vaginalna mykoza

Príspevok v téme: vaginalna mykoza
edden489

dobry vecer,

dnes som sa nacitala na fore velmi vela na tuto temu, ale neda mi nenapisat moj pripad: v utorok som douzivala som ATB a dnes som si vsimla vsetky priznaky mykozy - svrbenie, hrudkovity vytok aj okolo klitorisu, zacervenanie, rezanie. mam teda pravdepodobne vaginalnu mykozu, po prvykrat. chcem sa ale spytat - kozna mi este v oktobri potvrdila kvasinkovu infekciu na pokozke v oblasti krku - vyznacovalo sa to tmavsimi fliacikmi a dala mi candibene sprej, aby som si postihnute miesta striekala. na sprej som mala alergiu, tak som to nechala tak a skvrnky aj tak casom stratili na intenzite. moze to, ze som tuto infekciu nedoliecila nieco spolocne s tym, ze teraz sa mi po 1.krat po douzivani ATB vyhodila mykoza tam dole? a dalsia otazka - je moje jedine riesenie ist na gyndu a dat si predpisat lieky, ci mi mozu postupne pomoct zenske caje a probioticke jogurty /teda bez antimykotik/? posledna otazka - mam doma este od koznej mycosyst - mozem ho sama zacat uzivat, ci radsej sa poradit s lekarom? dakuejm za vsetky vase odpovede!

edden 489

:// ja dufam, ze to nejak zazeniem natrvalo, teraz mam oslabenu imunitu velmi, asi preto sa mi to vyskytlo..naviac mam menzes, co je dost neprijemne..a nemate skusenost s tym mycosystom? v pondelok som pritom bola na gynde, keby viem ako dopadnem, tak sa rovno spytam lekara :(

barunka

teraz už sotva, ale aj ja som takto mala úplne prvý raz znenazdajky a teraz sa mi už objavuje častejšie. resp. objavovala by sa - vyhýbam sa ATB a ak už naozaj musím, beriem preventívne probio (aj 2 mesiace), a tiež pri náznaku akéhokoľvek diskomfortu vo vaginálnej oblasti. keď to podchytíš probiotikami na začiatku, ani sa nerozvinie mykóza.

edden 489

dakujem za radu barunka. pravdupovediac som neuzivala probiotika, predtym som nemala nikdy problemy s ATB..teraz beriem B-komplex..a mohla by som sa teda uplne vyhnut uzivaniu liekov-antimykotik?

barunka

edden, začni okamžite užívať probiotiká v dostatočnej dávke. zrejme si na ne zabudla aj počas užívania ATB.
môžeš si kúpiť aj tabletu Mycomax, zaberá rýchlo.