Mozem mat paranoju pri takomto zmyslani?

Príspevok v téme: Mozem mat paranoju pri takomto zmyslani?
tulupanzlty

Mam pocit ze so mnou nieje vsetko v poriadku.Mam priatela a Milujem ho a aj on miluje mna.Kazdy den chodi za mnou 30km a 30km domov.Zrusil si pre mna vsetky socialne siete ( nepytala som ho to) dokonca sa rozhodol ze pocka jeden rok (je maturant) ze nepojde na vysku aby sme boli spolu.Vsade chodime spolu uz ani s kamaratmi nechce chodievat von.Vsetko je krasne dokonale je ja stale v sebe zivym neskutocne podozrenia.Trva mu nieco o 10-15minut viac ako ma?hned som nahenvana a uz si predstavujem ako ma inu.Pomaha ocinovi garazi cez den aby mu dal peanize na benzin ku mne a hned uz si zacnem predstavovat ze je s nejakou inou niekde a mne to robi poza chrbat.Ideme vecer spat a ja si myslim ze zlozime vecer spolu telefon ked dotelefonujeme a ze nejde spat ze unavu v telefone len predstiera a ze ide za inou niekde.. vobec neviem preco mu tak chorobne neverim .Myslite ze moze ist o paranoju? Som zufala lebo to mozno nici nas vztah zbytocne ale CO AK su moje myslienky opravnene??

anjelik

Tulipánik, možno to mala byť tá prezývka..napíšem ti , čo ťa čaká. Je len otázkou času, kedy to tvoj priateľ vzdá, lebo takto nedokáže nikto žiť.... ako prenasledovaný žiarlivou Xantipou. Prečo sa ti to deje??? Pretože sa jedná o typickú chemickú väzbu na partnera, kedy je pre teba nevyhnutnosťou a to skutočne životnou byť neustále v kontakte s ním a byť si na 100% istá, že jeho pozornosť je smerovaná k tebe. Ak máš pocit, že jeho pozornosť sa odkláňa, cítiš obrovskú paniku a začínaš to riešiť. Takže máš na výber...buď to zvládneš sama a uvedomíš si, že prečo to tak je a že s tým chceš aj niečo robiť...raz pre vždy sa rozhodneš, že toto nechceš, takto uvažovať a keď ťa niečo podobné napadne, v momente si tam postavíš iný obraz..to je jedno, trebárs aj " rozkvitnutú lúku tulipánov "...;o) Musíš odkloniť svoju pozornosť inam, lebo opakovaním tvoja spomienka na žiarlivosť silnie a ty sa zacyklíš a už ti nikto nepomôže... Alebo sa obráť na lekára..ale podľa mňa ti max vymyjú mozog liekmi...ukľudníš sa, ale nepochopila si nič. A je len otázkou času, kedy ťa to dostihne znovu. Tak ti držím palce, aby si to zvládla sama....

xdanielax

tpch1 - dakujem ti za tip :)

whee_ee - no to je pravda, ja do toho vztahu nevidim. Uz ma priatelku /ktora sa na mna uplne podoba/ vyse dva roky, a stale mam pocit, ze keby som kyvla, tak sa vrati (obcas mi napise email, a obcas mu odpisem ). No nevratila by som sa ani za svet. Ako dlho si s nim bola?

tpch1

iba vymenou partnera sa nikdy nemeni povaha dotycneho, iba v pripade, ze doslo k hlbokemu prehodnoteniu vnimania reality a osobnost sa stala zrelsou.

whee_ee

xdanielax - podobný prípad, neverím tomu... podľa mňa jej robí to isté peklo, čo mne, len sa naoko tvária šťastne, ako v konečnom dôsledku aj my kedysi... resp. ak nerobí, tak začne ... resp. ak nerobí, tak ona asi sedí doma zamknutá celé dni :DDD

xdanielax

inac ja som mala takeho ziarlivca, ze koniec sveta.
Ale tvrdi, ze uz sa zmenil.
Je mozne, ze clovek dokaze byt iny, neziarlivy, ked ma ineho partnera - hoci pri mne bol exemplarny ziarlivec? To sa mi nejako nezda.

whee_ee

Dám Ti kontakt na bývalého, nech pochopíš, kedy sú tieto Tvoje stavy na mieste? Lebo teraz to asi nechápeš.