" seberovný "

Príspevok v téme: " seberovný "
travka

Ahojte, chcem sa spýtať na Vás názor ohľadom "výberu partnerov". Máte skúsenosti s partnermi ktorí boli na tom finančne lepšie/horšie a aké to malo dopady na váš vzťah? Ide mi o vlastné skúsenosti. Na mysli mám "lepšiu finančnú situáciu", iné sociálne postavenie, to čo si dovoliť môžte a partner nemôže atď :)

lost

a prave ti bohatsi, ktori by sa vobec nemuseli strachovat o to, ze im par bubakov ubudne, su na peniaze strasne haklivi.

tak co je toto? :) napis mi tuto vlastnostou 1-2 slovami :)

mne vyslo "zgrlos" alebo "mamonar" alebo "chamtivec"

Magy

lost - niekde som napisal, ze su zgrlosi? neprekrucaj moje slova, prosim.

netahaj sem politiku, bavime sa o peniazoch v suvislosti s tym, ci to je problem, ak maju partneri na toto rozdielny postoj v dosledku vychovy alebo pomerov, odkial prisli.

ja tvrdim ze to problem byva. mam aj osobnu skusenost aj sprostredkovanu. a nie jednu.

lost

no ze preco hovoris na bohatych, ze su
"ze im par bubakov ubudne, su na peniaze strasne haklivi."

doslova krik ze su zgrlosi atd..

ako vies? to je ako keby som povedal, ze slovaci su fico-loveri, aj napriek tomu, ze do Fica je len 45% ludi.. (a nie 100%)

nedava mi to pravo hodit kazdeho do tej kspiny potom

lost

ano no, ak s tym ohrozuje rozpocet, tak je to sialene..
ak ma toho naozaj dost (do konca zivota zabezpeceny), nech si kupuje hoci a dva predrazene chleby :) :D

je to celkom naroca tema, pretoze ak by neplytval a len drzal peniaze, a ak by to robil uplne kazdy, ktovie ako by to prezil nas system ekonomiky. ale ak by sa to vztahovalo cisto len na zbytocne luxusne veci, tak nic by sa nestalo podla mna :)

ale teda ak sa bavime o rozdieloch ze 1 mal plat 400eur a druhy 100x tolko, tak to asi nebude len tak jednoducho fungovat :D pokial teda nie su obaja velmi triezvy a vedia zhodnotit situaciu aj z pohladu toho druheho..

travka

lost, presne to som mal na mysli. zbytočné veci, zbytočné výdavky, niečo na štýl rozhadzovania. mne to príde ako plýtvanie, som zvyknutý na iné veci, ale niekomu to príde normálne a ani sa nad tým nepozastaví. Všetko to závisí od výchovy a od toho koľko finančných prostriedkov človek má. Ale myslím si, že aj napriek tomu, že na to má, by mohol nad týmto rozmýšľať trochu inak. Príde mi to ale zvláštne povedať priamo na rovinu

lost

skor vidim problem v tom, ze ten co zil v nedostatku si povie / povie tomu co zil v dostatku ze "zlato, neminaj tie peniaze na ten drahy chlieb, kup radsej ten lacnejsi"

- ale aj tu sa da polemizovat, ci je to "OK" alebo nie, pretoze:

1. bohaty je bohaty evidentne hlavne preto, ze si vie ustrazit vydavky (ja tvrdim ze bohaty moze byt aj ten s priemernou mzdou)

2. pokial je ten drahy chlieb zbytocny prepich, asi ma pravdu ten co chce setrit

3. aj keby to bol prepich, je stale otazne, ci nie je lepsie kupit si ten drahy chlieb KYM MOZEM (pozdravujem ECB ktory tlaci BILIONY eur len tak a zotrocuje nas)

lost

Magy,
a prave ti bohatsi, ktori by sa vobec nemuseli strachovat o to, ze im par bubakov ubudne, su na peniaze strasne haklivi.
~~~~
"podla seba sudim teba" ?? :)

Magy

vzdy tvrdim, ze vo vztahu musi byt rovnovaha. bez nej to jednoducho nejde.
ak bol jeden z partnerov vychovavany a zil dlho v dostatku a druhy z partnerov ma z detstva a zivota zakodovane uplne ine hodnoty a nazory, skor ci neskor to bude problem. a prave ti bohatsi, ktori by sa vobec nemuseli strachovat o to, ze im par bubakov ubudne, su na peniaze strasne haklivi.

vocas

vikkkis mas pravdu, clovek alebo teda aspon ja si take veci bohuzial uplne prizna az ked je koniec a ma cistejsiu hlavu