prírodné zvýšenie imunity

Príspevok v téme: prírodné zvýšenie imunity
miseno

Čaute všetci... od detstva cca od 8 roku života (teraz mám 18) mi bola diagnostikovaná oslabená imunita, náchylnosť na choroby a pod. Pravdepodobne to bolo tým že som bral vela antibiotík ked som bol malý a taktiež som mával/mávam angíny (teraz mám asi piatu). Rozmýšlal som o odstránení krčných mandlí ale vela som čítal že to je hlupost, lebo služia na filtráciu. Všetky tieto lieky a antibiotiká su podla mna len látky ktoré nám ničia prirodzenú obranischopnosť, a kazia organizmus!!! ostatní kamaráti v mojom veku niesu vobec náchylní na choroby, ani nebývajú chorý. Viem že to môže záležať aj od genetiky alebo tak nejak a že každý sme iný ale strašne ma to trápi. Aj teraz sú prázdniny... všetci moji kamaráti sú vonku a ja som zasa na ATB doma :( ... preto som sa aj rozhodol napísať. neviete mi teda poradiť niečo čím by som mohol zvýšiť prirodzenú obranyschopnosť.. imunitu.. tak aby som bol odolnejší a aby som nebýval často chorý ? budem vďačný za každú odpoveď.

Omen

Elízatka, máš problém s chápaním slova "prírodné", keď tu propaguješ LIEK, ktorý mimochodom nie je určený na zvyšovanie imunity??? Si dobre naštuduj Jaxa, aby si druhýkrát netrepala kraviny!

Jax

Sport, otuzovanie, travit co najviac casu vonku.
Zobat rozne hluposti je moderne a drahe, ale efekt je pochybny a docasny.
Aktivity na cerstvom vzduchu a otuzovanie v zmysle menej kurenia, menej teplej vody, menej vyhybania sa "zlemu" pocasiu je zaruceny sposob.

Elizatka

Moj brat mal tiez oslabenu imunitu a mama ho donutila uzivat wobenzym. Prostestoval, ale nic mu to nepomohlo, mama bola v tomto neuprosna, ale nakoniec brat uznal, ze mala pravdu. Za cely rok nebol chory, co byval minimalne 5x do roka, ale samozrejme bral to dlhodobo, inak by to nemalo ziadny efekt.

2bodka

No, z gagora ti sice nesmrdi, ale cesnak je tak silny, ze sa vyparuje cez kozu, takze myslim, ze po niekolkych hodinach necitis len gagor, ale cele telo. Mozes to pozorovat v zimnych mesiacoch v MHD, vacsinou dochodcovia prejdu okolo teba a tiahne sa za nimi oblacik cesnakoveho zavanu :D (presne ako olkohol - tiez nim napachne cele telo). Takze ci ho prehltnes, alebo rozkuses, smrdiet budes. No ale jeho sila liecenia za to rozhodne stoji :)

Jefitto

PResne tak... už egypťania davali otrokom konzumovať cesnak, aby boli zdravi a mohli na nich robiť :D
Najlepšie je cesnak pripraviť tak, že ho preonačiš cez pučič cesnaku a potom ho nechaš 10 minut na vzduchu... zoxiduju v ňom nejake životodarne latky. Ale mne pomohol aj keď som iba ošupal cesnak a cely struk polkol... tato moja kúra má tú výhodu, že ti po nej nesmrdí z gágora

2bodka

Jefitto, cesnak je fakt dobra vec :)
Vcera ma zacalo boliet hrdlo a kedze som fajciar, vzdy to rychlo sadne na priedusky. Po praci som utekala domov a zjedla som pocas jedla 4 struky cesnaku. Dnes som sa zobudila a po bolesti ani stopy :) Samozrejme, nevyhodou je, ze po konzumacii nemozes ist von :D Aspon teda ja po konzumacii cerstveho cesnaku nikde nechodim, pretoze neznam cesnakovy smrad.
Ale ako vikendova kura, ked sa nikam nechystas do spolocnosti, iba odporucam. Len pozor, netreba ho jest neskoro vecer, pretoze je dost tazky na zaludok.
Cesnak je zazrak :)

kubaskyn

na zvýšenie imunity mám výrobky z aloe vera, probiotika ak by si mal záujem pošlem ti stránku z vynikajúcimi doplnkami stravy, napíš na e-mail kubaskyn@azet.sk

RNG

Hodne nakaz zacina z kvapockovej infekcie, ktora sa dostane do prinosnych dutin a tam zostava dlhe mesiace, dokonca roky a odtial pravidelne nakazuje mandle, hrdlo, priedusky pluca a dokonca aj vnutorne ucho.
ATB ju tam v dutinach neznicia, na to treba kvapky, napr roztok GSE,( 6 kvapiek na deci vody) kvapkat v leze s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin, 3 krat denne par kvapiek toho roztoku do kazdej nosnej dierky
Na odhlienenie je NAC a najma carvacrol, z oreganoveho oleja, najlepsie enterickych kapsul,aby nepalili hrdlo a zaludok, kde davka je 3 x 200 mg carvacrolu.
Nuz a kazdemu odporucasm doplnky selenu, zinku jodu, vitaminov C, E a D-3, to vsetko zvysuje imunity vsetkych druhov a celkove celu cinnost tela.