trpnutie prstov

Príspevok v téme: trpnutie prstov
jacub

v poslednej dobe mi celkom casto a dlho trpne malicek a prstenik na lavej ruke. Najma, ked robim na PC. ked za nim sedim, mam ruku polozenu na stole zhruba od stredu medzi laktom a zapastim skoro celou plochou rovnomerne pritlacenu, mierne naklonenu do lava. a lavu stranu dlane mam pritlacenu o hranu klavesnice.
S PC takto robim uz par rokov aspon 8 hod denne a tento problem mam asi mesiac. Akurat sa zacal objavovat uz aj v noci a hoc ked cez den, nie len pri praci, ale aj v klude. pozerel som si nieco o karpalnom tuneli, ale info co som nasiel popisovalo, ze to prave malicek a prstenik nepostihuje. A nemam ani znizenu citlivost a hybnost. Len trpnutie a mravcenie. Obvodna dr mi dala thiamin a povedala ze mam cvicit. No a prave po cviceni mam este silnejsi pocit trpnutia. Vyziadat si vysetrenie u neurologa, alebo pockat na dlhodobejsie posobenie cvicenia a vitaminov? Vdaka za kazdu radu.

brunetka_a

mne trpli nohy, iša osm doktorke zisitla že som mala zaseknutý sval alebo niečo okolo krížov, mala osm rehabilitácie :)

Martuška

Ja mám už dlhší čas podobné problémy a zistila som, že to je z krčnej chrbtice. Keď mi takto začnú trpnuť prsty, tak celou silou ťahám ramená smerom dolu, až mi niekedy tam praská a potom trpnutie ustúpi. Zatiaľ si pomáham takto, keď nechcem užívať stále lieky.

jacub

Neviete niekto o neurologii v ZA, MT, PB, CA, kde ked sa objednam tak nemusim cakat x mesiacov? Zatial mam moznost ist prednostne za priplatok koncom aprila, alebo normalny termin cez november. a to som obvolal 4 ambulancie.

??!!??

presne som toto mala aj ja...rada od neurologičky bola...neopierať ruku (ja v lakeť) o stôl. nájsť inú polohu a B vitamín.
a to som mala v takom štádiu že som ani tanier neudržala v ruke

jacub

Kamarátka fyzioterapeutka mi po web konzultácii povedala, ze by to mohlo byt toto. "Paresa nervus ulnaris"

www.ruka-kosmetika.cz

príčiny a príznaky sedia, takže si myslím, že by to mohlo byť ono. máte niekto podobný problém. postrehy, poznatky, skúsenosti?