Pomoc, ohladom kúpi bytu

Príspevok v téme: Pomoc, ohladom kúpi bytu
Peter2556

Poradte mi , na čo sa mam najviac zamerat pri kúpe bytu...(poschodie, či je krajny alebo v strede,??) fakt neviem, toto je môj prvý byt co si chcem kúpit, a hlavne chcem byť s ním spokojny, ved to predsa nekupujem na pár rokov.
Už mám aj jeden byt vyhliadnutý, no neviem či je ten správny a mám do toho ist.
Ako ja by som ho aj hned kúpil, ale ide o to, ze ten byt je na zvýšenom prízemí(to by nebol taký velký problém) a tá bytovka má vlastné plynové kúrenie, a plynový kotol sa nachádza presne pod tým bytom...Nie je to nebezpečné??

Bývate niekto v takomto byte??

Dakujem za odpovede.... :)

arnie11

Moja skusenost s vyberom bytu, vyssie podlazie = vyssia cena bytu, aspon u novostavb. Aj ked na prvy pohlad nevyhodne, ma to logiku. Cim vyssie ste, tak je byt menej zatienny okolitymi budovami (najme v hustej zastavbe), prizemne byty byvaju zatienne, castejsie problemy s vlhnutim stien. Dalej je tam viac prachu, spiny z okolitych komunikacii, pripadne smrad z parkoviska, garaze - balkony nemozno vyuzit napr. na susenie pradla. Prizemne byty a zvysene prizemie je aj rizikovy faktor, asi sa maloktoremu zlodejovi bude chciet splhat na 12p po hromozvode, ale prizemie s balkonom je pohodicka. Takze treba zvazit mreze (nie velmi esteticke), alebo aspon bezpecnostne folie na okna, zamok na balkonove dvere.

slnecnica

No, veď aj ja mám tu smolu:-) a nejde len o Ba, ja som dala za polovicu m2 o niečo málo menej € a to bývam cca 60? km od ba.

david23

slnecnica ale zase možno zarába 700 v čistom a v Bratislave by zarobil viac. Cena bytov je odrzkadlením kúpyschopnosti občanov v danom regióne, takže sa tam asi moc nezarába. Smolu majú najmä mladí ľudia v BA, tí môžu o 4 izbovom byte len snívať a sťahovať sa niekam za mesto, keď ráta so založením rodiny je blbosť. Asi by som sa bál 10 ročné decko pustiť 3 zastávky električkou, 5 zastávok autobusom, 3 zastávky vlakom a kilometer šľapať dedinou, kým by došlo domov.

lost

mate59

aon presne :)

tie PR clanky v mediach, ze "reality su na DNE"

kazdy pol rok su na dne a uz nizsie nepojdu :D

hahaha

lost

haha, to je VYPATLANY Slovak ":D

by som mu povedal, ok tak si byt zozer :D

a klesla by mu hodnota bytu nadalej..

iste aj realitka si z toho chce ukrojit minimalne tisicku, ak nie dve :)

1000 je relevantna odmena, viac ani o euro..

i ked, predavaju ho 1 mesaic a 1 tyzden priblizne.. to je uz aj na case, aby ho predali :)

ale tak nevyzera zle ;)

Maoam

tak ono si to len treba otocit, kedze makleri pravy opak toho, co skutocne nastane :-DDDD jasne, ze ceny pojdu dole

mate59

makléri hovoria, že už nehnut. na cene nebudú klesat,ale už pár rokov idú stále dole,ale za 3 izb 67 m2 v okr. meste 60-65 000 pýtajú u nás.