ochrana pred pocitacovym ziarenim

AdamKrt

Mna najviac pobavilo Feng Shui, ked jedna dama hovorila o tom, ake su kable zle po dobe v dnesnej modernej dobe a odporuca WiFi pre lepsie prudenie energie....

Karavina. Kable su lepsie ako WiFina, pretoze ta vyzaruje.

Co si vsak ludia neuvedomuju je, ze napr. kovove pocitace, aj ked su tienene, tak elektricke rozvody sa robia NETIENENE.

Iba v spickovych novych nemocniciach sa robia tienene elektricke rozvody.

Takto je neustale v stenach mnozstvo kablov pod prudom vytvarajucich elektromagneticke pole. Cize clovek ani nemusi vediet, ze spi vedla zasuvky a popri aktivnych kabloch to ziari jak vianocny stromcek, aj ked tam neni ziadne zariadenie zapnute.

Cize keby clovek chcel riesit nieco take, ale ochrana pred elektrosmogom, musel by mat odtieneny dom od okolia, t.j. napr. kovovy plast, uzemneny a tak isto pred ochrano z vnutra - nepouzivanie mobilov, ziadne wifi, elektricka kabelaz tahana v kovovych rurkach a tie uzemnene.

leaaa

..dakujem, dobre ze som sa spytala tu, clovek nema na to vsetko cas sa tym zaoberat a citat to na strankach..este raz dakujem za nazory

Magy

leaaa - to vsetko, co si tu odniekial napisala (zrejme enviromagazin) sice budi dojem logickej argumentacie, ale je bohuzial minimalne alebo vobec nijak podlozeny skutocnymi faktami, meraniami a najme - realnymi vysledkami toho, ako elektromagneticke ziarenie posobi na ludske telo.
nejake vysledky vyskumov a pozorovani, kolko a akych ochoreni toto ziarenia naozaj sposobilo a zavinilo? nic. nula cela nula.
to co pan Stockmann tvrdi, je za prve dost zastarale (vakuove obrazovky a crt monitory sa nevyrabaju a nepredavaju roky) a za druhe nic z toho, co tvrdi sa neda takmer nijako dokazat.

netreba hned verit vsetkej demagogii, ktora sa objavi niekde na strankach "superzdravych" spolkov a komunit, ktore by najradsej vsetko elektronicke a chemicke zniesli zo sveta a zili na luke a pod stromami.

mimochodom, je velky rozdiel medzi ionizujucim ziarenim a pasivnym elektromagnetickym.

jeden mobilny telefon vyziari pocas jedneho 5min. hovoru do okolia
viac ionizovaneho ziarenia a energie v podobe elektronov a roznych ionov, nez cely pocitac za niekolko dni nepretrzitej prevadzky.

navyse su pocitace zvnutra v kovovej bednicke, plastove su len zvonku - to znamena, ze drviva vacsina aj toho mala, co pocitac vyprodukuje, je odtienena.

mimo to su vsade okolo nas aktivne ziarice a ani ich nevnimame.
wifi antena, domaci wifi router, anteny mobilneho operatora na strechach (vykon radovo v desiatkach wattow!), rozhlasove a televizne vysielace (tisicky wattow!!), rozne vojenske alebo amaterske radio stanice a vysielace (vykon radovo do wattow az po stovky wattow), druzice, atd.
to vsetko je ionizujuce ziarenie ktore je vsade okolo uz desatrocia, davno pred pocitacmi a v sile, ktora je radovo v milionoch nasobkoch toho, co vyziari jeden mobil ci wifi antena.

mimochodom, dobre som sa zasmial na tvrdeni "ramená sú ako zberače patogénnej energie". to radsej nebudem komentovat :)))

AdamKrt

Budem velmi skepticky k rusickam ziarenia a podobnym nezmyslom. To ziarenie sa da merat, ci je zachytitelne. Rusicka bude fungovat na podobnom principe ako faradayova klietka, lenze v obmedzenom rozsahu v TESNEJ blizkosti.

