čo s kŕčom ?

Príspevok v téme: čo s kŕčom ?
Monii

ahojte, bola som si zaplávať a každú chvíľu dostávam krče do chodidiel, úplne mi to vykrúti prsty.. inokedy si to trocha pomasírujem a pustí to, ale teraz môžem masírovať koľko chcem a nič .. a teraz sú tie krče aj o dosť bolestivejšie .. ako inak mi to ešte môže povoliť okrem masírovania ? .. dakujem

Monii

2bodka- menštruáciu mám aj ja občas bolestivú, ale keď bolí, tak poriadne :D mamina má časté migrény tak o tom poviem aj jej :) dakujem pekne :)

2bodka

Monii,

ja som zacala brat magnezium nie kvoli krcom, ale odkedy ho beriem, nemala som ani jeden (pred tym z casu na cas v noci v lytkach), mne ale pomaha na ine veci. Mavam casto migreny, odkedy beriem denne magnezium, migreny nie su take caste, plus, a to je pre mna velmi dolezite, cely zivot (mam 30) som mavala strasne bolestivy menzes. Tlaky, krce, neobsedela som ani chvilu, kazdy menzes som spotrebovala niekolko ks ibalginu alebo ineho analgetika, co mi uplne znicilo zaludok. A odkedy som zacala brat magnezium, prezivam menzes absolutne bez bolesti :) Vlastne o nom ani neviem :) A toto som tiez nepredpokladala, pretoze to nebol zamer :)

maciocicka

Ahojte. Z pohladu Tradicnej cinskej mediciny krce suvisia s nedostatkom krvi v peceni. Pecen vyzivuje slachy. Ak ich nedostatocne vyzivuje, dochadza ku krcom, stahom, tikom. Moze byt aj prejav zavrati alebo zatmenia sa pred ocami, ked prudko vstanes. Alebo pichania v pravom boku pri bechu alebo rychlej chodzi. Malo krvi sa prejavi aj na menzese...
pozri www.tcmclinic.sk, je tam mnozstvo clankov, ktore by vas mohli zaujat. Krv sa najlepsie doplna zivocisnymi produktami-pecen napriklad kuracia. Samozrjeme, ze existuju aj hotove bylinne preparaty na doplnenie krvi. Pre zenu je velmi dolezita krv...

Monii

bonaD- banány mám rada, tie jem často :)
RNG- mám aj troška nízky tlak, ked sa u doktorky bojím tak mi nameria normálne ..
2bodka- a pomohli ti ? tiež si mávala krče?

2bodka

Monii,

prepac, nevsimla som si tvoj prispevok. Ja som si nasla na nete spolocnost Generica. Maju to bezne v lekarni a kupujem si Magnezium 100 tbl., 250mg/1 tbl. Ale nie som odbornik, mozno su aj lepsie.

RNG

Nedostatky roznych mineralov(vodice elektrickych signalov v nervoch) moze sposobit krce a trpnutie=tetania.
Okrem vapnika a horcika je to najma draslik, ktoreho telo potrebuje velmi vela, odhady su od 2500 az 4000 mg, a zialbohu z dnesnej stravy toho dostaneme len zlomak. Dobra forma doplnku draslika je pouzivat miesanu sol, najlepsie 1/2 KCl a 1/2 nerafinovana morska sol. Tak sa znizi prijem sodika, zvysi prijem draslika a pridaju sa rozne stopove mineraly z morskej vody.
Od pomeru sodika a draslika zavisi aj krvny tlak, kde privela sodika tlak zvysuje. Tiez od toho zavisi vyroba energie a rozne ine procesy v tele.

bonaD

Pomôže ti, keď budeš jesť banány a marhule. To je jedno v akom sú stave - čerstvé, sušené, kompót. To mi poradil aj lekár. Ja mávam tiež takýto problém.

Monii

aha, tak pardon :)) voda bola teda chlórová ..väčšinou ma to chytí do ľavej, ale občas aj do pravej, a tiež takým istým štýlom ..nič sa mi nestalo, žiadny úraz ani nič.. tak teda zbehnem do lekárne a snád sa mi to napraví .. už začínam mať aj strach z plávania :/

Magy

vdaka. ale nepytal som sa "aka tepla voda" ale aka voda - prirodna (rieka, jazero, more, jaskyna), chlorovana, horuca/termalna, mineralna (voda so zvysenym obsahom nejakych mineralov, ktoru niektori oznacuju ako liecivu).

ten krc mas stale len na jednej nohe ci sa objavi aj na druhej na priblizne rovnakom mieste?
mala si na tom mieste na nohe nejaky uraz? aj starsieho data, podvrtnutie, vyklbenie, pad tazkeho predmetu a pod.
s tym co napisala bodka2 sa da suhlasit, plus do toho mozes zahrnut zinok a draslik.

vo vysledku - kup si jedno balenie multimineralov, ktore urcite obsahuju vsetky tri vyssie zmienene prvky a uvidis, ci to pomaha.

co citam, tak acnenormin ma ako hlavnu zlozku isotretinoin.
jednym z jeho vedlajsich efektov je znizenie nasytenia mineralov v tele - tu pomoze brat nejake multimineraly, v lekarni a casto aj v normalnych obchodoch dostat kopec roznych.