Diplomová práca a plagiatorstvo

emma916

Ahojte. Prosim vas neviete niekto, ci by mohol byt problem, kebyze prekladam celu cudziu diplomovku z anglictiny do slovenciny? dokaze mi ten ich softver najst potom nejaku zhodu?

0vecka

ja neviem co xcete ... sak ten system jednoducho kontroluje a ked najde nieco rovnake tak to vypise zhodu... na to je ale komisia aby posudila ci je ta zhoda relevantna alebo nie... mozete mat zhodu aj 90% a nic sa nedeje...

tu by asi niekto chcel aby mal ten system vlastnu inteligenciu a vedel posudit o co sa jedna...

wyx

mas pravdu, je to blbost. a este ti to vytiahne aj clánky z internetu alebo pdf knihy ak si to kopirovala. ja som mala zhodu s dalšími 234 dokumentami a pritom som si robila sama podla svojho, ale ten system kontroluje aj abstrakt, podakovanie, zoznam pouzitej literatury a ak pouzijes zakony, tak je riziko zhody vyssie.

winki

1. práce v systeme porovnavania BP a DP sú od roku 2010 a su tam len BP a DP....knihy, štúdie a zahraničné články tam niesú.

Ja som bakalárku robila tak, že som si všetko robila vlastnými slovami aj text z knihy od autora som samozrejme neodpísala odslova do slova. A mala som 0 percent zhody. Ak niekto prekladá ten istý článok a dá ho do systému skor ako ty tak máš zhodu, ak nie tak nemáš zhodu. Je to celé na hlavu a totálna blbosť.

outu

neviem, ale tie systémy nie su prepojené. ale neriskuj. radsej to nejak prepracuj vlastnými slovami. môzem ta vsak ubezpečit, ze medzi tolkými prácami v systéme ti určite najde rôzne zhody.

lienka00

neviete mi náhodou povedať...ak by som prepísala z nejakého českého článku určitú časť textu do bakalársky v slovenskom jazyku...bude to kontrolný systém brať ako plagiát?

tekvicka_

ako tu bolo spominane ze napr. dve budete robit rovnaku pracu a prekladat rovnaky text - pokial by aj ten vas preklad vysiel rovnaky, ale obidvaja uvediete zdroj tak je to ok. plagiat je ked odpisem a neuvediem odkial, teda vydavam to za svoje myslienky alebo objavy.
Teoreticky pokial by som aj odpisala uplne celu diplomovku, ale aj s uvedenim vsetkych zdrojov aj tej diplomovky co som ju odpisala nebol by to plagiat, lebo mam uvedene vsetky zdroje a nevydavam to za svoje. samozrejem v takom pripade by mi bola diplomovka na dve veci, lebo by bola zla, ale to uz je druha vec.
proste nejde o to ze maju viaceri napisane to iste, iba o to uviest zdroj.
moze sa samozreje stat, ze vam vyjde nejaka zhoda aj ked viete, ze ste urcite uviedli zdroje. konecne rozhodnutie je na veducom prace, ktory by mal poznat vasu pracu a v ramci spoluprace vediet, ze ste to vypracovala sama. a potom to iste komisia na statniciach. pokial to cislo nevychadza velek tej zhody tak to nie je problem.