chybanie radosti zo zivota...kde si zivotna energia?

Príspevok v téme: chybanie radosti zo zivota...kde si zivotna energia?
agni

ahojte :). zacinam sice so smajlikom, ale necitam sa tak velmi. v com je problem? citim sa velmi sama a mam obdobia kedy by som bola schopna byt zavreta v izbe a nikam neist...po skuskovom mi robi velky problem vyjst niekam von lebo sa citim neprijemne medzi ludmi...netesim sa zo zivota a to ma stve najviac, chyba mi zivotna energia, aj ked viem, ze mam uzasnych rodicov, ktorych lubim a aj sestru a kamaratky, kamaratov, ale stale mi to nestaci...neviem ci by to vztah napravil, vyplnil to prazdne miesto. myslim si, ze sa musim naucit byt najprv stastna sama, aby som potom mohla niekoho robit stastnym ako mojho partnera...ma niekto tiez takyto pocit zo svojho zivota? poriesili ste to nejako? alebo mam iba jarnu unavu? niektori ludia maju dar sformulovat tak vety, ze dokazu pomoct aj ked iba na par dni alebo hodin tak ak niekto...dakujem a krasny den ak sa niekto docital az tuna ;)

alenka_maxova

agni, mas uplnu pravdu, vsetko ide od teba samej. Asi kazdy sme si presli podobnym stavom ako ty, ale dolezite je vycuvat z toho. Vsetko je len a len v tvojej hlave a zivot ti ide tak ako si ho naprogramujes. Ked si dokazeme naprogramovat zle veci, preco nie aj tie dobre? Kazdy vecer pred spanim si seba samu predstavuj ako stastnu, usmiatu a ako radost vychadza z tvojho vnutra. Ked budes ty vnutorne spokojna, pride aj vztah, ktory si v prispevku spominala :) A hlavne, teraz nam vykuka slniecko, chod von do lesa trebars. Aj sama...ja tam chodim casto, vezmem psa a na dve hodiny sa stratim. Slnko dobija ;)

Teleport

Myslim, ze sa az prilis zamyslas nad tym, ze ako si na tom.

Chod von, niekomu pomoz, urob dobry skutok, je min. miliarda ludi, ktori su na tom horsie.

A mas pravdu, vztah teraz neries, najskor pories samu seba, takto by to nikam neviedlo.

A nezabudaj na usmev.

agni

jeeej dakujem :) velmi ma potesilo co si napisala :). uz planujem si doniest voditko na intrak a vencit tu psiky lebo nedaleko je utolok :) a ano s tym priatelom mas pravdu :), vsetko pride v ten spravny cas a mam aspon cas na ucenie :D

ivana45

Este si daj pozor na jednu tazku pascu. Internet.
To sme nemali.cas sa dal premarnit pri telke, ale tam sme nechodili hladat informacie. Mate to reatz vdak netu aj lahsie aj tazsie. Drz sa.

ivana45

Agni, tvoje slova
"..ze nejdem nikam von, aby som sa ucila a potom sa aj tak neucim lebo som bez energie, smutna, unavena a mam nechut sa ucit...tak mi z toho vyplyva, ze najlepsie by som urobila keby som isla von na vzduch s kamoskami a potom by som bola aspon pozitivne naladena...iba ten problem je, ze by som bola nervozna ked by som bola vonku, ze nie som na izbe a sa neucim..."
mi pripomenuli moje studenstke casy. Nevladala som uz tlacit do hlavy a ked som sla von, bolo mi luto casu, ze sa neucim.
Uz ani neviem, ako som to riesila... Mala som psa a s nim som vybiehala na kratke preluftovanie. On neodvraval, ze Este sa nechod ucit..ked som zamierila domov.
Skus to tiez tak nejak. Vychadzaj sama na kratko - na nakup, prebehnut sa. Potom znova nad knizky. Musis aj spat. Ja som si urcila 7 hodin a natiahla budik. Nevyspata nenasrotujes.
Mimochodom, ked mas vela ucenia a nemas chlapca, moze to by vyhoda. Ja som mala aj takeho, ktory ma tahal von viac, nez mi to bolo mile. Uvidis, v spravnom case stretnes spravneho cloveka.
Teraz ti drzim palce s ucenim.

agni

mato338: drzim palce v boji so socialnou fobiou ;).
no ano mas pravdu, dnes som chcela ist aj von, ale kamaratke ze nemoze :P...som si sama na vine...nevadi uz si dam dufam pozor a budem si cas delit na ucenie a chodenie von, zazivanie niecoho :)

Maťo338

agni, no dalo by sa ale ja mam tak trochu fóbiu z ľudí .. odborne sa to nazýva sociálna fóbia, ale to je môj problém ktorý tu nechcem ťahať do tvojej témy.

A teraz k tebe, píšeš že máš málo voľného času ale možno je to práve naopak ? Veď ak v tom čase, v ktorom sa máš učiť, ale sa kvôli depke/únave neučíš tak vpodstate nič nerobíš.

Zamestnaj sa aj inými aktivitami okrem učenia (práca, šport, atď). Skráti sa ti čas na učenie, ale to ťa praveže dokope k tomu aby si ten čas ozaj využila naplno.

agni

ahojte. ved ja viem, ze nie som na tom najhorsie...studujem medicinu :P, ale to je ako na hojdacke, raz mam chut sa biflit a inokedy si nadavam preco som si musela vybrat taku tazku skolu kde nemam vela volneho casu, ale vsetko sa da zariadit, len si musim najst system a ano chodit von ked ma zavolaju lebo potom ma uz nikto nebude volat von :(...mato338 nemozes sa pridat ked zavolaju spolubyvajuceho? atide/esmera ja neuvazujem o smrti ;) a no musim prestat ,,depkarcit´´, to nic nam sa to zlepsi :), najdeme si nejaku pracu/brigadu, priatela a ty pod studovat :). pisala si, ze by si este chcela takze uz mas jednu vysku skoncenu ci si myslela strednu? kam a co by si chcela studovat?

Maťo338

agni určite nabudúce choď von s kamoškami !! Toto poznám už veľmi dobré, tiež som študent na VŠ. Síce mňa nikto nikde nevolá( :( ), ale spolubývajúceho áno a on to odbyje tak že sa "musí učiť". Nakoniec sa aj tak nikdy neučí a má potom depku. Nie je potom lepšie si výjsť von ?

ATIDE/ESMERA

A čo vlastne študuješ, agni? ak to nie je tajné :D aj ja by som ešte chcela študovať, a to nemám ani priateľa, takže si na tom stále lepšie ako ja, nemáš tkaý dôvod mať depresie alebor ozmýšľať o smrti :D aj aj vyciciavamr odičov, keď enmámprácu, tiež sa za to hanbím,a le čo iné mi zostáva