Denné snenie

Príspevok v téme: Denné snenie
lauri5

Prosím, neviete poradiť niečo aby som s tým konečne prestala???... Neviem sa na nič iné sústrediť stále si len predstavujem čo by bolo, ak by bolo, prehrávam si spomienky z minulosti, premýšľam nad budúcnosťou a pritom prítomnosť mi uniká. Dokážem hodiny ležať tváriť sa, že spím a pritom len fantazírujem. Neviem sa už vôbec sústrediť na učenie. Niekedy už radšej ostanem doma so svojimi predstavami akoby som išla niekam von s kamarátmi.

demeter36

Ahoj, tak ja mám tiež tento problém, tak som sa vlastne k tejto stránke dostala a tiež mám pocit, že sa tak okrádam o život. Už tisíc krát som si preto vynadala, že som presnívala kopec času, ktorý som mala stráviť prípravou do školy, uprataním alebo inou činnosťou, potom sa mi tie nepríjemnosti nazbierali a ja stále bojujem sama zo sebou. Chcem od života viac. Čítala som rôzne knihy, ale celkom mi to nepomohlo. ale napadlo ma, že ak nájdem niekoho, kto má podobný problém a teda ma nevysmeje, že by sme sa o tom mohli normálne rozprávať a bolo by to ako v terapeutickej skupine, vieš, že by sme mali stanovený cieľ a vzájomne by sme sa kontrolovali tým, že by sme si písali, že ktorá ako dlho vydržala nesniť, čo preto urobila atak. Nemám vnútornú vôľu takú silnú evidentne, tak možno vonkajšia kontrola by pomohla. Inak prajem veľa šťastia.

Ak by si si naozaj, naozaj chcela písať so mnou, tak napíš na demeter36@post.sk.

Inak prajem všetkým pekný deň.

Loveme

lauri5, najhorsie na tom je ze sa stanes vaznom vlastnych predstav a snov

a cim viacej budes snivat, tym viac sa izolujes od ostatnych, neviem ci ti moja rada pomoze,ale najprv sa skus zamerat na to preco vlastne snivas.
odpovedz si na otazky ci ti v realnom svete nieco nechyba, ci si stastna a ci by si nieco nechcela vratit spat. a potom ked najdes odpoved, tak sa zameraj nato, ci to dokazes najst aj v realnom svete. lebo ak ano, potom nebudes musiet snivat ale budes zit

renushik

musíš si vedome povedat, tak a teraz budem vnímať iba to čo je TU a TERAZ, a musíš stále na to myslieť, časom by sa ti to malo zautomatizovať (ibažeby nie :D ) ... mne ešte celkom pomáhajú relaxačné techniky a meditácia pri vnímaní prízomnosti, ale musíš to robiť pravidelne :)

zewa

Pokiaľ do svojich denných snov neunikas napriklad pri soferovani alebo pri skuske.. Pokiaľ v dôležitých životných situáciách nestracas sústredenosť, tak je to ok. Ale ak sama pocitujes, že ti to vadí v životed, tak up k psychológovi hľadať príčinu tvojich "výletov".

Jane318

Ja snívam stále, neustále som zavretá v mojej realite, ktorú som si vysnívala dávno a už tu žijem úplne prirodzene, takže stíham vnímať aj okolie ale v mojej hlave je to okolie trošku iné a tak :-) každý asi sníva inakšie. Snívať je ale dobré, ľudia bez fantázie by neboli nikde, ničím.
Prehnané snívanie však tiež nie je dobré, môžeš skončiť uzavretá v tých snoch.

elly

aj mne sa to dost casto stava :-D:-D:-D niekedy aj ked s niekym rozpravam a potom nemam sajnu o com rozpraval, alebo doma, ked pozeram TV a niekto sa pri mne rozprava ja ho absolutne nevnimam a ked zacnem vnimat a sa na nieco spytat, zacnu sa smiat, ze teraz rozpravali o tom, ale oni nechapu, ze ja niekedy vypnem a nepocuvam :-D a ako s tym prestat neviem, zase mne pomaha praca, lebo sa viem vtedy sustredit alebo rucne prace to mozem aj snivat aj pracovat :-)