Chemia vz. Rozum

Príspevok v téme: Chemia vz. Rozum
Zuzanica

Mam trosku zvlastnu otazku. Ako mam brat jednu vec, ktoru mi dnes priatel povedal? Vraj byvalu partnerku mal rad, no neskor sa mu prestala pacit ako zena. Vraj sa mu nepacilo kopec veci na nej, od zubov, vlasov, ramien, celkovo postava...do toho este jej nedospele nazory a odlisne videnie sveta. No na moju otazku, ako s nou dokazal prezit skoro 3 roky povedal, ze v tom bola velka chemia. Na otazku, ci ho aj ja tak pritahujem, povedal, ze u mne je to skor o laske z rozumu, ze si je vedomy mojich kvalit a podobne. Ale mne to vrta v hlave, ci k tomu rozumu nie je potrebna aj ta chemia...predsa len...Co si myslite vy?

neviemneviem

Magy, tak toto je ozaj krásne napísané, mali by sa z toho poučiť hlavne mladí ľudia . . . ďakujem za príspevok!

Magy

Zuzanica - partner zrejme torchu s tou "chemiou" pribrzdil po poslednej partnerke, ked sa spametal a zistil, ze chemia zjavne nie je vsetko. preto ti to aj tak povedal, ze v tvojom pripade uz aj trochu rozmysla a nenechava sa strhnut len pocitmi.
mozes si gratulovat, vztah, zalozeny na vyvazenejsom pomere "chemia/rozum" ma zaroven vacsiu sancu vydrzat dlhsie a byt krajsi.
kazdopadne, vztah nie je pocitac, ze kupis a uz ho len pouzivas. vztah sa da prirovnat k zahrade, treba sa o to permanentne starat, budovat, rozvijat, polievat. inak zvadne.
rozvijaj a zalievaj tie kvality, ktore na tebe partner obdivuje ale nezanedbavaj tie veci, ktore sa mu pacia menej. ak sa velmi zhorsia, budu kazit cely zvysny dojem.

dnes krachuje privela vztahov, pretoze privela ludi si partnera idealizuje, ide do vztahu bezhlavo, len kvoli chemii. a potom pride vytriezvenie, ked zisti, ze s nou/nim sa neda vobec zit, je neprakticky, afektovana atd.
ak od zaciatku nebola vo vztahu ucta, dostojnost, respekt a ochota vychadzat jeden druhemu v ustrety, po vytriezveni z toho prvotneho osialu uz neostane naozaj nic - a vztah je v troskach.

je rozhodne lepsie, ak je vo vztahu aj trocha rozumu a takych veci, ktore nezmiznu, akonahle prestane srdiecko buchat, ale opadne prvotne sexualne opojenie.
drzim palce!

1angelina23

Zaujimave, aj moj priatel mal predo mnou jedno strasidlo s ktorym travil 2,5 roka.. ale mne zasa naopak povedal, ze to bolo dievca ktore v zivote nic nedostalo a ani nedostane a on s s nou bol z lutosti,a daval jej lasku- ale po case pochopil, ze je zbytocne byt s niekym iba kvoli lutosti,co ma akoze iba utvrdilo v mojej nenavisti k nej :D,(a este k tomu vyzoru,tiez ze to ju kvoli tomu neznasal, mastna plet, mastne vlasy..no strasidlo) a tak sa po rokoch vratil ku mne:).. a ked som sa ho spytala,ze preco je so mnou,kedze ja tu lutost nepotrebujem,lebo sa nachadzam v inej situacii ako bola ona, (ci uz finacnej,vyzorovej,alebo akejkolvek) tak mi povedal,ze preto lebo ja som jeho celozivotne dielo... nedalo mi nezapojit sa,lebo mi to velmi pripominalo nasu situaciu, tak hovorim,iba moj pribeh :)

neviemneviem

Keby mne povedal priateľ, že je so mnou z rozumu, pripadalo by mi to z jeho strany akoby povedal rovno - z vypočítavosti! A čo keď stretne tú, do ktorej sa zamiluje a bude mu vyhovovať tak, že rozum vypne? Nechcela by som žiť v takejto neistote. . .

