Recept na dlhovekosť

Rebeka12

Magy,to spanie na dva krat poznam,ked sa ozve krcna chrbtica,lebo spat na lavom uchu celu noc neviem,vacsinou nejake 2h cumim na tv.A k teme,vcera som citala,ze treba jest tolko jedla,co sa vojde na dlan.Takze neprejedat sa,je mozno jeden z faktov dlhovekosti.Ale ja idem na poriadnu porciu obeda

Magy

Rebeka12 spavam nadranom, a casto spim nadvakrat. podriadujem sa potrebam tela, uz davno som zistil ze pravidelny spanok a vcasne vstavanie mi skor skodi. mam uplne iny biorytmus.

lost

Magy - no zit 110 rokov bez reznov, alebo 80 s reznami, to je celkom dobre :)

vtip je v tom, ze horalka a rezne - to nie je "zaklad a norma" resp to nie je pravo, to je privilegium.

Tj. niekde som cital, ze clovek ma priemerny vek 100 rokov, preto sa niekto dozije 120.. a niekto, VACSINA len 60-80.. a to prae preto, lebo si dobrovolne skracuju vek, horalkami a reznami.

Tj. ten vyrok je pravdivy a sam ho zijem, ale nesuhlasim s pouzitim slova DOPRIAT,.. tj. lepsie je napisat dopriat si JEDY a to je uz nie uzvanie zivota, ale hlupost, ci nie? :D

Toto som sa naucil ked som schytal bezlepkovu alergiu.. jednoducho tie zdravsie veci mi prisli ako normalne veci a biele pecivo ako jednoduchy a lacny jed. detto horalka a McDonald a KFC a ine veci.. asi chapes ako to uz myslim..

A nemyslim si, ze by som mal nizsiu kvalitu zivota.. tj - ze nemozem horalku.. nie - ako dieta ma na ten jed UCILI a NAUCILI.. ak by si dietatu nedaval horalku a potom v 25tke mu ponukol. stavim sa ze ju vypluje.. lebo to bude pre neho humus :) ale to uz je o inom...

dana660xz

ja som pozerala výsledok testov na podkanoch -
1 skupina tucne potkany s BMI nad 30 - umreli najmladsie
2 skupina "normalne" podkany BMI 22-25 umreli ako druhe v poradi
3 skupina- podvyzivene podklany BMI mali 18,5 a tie sa dozili najdlhsie a nemali pocas zivota ni choroby.
vraj sa to dá aplikovat aj na ľudí a teda recept na dlhovekost je striedmost v jedeni.
teda podla tohot vyskumu.

Rebeka12

vraj starnutie organizmu maju na svedomi oblicky,som kdesi citala.Treba sa o ne starat.Magy,ty kedy spavas,takto sa k dlhovekosti nedopracujes

olii

Na dlhovekosť vplýva množstvo faktorov,ale myslím že najdôležitejšia je genetika.Veď už vedci podľa skúmania génov dokážu odhaliť dopredu na aké choroby má človek v budúcnosti predispozíciu, náchylnosť.Podľa toho by mohol človek niečomu mohol predísť,alebo aspoň zmieriť životosprávou a skôr nasadenými liekmi.Niekto môže fajčiť piť,zle sa stravovať a predsa sa dožije viacej ako ten čo dodržuje správnu životosprávu. Liek na dlhovekosť podľa mňa neexistuje.

Magy

Milky, ty si tu uviedol absolutne vynimocny pripad, ktory ale nehovori nic o tom, ako je to s vacsinou. Genetika je zaklad, ale co na ten zaklad postavis, je tiez dolezite.

Milky

Poznam cloveka, ktory denne stiahol liter vina, mast ku chlebu s cibulou jedol s polievkovou lyzicou a slaninu jedol pravidelne. Zuby mal do 90tky a v 96 rokoch ma s palickou predbehol vo vinohrade pri robote.
V 99 rokoch ho na bicykli pri navrate zo senku zrazilo auto na polnej ceste..
Na rozdiel od mojej matky, ktora sa od 50ky citi a sprava ako 128 rocny geront..