Cize ucinnost zanedbatelna.

Aby to bolo odtienene, treba mat vytvorene oddelenie z vodiveho materialu - napr. vodivy plech, faradayova klietka, alebo iny material podobnych vlastnosti ako kov a toto musi byt dobre UZEMNENE.

Tie rusicky mozu pracovat maximalne na principe zvedenia elektromagnetickeho pola do uzemnenia zasuvky. Ak je tam vsak zle uzemnenie, moze to mat opacny efekt, ako antena...

Rebeka12

existuju vraj rusicky elektromag.ziarenia,su to nejake spiralky,dostat mozno v zdravot.predajniach,alebo treba najst na internete.Alebo treba pouzit prirodny kamen,myslim kristal polozit na pc.

AdamKrt

Elektromagneticke ziarenie vychadzajuce z pocitaca je detekovatelne a zaroven je dostune aj v elektrickych rozvodoch, pokial nie su tienene, co normalne nie su.

Cize, aby bol clovek izolovany, musel by byt vo faradayovej klietke, pripadne kovova kocka a ta MUSI byt este dobre uzemnena.

leaaa

nasla som este toto:

Zaistiť v miestnosti dobré vetranie a výmenu vzduchu. Prevádzka počítača narušuje správnu reláciu kladných a záporných iónov (elektrická hodnota ovzdušia) v prospech nezdravých kladných. V miestnosti situovať jednoduchý ionizátor, ktorý zaistí prevahu záporných iónov. Maximálne znížiť a oddialiť od sediacej osoby prípojné šnúry a rozvodky. Odstrániť z miestnosti rádio a televízor (rezonančné siete, elektrické a magnetické pole), kovové stoličky a stolné lampy, ktoré môžu byť zasiahnuté žiarením vysokofrekvenčných polí, čím sa smog v miestnosti zvyšuje. Neodporúčam sedieť pri obrazovke na viacramennej, otáčavej a pojazdnej kovovej stoličke, lebo ramená sú ako zberače patogénnej energie s vertikálnym prívodom priamo na centrálnu nervovú sústavu v hodnote rel. čísla okolo 300. Používajte drevenú, tá vyžaruje v hodnote rel. čísla okolo 18.

chce to trpezlivost na citanie, ja viem :)

leaaa

Vnútri obrazovky vákuovej elektrónky vzniká aj veľmi slabé röntgenové, ionizujúce žiarenie, ktoré je však úplne absorbované silným sklom, čím je tak zoslabené, že sa nachádza na úrovni rtg žiarenia prírodného pozadia a je úplne neškodné. Avšak niektoré, nerenomované firmy vyrábajúce monitory, prekračujú limity platných vyhlášok. Preto je pri kúpe monitora potrebné vyberať také typy, ktoré spĺňajú atest autorizovanej skúšobne na emitujúce žiarenie.

Škodlivosť produkuje aj televízor, mikrovlnka, rádio a samozrejme aj počítač. Všetko záleží od času, koľko presedíme pri počítači a od toho, ako si poradíme s tým, čo poviem ďalej. Sťažnosti na pôsobenie počítača na zdravie súvisia s prvotným pracovným problémom, ktorý sa nazýva "elektrická precitlivenosť", majú pôvod v pôsobení nízkofrekvenčných elektrických a magnetických polí, ktoré pôsobia na človeka ako energia striedavého prúdu až na poslednú bunku nášho tela. Naše telo je však konštituované na rovnosmerné elektromagnetické žiarenie v prírode. Toto sme si už vysvetľovali v pasážach o patogénnych energiách. Jedná sa preto o sekundárne vyžarovanie energie elektromagnetickej povahy z počítača. Toto je hlavný škodca zdravia tých, čo sedia hodiny pri počítači a majú pritom ruky na klávesnici, klávesnicu tesne pri monitore, nohy pod klávesnicou, monitorom a počítačom alebo tesne vedľa neho