Religionistika - štúdium na VŠ

Príspevok v téme: Religionistika - štúdium na VŠ
roman19

Je tu niekto kto studuje alebo studoval tento odbor na vysokej skole?Rozmyslam ze si dam prihlasku na greckokatolickej fakulte v Po ale osobne nie som velmi katolicky zalozeny, ani nechcem byt knazom ..len ma vzdy bavilo ucit sa o vselijakych nabozenstvach na celom svete a tak chcem vediet ci aj tento odbor je takto stavany alebo ci sa zameriava len cisto na krestanstvo a ci to nie je nudne atd.

0vecka

2 Anulienka to ze je to pohodove studium o tom nikto nepochybuje... to ze po skonceni budu viac ako 2/3 studentov nezamestnanych tiez nie

Anulienka 73

Ja študujem práve religionistiku v Po. Som maximálne spokojná čo sa týka štúdia i prístupu na tejto škole :) Samozrejme, že prednášky máme so seminaristami, ale nemaj obavy toto štúdium sa nezameriava len na kresťanstvo. Prechádzame postupne vývoj náboženskeho myslenia, od pravekých predstáv, až po dnešný islam, judaizmus, konfucionizmus, taoizmus, archeologia, v prvom ročníku sme mali teroiu ateizmu. Aj ked niekto ťa odhovára, že nulové uplatenie, nemal by si to riešiť, pretože religionistika je dosť mladý odbor a verím že v nasledujúcich rokoch bude mať vačšie uplatnenie :) Je to krásne, obohacujúce štúdium, ktoré Ti pomože v Tvojej perspektíve uvažovať čo ma fakt na tomto svete zmysel :)

roman19

Nechapem preco ste taki negativisticki a zaujati voci tomuto odboru..Akoze co teraz vsetci do jedneho maju studovat strojarinu a sa stahovat do bratislavy? Ja nemam mozgove bunky na strojarstvo ani medicinu ani matematiku..takze musim jedine studovat nejaky filozoficky alebo humanitny odbor a viem ze tento by ma bavil.A predsa kolko ludi sa naozaj potom venuje v praci tomu co vystuduje? V dnesnej dobe veelmi malo a to je aj vyhoda teoretickeho odboru ze sa da potom pracovat v roznych oblastiach.

ATIDE/ESMERA

Nerob to!!!!!! Neštuduje tento odbro ani žaidny podobný éterický, neuplatníš sa, mám kamošku religionistku, ktorá nedokončila ani doktorát na fkautle, je nezamestnaná, nerob to!!! Neuob tú istú životnú chybu ako milióny ľudí pred Tebou :D Aj ja som si vybrala vedeckú históriu a houby z nej mám, nerob t, daj si stavbarinu, právo, ekonómiu, medinu...čo len chceš, eln nie filozofickú,a ak ,tak iba ako druhú VŠ popri nejakej normálnej, plnohodnotnej škole

0vecka

hmm schvalne vymysli si meno a posli 50 zivotopisov napis si ze si vystudoval religionistiku a uvidis kolko ludi sa ti ozve... potom to iste skus so strojarinou napr alebo IT....

swistica

romanko tie muzea su tak preplnene a v takom zalostnom stave, ze tam si nenajdu pracu ani absolventi muzeologie. V skolsve uplatnenie nenajdes, nakolko nabozenstvo sa uci max. hodinu tyzdenne a vacsinou ho ucia farari, mnisky, pripadne katecheti. A taktiez by si s religionistikou v skolsve ani nebol kvalifikovany, cize defakto by ta ani nemohli zamestnat. Zostala ti teda uz len ,,pseudoveda o religionistike". Co myslis kolkych absolventov zoberu na doktoranske studium? Tipujem jedneho. Mas pocit ze ty ako absolvent externej formy studia budes najlepsi z rocnika aby zobrali prave teba? No snivaj dalej. Smutne je len to, ze toto sa da studovat za moje dane!

0vecka

to nevim v BA si pracu nasiel kazdy aj uplny fas :) ... inak vies ono ist do zahranicia je super napr ja som si so strojarinou nasiel pracu ani som nevedel ako ale s religionistikou si fakt asi nic nenajdes... a BTW vies kolko zarabaju ti chudaci v muzeach?? bez skoly zarobis viac...

roman19

A inak mam kamaratov co skoncili strojarinu v Ke a su uz par rokov nezamestnany..takze az tak ruzovo by som nevidel ani tento odbor..

roman19

Absolventi religionistiky sa môžu uplatniť v rôznych oblastiach vedy, v múzeách,
v školstve, štátnej správe a v rôznych kultúrnych inštitúciách..Ja na strojarinu nemam bunky a viem ze ked si vyberiem nieco co ma absolutne nebavi tak tu skolu ani neskoncim..a aj tak po skonceni studia planujem ist robit do zahranicia lebo na slovensku je vsetko o nicom, hlavne co sa tyka prace..netusim fakt aku inu skolu si mam vybrat..