Ach tie vztahy

Príspevok v téme: Ach tie vztahy
mimakb

Ahojte,mam priatela a sme spolu uz dlhsie,on je pracujuci,ja studentka, Obcas sa vidime menej,obcas viac,po vyse 3 rokoch zaciname fungovat v 1 meste,tak dufam,ze to bude dobre. Moj trapenie spociva v tom, ze sa nevidime az tak casto. Najme kvoli jeho praci,unave,atd..
Kazdy mame svoj okruh priatelov, chodime spolu von aj oddelene,vsetko, ako ma byt. Stve ma len ,ked ide s kamaratkami alebo kamratmi von, castejsie ten prvy pripad,tak mi o tom nikdy nepovie,aj ked o tom vie napriklad tyzden dopredu,jak keby sa bal,ze budem vyvadzat,pritom to tak nikdy nebolo.Ale je pravdou,ze mi uz v minulosti dal zamienku na to,aby som bola ziarliva. Popravde tento pocit sa mi dost hnusi. Mna stve principialne jedna vec,ze vzdy je on ten iniciativny,vzdy ich von- aj kamaratov zavola,zaplati vsetko..a u mna nic,iniciativa je dost casto na mne a platenie tiez,ja nehovorim,ze mi to vadi,ze za mna neplati,takto je to lepsie,len proste princiaplne by som ocenila viac snahy z jeho strany. Rozpravat som sa skusala s nim,ale je to tazko,je to ten typ uzavreteho cloveka, ku ktoremu obcas preniknete,obcas nie. Ja neviem,mozno trosku ziarlim,ze obcas by som s nim aj ja chcela travit tolko casu,alebo keby bol iniciativny a neviem,co mam robit.Prosim poradte k veci, kto mate rovnaky problem

rtpa22

mima, je mi to luto: nie je z teba az tak paf. Nedivim sa, ze ti to vadi. Akoby s tebou ako s partnerkou do buducnosti nepocital. Nezaradil ta medzi priority.
Rozpravaj s nim. Mozno mu na tebe zalezi, len je trocha cudny. Precitaj si aj o schizoidnej psychopatii.

Magy

mimakb - vidim viacero pricin toho stavu.

a) tvoj partner zrejme nedocenil plne vyznam pojmu partnerstvo.
to sa podda len vekom a casom, niekedy tomu ale treba aj pomoct a v tomto pripade ty musis byt dostatocne razantna v presadzovani otvoreneho a spravodliveho spravania sa voci sebe navzajom.
podla tvojho popisu jeho spravanie vykazuje dost zjavne znamky nerovnovahy, inak sa sprava voci kamaratom/-tkam a inak voci tebe. resp. aspon jeho spravanie naznacuje, ze si ich ceni inak.

b) pripadne to u vas trochu skripe aj kvoli tebe.
ak partner hlada pobavenie/povyrazenie/rozptylenie mimo vztah, casto byva nieco v neporiadku s nou, ked on musi od nej takto utekat. bud mu ona nedava dostatok volnosti, obmedzuje ho v niecom, pripadne mu svojou prirodzenostou, povahou, nazormi alebo zvykmi neda moznost na plne vychutnanie toho vztahu.

c) dnes je praca casto vycerpavajucejsia, nez sa zda, najme psychicky.
dnesna konkurencia je velka a na kazde miesto je k dispozicii aj 5 dalsich zaujemcov, ktori su ho schopni nahradit v mihu oka. a ver, ze zamestnavatel to casto zneuziva a tlaci na zamestnancov.
vysledkom byva taka vycerpanost a unava, nema na teba cas alebo sa jeho zivot zacina viac blizit tomu japonskemu stylu - robit do umoru a potom s kolegami ci priatelmi "vypnut", vypadnut do baru, zabavit sa, zatial co zena sedi doma a poslusne caka.

chapem ze by si ho chcela vidiet/mat pre seba castejsie, ale uvedom si, ze ty mas ako studentka este kopec volneho casu, kdezto on uz pracuje, zaraba. az budete spolu byvat a mat priblizne rovnako vela/malo casu na seba, bude to ine.

porozmyslaj nad moznymi pricinami toho stavu, ty sama najlepsie poznas situaciu.

dobre by vsak bolo pocut jeho verziu vasho
vztahu, on to zrejme vidi uplne inak.

martina0222

ok, ešte raz som si to prečítala.. možno to nie je až taká hrôza.
A nedá sa súdiť vzťah dvoch ľudí, každý to má inak.. ale ja by som takého chlapa, čo chodí von s inými ženskými poslala kade lahšie... Neviem či je ok mať "vlastný okruh priatelov" ako ty hovoríš, podľa môjho ideálu je ok mať väčšinu priatelov spoločných a môže mať chlap zopár málo len takých tých svojich - mužského pohlavia - s ktorými pozerá futbal alebo čo, ale aj tak by som ich chcela poznať.
Ale mať kamošov a KAMOŠKY, ktoré nepoznám a chodiť s nimi von za zabávať BEZO MŇA, tak to nikdy. By som sa cítila akoby ani nie jeho partnerka...
OK... snažila som sa pozitívne v druhom príspevkuu.. ale nepodarilo sa... sorry

martina0222

je mi to ľúto, ale úprimne, myslím si že váš vzťah neberie moc vážne, alebo už necíti lásku a váš vzťah stále existuje len vďaka tvojej iniciatíve a on v ňom zotrváva a nepovie narovinu, lebo chlapi sú takí... leniví, chamtiví, bezstarostní, nechápaví, necitliví, uzatvorení, bez iniciatívy a neradi sa rozchádzajú, boja sa ženskej reakcie a citovým záležitostiam sa vyhýbajú, to skôr začnú podvádzať a buď ich tá milenka prinúti k rozchodu so starou, alebo stará na to príde a pošle ho do prdele a oni si svoj lenivý zadok presunú k novej a zostanú u nej až kým sa to isté nezopakuje aj s ňou...
Takí sú chlapi!

vitali

Ahoj Mima. Ja takéto niečo neprežívam, lebo môj priateľ je opačný typ. On mi vždy povie, keď sa s nejakou babou alebo známou rozprával, s inými babami sa nestretáva a je aj žiarlivý,ale nie chorobne, tak tiež chce odomňa, aby som bola k nemu rovnako úprimná. Ale to vlastne píšem preto, lebo u neho funguje to, čo u tvojho nie.
Myslím si, že asi mu na tebe nezáleží tak, akoby si si zaslúžila, skôr sú u neho tie kamošky. A možno ani nie je dosť k tebe úprimný a je čudné, že ti to nehovorí, ked ide s nimi von. Potom to vyzerá tak, akoby niečo skrýval. Ved partnery by si mali aj takého veci hovoriť, a ked aj nie vždy, ale treba. A čo to bola za zámienka, keď si žiarlila? Možno je to dôležité.
A tým kamoškám platí, a tebe nie?