Preco dokazu byt ludia tak kruti?

Príspevok v téme: Preco dokazu byt ludia tak kruti?
Toixa1

Vcera som videla na fb fotky zo stranky Neme Tvare. je mi zle doteraz z toho, co som videla. "Ludia", ktori si ukajaju svoje sadisticke chutky na bezbrannych zvieratkach. Ukazovali tam jednu cinanku - fetisistka, ktora mala taku uchylku, ze zacala stupat podpadkami po malickom maciatku, opatkom mu vypichla oko, zlomila nozicky, kym bolo este zvieraratko zive, potom zobrala noznice, rozstrihla ho, a zlomila. Potom mu prisliapla hlavu. Boze, ved take male maciatko je ako male dietatko len v zvieracej podobe. Potom tam ukazovali jedno hovado, jeden chlap si polozil pred seba malicke steniatko. On ho kopal a dusil a stupal po nom dovtedy, kym hrozne kvicalo a neumrelo od bolesti. Ake prestrasne svinstva sa robia na tom svete. Cinania stahuju z koze macky a psov zaziva, aby mohli vyrabat oblecenie z kozusin, sekaju ich, zeru ich. Alebo niektore hovada v ludskej podobe strasnym sposobom zabijaju prasata na prasacich farmach, keby ste videli, tak sa vam zaludok obrati. Ako strasne sa musia bat a aku bezmocnost a hroznu bolest muisa pocitovat tie bezbranne zvieratka. Preco musia takto trpiet nevinne tvory? Takychto ludi by mali bud popravit alebo zatvorit na dozivotie a tam ich tyrat kazdy den, aby vedeli ake to je. Ja viem, horsie je, ked sa tyraju ludia, zeny, deti - toto je uz najohavnejsi bod ludskeho chovania. A takisto to tyranie zvierat je uz len poslednou kvapkou toho, akej bestialnosti je clovek schopny. Dufam, ze ti, ktori tyraju ludi zhniju v base navzdy a v mukach. Ale aj pre tych, ktori tyraju bezbranne zvieracie tvory, by mal kazdy stat ustanovit nejaky kruty zakon trestu, lebo inac sa to nikdy nezastavi... Preco su ludia taki kruti?

kafe

a ďalší príklad máte ako na tanieri v téme: chcem zabiť mačku... www.zdravie.sk
Ten chlapík to tam aj pekne zhrnul. Zmienka o násilí vyvoláva aj v "normálnych" ľuďoch zase len chuť ubližovať. A oni sa tomu poddajú a chcú to dotyčnému vracať rovnakou mierou (ak nie viac). Oni nemajú ani úchylku, tak prečo tak reagujú? Aby mu zabránili týrať zviera?

eminka

Kafik, jo - jo, presne to som tým chcela povedať, že niektorí sa s tým proste rodia, je to v nich a podla mna by nezavážila ani výchova a ani to či boli týraní a fackaní, je to podľa mňa aj genetická predispozícia....nehovorím, že všetci, ale velakrát je to v danom jedincovi.....

lost

jj kafik, najskor to bude tak ako pises..

sice stale nie som za facky a asi ani nebudem :) ale urcite tam chyba vychova..

taka klasika, rodicia hadzu horuci zemiak na skolu, lebo oni musia zarabat na hypoteku a dve auta.. a skola zas tvrdi, ze to nie je v ich silach ich vychovat, co je jasne.. hlavne ked na pedagogicku beru kazdeho bez skusok a skolstvo sa veselo tuneluje :)

no hold, tu asi fakt len reset pomoze :)

kafe

lost, toľko násilia je v nich, lebo nemajú stanovené žiadne hranice. Sú rozmaznané, prázdne, nudia sa, hľadajú a hlavne skúšajú KAM až môžu ísť. A to teda môžu ísť veľmi ďaleko, kým si nenabijú držku.

Ejmii

aj ja som videla tie fotky a to nieje normalne..prajem im aby im to co oni robia tym nevinnym tvorom,. raz niekto vratil..proste spravil to iste na nich..to niesu ľudia ale hyeny sproste hnusne blee .. až som sa rozplakala.. keby sa dalo tomu zabranit..:/

lost

no aj podla mna ak je dieta v rannom veku vystavane nejakemu extremu (napr tyranie) tak sa to moze odzrkadlit v buducnosti..

ale sranda je, ze dnes je zvacsa nazor "nefackaj dieta, ma svoje prava"

cize ako je mozne, ze je tolko nasilia v nich? ked ich v podstate nikto nefacka ?

kafe

Toixa, myslíš, že sadista sa jedného dňa rozhodol - idem niekomu ubližovať? Nerozhodol o tom jeho rozum. To nutkanie/potreba prečo to robí podľa mňa vychádza z chorého/zraneného/ublíženého srdca.

Maoam. Ano mnohým bolo ublížené a našli v sebe silu neubližovať ďalej. Ale ten druhý zbytok toľko sily/šťastia nemali a nedokázali to. Tak ako si kopli kedysi do nich tak aj oni kopú okolo seba.

eminka, jasné, že to vôbec nemusí byť spôsobené tým, čo píšem. Ale aj napriek tomu si to ešte stále myslím :) Chceš konkrétny príklad? Jeden chlapec ako 5r sledoval s otcom pornofilmy. No skús hádať, čo z toho chlapca vyrástlo? Už si nepamätám akú úchylku to na ňom zanechalo, ale aj taká "maličkosť" spôsobila obrovské škody v jeho vnútri. Či bol z neho pedofil, nejaký deviant alebo úchyl už fakt neviem. V mojom príspevku si si nevšimla, že spomínam AJ ľudí, ktorí sú proste chorí od narodenia, bez toho aby im niekto ublížil. ANO, sú aj takí.

Meretseger

Dokážem sa nezúčastnene pozerať na fotky týraných ľudí, sledovať správy o mučení a podobných veciach a ani to mnou nepohne, ale keď trpí jediné zviera, zasiahne ma to. Ale nie je žiadna novinka, že ľudia sú HAJZLI!
Btw, aj ja musím oponovať kkaffikovi; poznám istého sadistického psychopata, pedofila apod., ktorý v detstve nemusel prechádzať ničím takým, a pritom je to niekto, s kým by si nechcela mať dlhšie dočinenia.
A že sa stane, že v nutnom prípadne nezasiahnu ani tí, čo sú fakt blízko, to je už strachom a ľahostajnosťou. V tom je tiež to zlo.

Nella1

Maoam máš pravdu, presne si vystihla ten rozdiel.
Ak sa deje bezprávie v bezprostrednej blízkosti tak treba zasiahnuť, ale keď sa už niekde len konštatuje, aký úchyl čo zase urobil, tak to človek naozaj nemusí vedieť (a tobôž nie vidieť na nejakom videu).