anjelik

Ďakujem :o)
Vidím, že ti tá chémia stále nedá pokoj. Tak ti to skúsim priblížiť inak. Všetko začína a končí energiou. A každému o energiu aj ide. Nikto z nás nedokáže preniknúť do vnútorného sveta toho druhého, ale dokáže sa k nemu iba priblížiť a toho druhého rozvlniť a to je v skratke tá energia, o ktorej vravím a ktorú jedinú vieš druhému dať. A tak žena nemusí byť nutne krásna a prvoplánovo sexi, stačí keď má vnútorné vyžarovanie a na to okolie reaguje. A nazve sa to jednoducho chémiou. Ak chceš skvalitniť svoj vzťah a aj sex, musí dôjsť k vzájomnej harmónii teba a aj partnera. A súhlasné vlny sa potom sčítajú...;o)) Ďalej si to už asi vieš domyslieť...

Zuzanica

Anjelik, este raz dakujem za tvoje slova! :) Naozaj si jedna z mala velmi inteligentnych ludi, na tomto fore :)

doubledog, preto som sa zacala o tuto temu zaujimat, lebo som to absolutne nechapala. On mi casto vravel, ze ked sa pozrel na byvalu, tak si pomyslel, ze "hmm, mohla by byt aj krajsia". A ze ked ju videl odmalovanu, ze hroza. Vraj nebola postavou typicky nezne dievcatko s utlymi ramenami a podobne. Toto vsetko mi povedal, ale ked som sa opytala, ze preco tak dlho s nou bol, povedal, ze tam bola chemia. Sama tomu nerozumiem. Skor si myslim, ze nechcel byt sam...

doubledog

pre mna "chemia" je hlavne o telesnej pritazlivosti, a ked sa mu byvala nepacila fyzicky, tak celkom nechapem, o akej chemii to hovoril.

ty zas tvrdis, ze vo vasom vztahy chemia nechyba.

takze si myslim, ze sa vyjadril dost neobratne, a tebe by som odporucal nerobit privelke zavery na zaklade jeho vyjadreni.

anjelik

Riešenie v hlave sa nerobí spôsobom.."Neriešim minulosť"..lebo výsledok je riešim minulosť..:o)))) Pretože o tom uvažuješ, či chceš alebo nechceš...Riešenie je vytváranie iných, nových spomienok. Tie pôvodné sú večné, nikdy ich nezničíš, to sa proste nedá. Ale vieš ich "akože " zabaliť do nových. Vytváraj s partnerom nové spomienky, príjemné aj nepríjemné, ale nové a iné. a to platí aj pre teba. Nový pohľad na situácie, nový pohľad na ľudí, snaž sa prísť na to, prečo reagujú tak, ako reagujú...snaž sa byť chvíľu iba pozorovateľom okolia, nezúčastňovať sa akýmkoľvek pocitovým stavom, myslím tým,že hodnotíš, je to dobré, je to zlé..iba to je..a nijak ťa to nezasahuje. :o))

Zuzanica

Natusa, uz chapem, co si tym chcela povedat :) Ano, toto mas pravdu :)

Anjelik, ty ma poznas??? :D Hovoris mi uplne z duse, presne toto som si minule uveodmila, ze si na to musim davat fakt uz bacha. Asi zacnem robit to, co vzdy, ked chcem cosi v mojej hlave dosiahnut. Zacnem si opakovat pred spanim, ze "uz neriesim minulost" :)

anjelik

:o))
Ale všetkého ako sa hovorí primerane...Netreba sa znovu a znovu vracať k tým istým spomienkam. Teraz to trošku zveličím. Hrozí totiž nebezpečenstvo zacyklenia sa a to by ti skutočne nepomohlo. :o)