároky a potom to tak aj vyzerá...trápi ma to že nie som taká ako na zš ... ničoho som sa nebála, každý mesiac nejaká súťaž, a teraz strach zatieňuje všetky moje plány... ten môj strach by vôbec nemusel byť, ale ráno, keď sa zobudím už myslím na to, že ma dnes opäť postretne nejaká situácia, keď sa budem triasť a budem v nepokoji...ide o to, že to očakávam a to je na tom najhoršie... kebyže viem ako to prekabátiť... snažím sa na to nemyslieť, ale keď príde daná stresová situácia(napr v škole) už si sama privolávam všetky príznaky.. myslite si, že by mi dokazal pomôcť aj psychológ? či to treba už aj nejake lieky a nie vitaminy(beriem persen+b6)

angelbaby007

ahoj..ja som mala podobný problém keď som chodila na základnú školu. teraz mám už 20 rokov. ja som bola asi ešte horšie, vždy keď som musela isť k tabuli napísať niečo začala som sa triasť (ruky, hlava, telo). strašne som sa hambila hlavne zato že som na jednu hodinu chodila s chalanom ktorého som ľúbila. on to videl a začal sa smiať tak isto ako každý v triede. hambila som sa zato ale dnes už viem že nemala som sa hambiť pretože ešte ked som bola velmi malá liečili ma na neurologickej ambulancii, čiže sa to môže považovať za chorobu a za choroby si nkto nemôže. po čase začala som brať veci inak, okolie ma prestalo zaujímať a zaoberala som sa len so sebou. priznam že dodnes sa mi ešte ruka miká sem-tam ale už je to hodne lepšie ako vtedy. je to aj psychika a tá vie narobť obrovské škody s človekom.

ESMERA/ATIDE

No, tak to je zlé, ak nevieš, čo ťa trápi...Najprv si to skús ujasniť, to by nebolo na začiatok zlé. Lebo ja som to sama v sebe skúmala a myslím, ež som si ujasnila veci, ktoré ma trápia, len teraz neviem, čo s nimi robiť. Lebo najvhdnejšia terapia je začať riešiť svoje problémy.

Ellaa

ja ani neviem čo ma trápi... možno strach zo zlyhania.... u lekárky som sa bola poradiť, beriem persen a magnézium s vitamínom B6..dala mi aj odporúčanie na psychologičku, ale určite tam chcem ísť... moje stavy sú zvláštne... keď to na mňa príde, a na to myslím, trvá to aj 2 mesiace.... potom to na dlhšiu dobu zmizne

ESMERA/ATIDE

Nooo...tak ja Ti to všetko verím, nakoľko sama som sa nachádzala v podobných stavoch ako ty, som o desať rokov staršia, a predsa mám také stavy ešte, ani žiť sa mi nechce, ale psychológ ťažko pomôže, ak človek nie je vnútorne vyrovnaný sám so sebou. Popíš bližšie, čo konkrétne ťa trápi, či samota, či nespokojnosť so životom...či iné veci

sewie

ella, co riesis, ved sa chod poradit s psychologom! ja som mavala v 20ke hrozne depresie a neskutocne ako mi par pokecov so psychologickou pomohlo! mozno ti da nejake lieky na ukludnenie alebo take daco:)...inak v lekrani su dostupne lieky proti stresu, ale ked je to az take ze mas tyky, radsej sa porad s odbornikom...nic na tom neni!to nie je hamba!o mnoho lepsie ako sa trapit!:) drzim palce!

2bodka

Magy,

myslim, ze ten popis bol vytvoreny na zaklade pohladu do zrkadla :)
ako sa hovori "podla seba sudim teba" ;)
je zbytocne asi reagovat a vysvetlovat nieco niekomu, kto nevie poskladat 1 rozumnu vetu :)

Magy

2bodka - suhlas s tym, co si napisala. ja uz ani neviem, ci sa vobec na tu hromadu nezmyslov, co napisal/a "hop" oplati reagovat.
stale zije v mylnom dojme kto vlastne som
"...korpulentna truba...naivne dievca...cez den intoska co pise na fora a cez noc burlivačka co sa prejeda..." atd.

a uplne to dorazila "presne si ta viem predstavit".

takze mila "hop",
klikni si na odkaz nizsie a zistis, ako velmi sa mylis.

pokec.azet.sk

pekny den prajem

2bodka

Magy,
hlavne nerozumiem tomu utoku od "hop" :)) asi si prisiel do rany niekomu, komu pretiekol pohar trpezlivosti a svoj hnev si vylial na tebe ;)

hop,
tvoje rozculenie si neviem inak vysvetlit, iba tak, ze mas rovnaky problem ako zakladatel temy.

Magy poradil, ako vedel, ludia sem chodia po rady a myslim, ze kazdy clovek ma vlastny rozum, aby si spravil nazor na tie alebo ine rady.

S poznamkou Magy-ho o tvojej gramatike musim len suhlasit. Zial, je smutne, ked dospely clovek neovlada svoj materinsky jazyk, o to smutnejsie, ked sa s takymto nedostatkom verejne prezentuje.

hop

si proste naivne dievca a kecas nezmysel nekto tam ma nejaku zavaznu dusevnu chorobu a ty mu napises ze daj si lentilky to je len priklad jo pisem preto lebo to nepochopis a budes ma tahat za slovicka,alebo ze chod hrat ,,al nekto chce spachat samovrazdu a kamo kukni si tv a nemysli na to.divca nehraj sa na intosku jo ludska dusa je trosku zlozitejsia si mysl ze ludia to nevieda ze nechcu brat vsetko pozitivne ale nedokazu to ,, proste nemaj tu kuracie reci irituju ma ludia tvojho typu ja ta nerurazam ja len pisem real ako kecas.al ty si to nepriznas lebo forka su tvoj life,,vsak ze.. cize mozno si najviac chora ty.cez den si intoska co pise na fora a cez noc si burlivačka co sa prejeda.