Natiahnutý vnútorný stehenný sval

Príspevok v téme: Natiahnutý vnútorný stehenný sval
Nephilim

Zdravím, dnes ráno som cvičila strečing a pri šnúre, ked som si naťahovala svalstvo na nohách som to zrejme v jednom momente prepískla, teraz ma bolí vnútorný stehenný sval na pravej nohe. Co by ste mi poradili? Obzvášť ked najbližšie hodiny nemôžem nechať nohu na pokoji? Co by ste mi poradili, aby som ju velmi nezaťažovala?
Dakujem

Ejo

Dnes som dostal KOŇARA do stehna, ešte som nezažil takú bolesť. Neskutočne ma to boli nemôžem skoro vôbec chodiť a neviem ci to mam nejak rozhýbať alebo to nechať oddychovať. A ešte otázka dá sa urýchliť nejak liečba?

skery10

Zdravím, mám problém s pravým predným stehenným svalom. Už viac krat som si no ho natiahol ale stale prestalo bolieť a hral som futbal dalej. Naposledy som si ho natiahol tak, že už 2 mesiace nehram futbal a stale ten sval cítim ak robím nejakú aktivitu a napnem tam môj sval. Vedel by mi niekto poradiť čo mám robiť ?

Nephilim

diky za rady:-)
už odpočívam, mala som síce obavy, aké to bude, kedže som dnes musela byť na nohách a nemohla zostať v posteli, ale je to ok. Sval si cítim, ale nie je to až také zlé, že by som mala problém stúpiť na nohu, chvalabohu.
Pokial ide o cvičenie, tak cvičím už nejaký čas, 3x do týždňa mám tréningy, kde si tiež naťahujeme svaly v rámci rozcvičky, ale dnes som to prehnala s tou pravou nohou:-)
Mohla by som si natrieť nohu konskou masťou? Alebo mám skúsiť niečo iné?

Magy

snazit sa nenamahat - je prva vec. sval/slaha musi dostat prilezitost na regeneraciu.
mozes skusit tomu pomoct nejakym volne dostupnym pripravkom na podporu rastu sliach, mineraly, kolagen atd.
nie analgetika alebo tlmice bolesti! tym si sice zablokujes bolestive prejavy, lenze tie teraz funguju ako stopka pre dalsie namahanie a teda zhorsenie stavu. a to by bolo to posledne, co chces, nie?

pri strecingu dodrziavaj zakladnu zasadu - VZDY sa pred nim dostatocne rozohrej. svaly a slachy nemozes natahovat studene!
osobne doporucujem minimalne 15 minutovu rozcvicku celeho tela, az do lahkeho spotenia.