Potrebujem poradiť ohľadne danového priznania pls :( len pár otázok

Príspevok v téme: Potrebujem poradiť ohľadne danového priznania pls :( len pár otázok
ach dane

Ahojte takže. Som študent ale popri štúdiu som si našiel takú brigádu. Bola to práca na dohodu. A ide o to že musím podať danové priznanie z prijmu. Nakoľko som prekročil nezdaniteľnú sumu ktorá bola na rok a vychádza mi že mám doplatiť 70 eur danovému tak to beriem. Ale každý kto sa v tom troška vyzná mi vraví že ako je možné že mi firma /agentúra neodvádzala dane? oni za mna nič neplatili. Teda preddavok na dan bol 0. každý mesiac. a tak sa chcem spýtať že teraz ja budem mať nejaké problémy? musela tá firma odvádzať dane? alebo jednoducho si zaplatím dan na danovom a tým to končí? a Moja druhá otázka teraz mi poslali mailom

V Y H L Á S E N I E

na zdanenie príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti podľa § 36 ods. 6
zákona č. 595 2003 Z. z. o dani z príjmov (ďalej len „zákon“)
a že to im mám podísať a poslať do agentúry a ja neviem čo to znamená? Je tam všade písané do konca januára a všade zodpovedám za prípadne chyby sám.

Tak chcem sa spýtať či je to normálne dakujem

roza

To vyhlásenie ti asi poslal zamestnávateľ. Ak ho podpíšeš a vrátiš mu ho tak nemusíš podávať daňové priznanie ale všetko za teba urobí zamestnávateľ. Naozaj treba zamestnávateľa o to, teda o výpočet dane požiadať do konca januára, preto je na vyhlásení starý dátum.
Zájdi alebo zavolaj do mzdovej učtárne, budeš múdrejší. Mohol by si potom napísať ako si dopadol.