Mam problémy s rozprávaním a vyjadrovaním..

Príspevok v téme: Mam problémy s rozprávaním a vyjadrovaním..
oneize

Ahojte,mam dost problémy keď rozprávam,vždy na niečo ine myslím keď rozprávam a trepnem uplnu hlupost alebo sa zaseknem ako dislektik pri čítaní ..Napríklad ; niekedy miesto červené pero poviem , perverné čero .. Alebo niečo rozprávam,zaseknem sa ,neviem čo ďalej a stíchnem . A keď rozrprávam vždy sa bojím o to že poviem uplnu hlupost,napriklad ked sa rozpravam s dievčaťom,tak sa bojim aby ma nevysmialo .. Dá sa niečo robiť s tým? ďakujem ..

Chico

ahoj mam 1 problem s babou. no na zaciatok mam 17 rokou a uz mi to taha na 18. teraz k problemu

Nedokazem povedat preco ale k 1babe citim srdcom aj dusou ze ju milujem ale ked sa s nou chcem zoznamit chytim daky BLOCK proste nedokazem nic povedat . a netusim preco. lebo s inymi normalne nadviazem konverzaciu. preto sa pytam ci vie niekdo pomoct ?? a ano viem ze si to clovek musi uvedomit sa v sebe. ale proste ja si to hovorim ze nebude problem atd. ale proste ked pride na vec. BLOCK a nedokazem nic. dakujem za akukolvek odpoved alebo rady. dakujem

ivana45

Ak sa take presmycky udeju len obcas, vedia byt celkom mile. Vela ludi ma slova, kde opakovane prehadzuje slabiky. Alebo tzv. oblubene preklepy, ked pise.

Ak to vazne vadi, na zaciatok by ti mohli pomoct postupy doporucene pri koktavosti. Naucit sa basen naspamat a hovorit si ju. Dopredu si premysliet par prvych viet na rozhovory a naucit sa ich (ale neprehanaj to).

Spytaj sa kamaratov, rodicov, ci to pocituju ako roztomilost alebo vadu. V druhom pripade - psycholog.

oneize

Budem mať 15 rokov,no keď som s niekým s ktorým sa rozprávam tak vážnejšie dosť sa zasekávam,ale keď sa zasa rozprávam s dievčaťom tak si dávam nato "pozor" a nie často sa mi to stane ... Najprv sa potrebujem rozkecať a potom sa už vôbec nezasekávam.. Mavam to vždy keď sa s niekym neviem o niečom porozprávať.. Rozmýslam nad tým čo poviem ,čo sa spýtam a potom keď sa opýtam sa zaseknem.

Magy

nepises ako casto to je, ci maas aj normalne stavy, kedy sa povacsinou vyjadrujes bez problemov, alebo toto, co si pisal je viac-menej trvaly stav. v pripade ze to je naozaj casto, doporucujem navstevu psychoterapeuta.

Valiumm

Tak to sa občas stane aj mne, že vymením prvé písmená dvoch slov. No ja sa na tom zasa nenormálne bavím lebo to prichádza automaticky tak sa na tom smejem. Nič si z toho nerob ak sa to stáva občas, je to sranda a spestrenie nudného života.

Marekos

ak myslis podvedome na niejaku chybu tak vacsinou sa jej aj dopustis, to myslim vo vseobecnosti. Dolezite si verit a ked sa ti to obcas stane nerob si z toho velku hlavu. Dolezite je sa mat rad :)