Studentska pozicka

studacka

tie dva roky su takmer moj pripad. rok som studovala denne, tak som musela prejst na externe studium..a to som uz nedokoncila. dochadzat 400km ma zabijalo. a teraz mam rok pauzu ale uz mi to lezie na mozog. potrebujem sa vratit do skoly. cize uz len dva roky budem moct cerpat? aj ten vynechany sa rata ci nie?

david23

ako vraví zewa hlavne je tam výhoda, že je bezúročná, kým nedoštuduješ, čiže s odloženou splatnosťou, čo ti žiadna slovenská banka nedá:-)

zewa

Ano, ale mohla by si si pozicat len alikvotnu ciastku. Cize by ti nedali plnu sumu. Vztahuje sa to na prvych 5 rokov studia. Takze ak si skolu dajme tomu nechala po 2 rokoch, pozicku mozes cerpat len dalsie tri roky bez ohladu na to, kde budes studovat. Ale mozes si vziat studentsku pozicku aj priamo od nejakej banky. Ale od statu cez studijne je to vzdy vyhodnejsie. Viem, ze vyplacaju nejake peniaze kazdy semester.

david23

ja som ju čerpal, len neviem, či tam nie je podmienka, že nesmieš prekračovať nadštandardnú dĺžku štúdia. Napíš im mail

jankaaaaaaaaa

pokial niesi student, nemozes dostat studensku pozicku nie? to je predsa logicke. to ako keby si sa opytala, ci mozes dostavat dochodok ked niesi dochodca :D