Neviete, kto chová na Slovensku klokanov?

Príspevok v téme: Neviete, kto chová na Slovensku klokanov?
Klokanica

Ahojte, nie, nechcem chovať klokany, ale musím napísať seminárnu prácu o klokanoch na Slovensku a veľmi pracne zbieram materiál. Viem len toľko, že je tu už dosť rodín, ktoré tieto zvieratá chovajú, ale nedarí sa mi urobiť podrobný súpis. Ak niekto z vás vie, kto tieto zvieratá chová, prosím vás, napíšte mi aspoň mesto alebo dedinu, prípadne aj počet zvierat, ak to viete. Nepotrebujem meno chovateľa, to chápem, že aj tak by nebol nikto ochotný uviesť. Strašne vám ďakujem za pomoc.

artex

ja tu mam totiz z cacova kolegu a prave som to spomenul a on hovori, ze tam ktosi chova hadov a vselijake potvorky, ale nie klokanov. ale to nevadi, len sme klokanici nepomohli. tiez sa mi zda divne, ze taketo zvierata sa tu zacinaju na slovensku chovat a celkom by ma zaujimalo kolko je uz majitelov. ja by som to nechcel ani za nic.

lulu22

artex, ako si môžes byť taká istá? no ono mne to asi pred rokom hovoril kamoš, ktorý žije v Čáčove. nejaký chlap tam má terárka a pod. a nevedel asi, čo s peniazmi :) len nemám "čerstvé"info, či ho ešte má. a kto chce, ten si zistí :)

artex

lulu, a ti v tej senici, to maju zoo? alebo maju iba jedneho klokana? by ma tiez zaujimalo, ci je to nejaky svorkovy tvor, ze musi mat aj nejakeho kamarata, alebo si vystaci sam. a ako sa to znasa s ostatnymi clenmi domacnosti? napr. psami, mackami, detmi..:).

artex

Klokanica, nebudes to mat jednoduche, lebo mnohi snobi maju klokanov iba ako zaujimavost a vobec to nie je potrebne hlasit na urade. ked to ma na pozemku a nikoho zo susedov to neobtazuje, moze chovat aj hrocha. je to jeho vec. a vsetci sa nepoznaju, mozno niektori, ale ako sa ti podari dat dohromady taketo udaje, to neviem. kamarat bol tiez u kohosi na navsteve a mali klokana, ale su to taki zazobanci snobski, uz nevedia cim by sa odlisili od druhych. bolo to niekde v tatrach, nepamata sa v akej dedine, lebo sa tam len cestou s inymi kamosmi na chvilu zastavili. takze ani ja ti nemozem pomoct. ale verim, ze ludia, ktori maju niekde v susedstve niekoho takeho sa na tuto temu nejakym zazrakom dostanu a napisu ti. v opacnom pripade si zmen temu seminarnej prace.:)

Magy

pokial nie je zo zakona zavedena povinnost hlasit na urad alebo nejako inak byrokraticky evidovat chov klokanov, bez ohladu na mnozstvo alebo ucel, taketo mapovanie "súkromníkov, ktorí majú jeden až tri kusy doma" - moze trvat celu vecnost.
v opacnom pripade mas moznost zo zakona poziadat o vypis takejto informacie.

barunka ma pravdu, v drvivej vacsine sa medzi sebou poznaju, lebo si vymienaju skusenosti, kusy na chov ci rozmnozovanie a pod.