Izbový králik - Teddy štandart

Príspevok v téme: Izbový králik - Teddy štandart
malykralik

Ahojte mám králika izbového malého vzrastu, ale chcem ho dať , pretože mi strašne žere skrine a káble ...iba mi ničí izbu ..je zlatú to hej , ale vadí mi to čo robí..myslíte si že by mohol byť vonku v zajančinci ??? máme aj iné zajace slúžiace na jedlo ...ale tento by bol samostatne v chlieve ...alebo zobrali by mi ho do chov produktu ??? a zaplatili by mi za nho ??

Adka86

Ahojte, neviem preco si si kralicka kupovala vobec ak ho chces dat teraz prec, naozaj si kupu zvieratka treba premysliet a vselico prestudovat. Urcite najdes niekoho s dobrym srdcom kto ho vezme, daj inzerat a ponukni k nemu aj klietku a seno, zradlo, co si mu kupila. Urcite sa niekto potesi. Ja som kupla kralicka detom, ale samozrejme ze sa o neho staram ja, syn sa dokaze vyhovorit na vsetko :D
Slecna kotra mi ho predala mi k nemu ponukla aj obrovsku klietku s napajackou a miskou, a jaslickami, takze ja som dokupila iba seno a zradlo. Nie je to draha polozka, prave naopak, a kralicek je skvelym spolocnikom :) nelutujem :)

Aurumka

Pán Marian, Vy o čom točíte? Kde žijete?? Ľuďom s Vašími názormi by som dala pár faciek. Veď ak chcem zvieratko, tak si najskôr niečo preštudujem. Žijeme v 21 storočí, je x stránok o zajačikoch, králičkoch..Vy by ste nemali mať ani deti, keď máte takéto reči. Mám malinkého králička barančeka, má 9 týždňov. Kúpili sme ho od pani chovateľky z Lehníc, a je to úžasná a milá pani. Stále mi trpezlivo odpovedá na moje otázky, radí mi. Po pár dňoch sa nás náš Oliver prestal báť, zvykol si:) Teraz sa s nami naháňa po byte. Už reaguje na cmukanie, aj na oslovanie Oli. Nechá sa hladkať, oblizuje nás. Nepĺzne, neroznáša seno. Veľmi rád je mimo klietky, hopká si po bytíku, ale vždy sa aj vráti do klietky sám od seba, veď tam má svoj domček:) Absolútne nerobí rámus cez noc. Je to úžasné stvorenie. Také uškaté šťastie moje:)
Treba si poriadne rozmyslieť či chcem zviera, a nie potom takto písať o tom, že zviera je hlúpe, a zlé, lebo zviera je živý tvor a potrebuje starostlivosť. Akékoľvek zviera!

Kukuka

pán Marián má zjavne problém i sám so sebou. Myslím, že každý dospelý človek si je schopný pred kúpou a zadovážením uvedomiť, že akékoľvek zviera (pes, mačka, had, andulka, škrečok, rybička, a hádam nie? čuduj sa, i KRÁLIK?) si vyžadujú pozornosť, svoj priestor na život, stravu, vodu a lásku. Je naozaj smutné, ak dospelému človeku, ktorý má deti, vadí, že ich králik (alebo iné zviera) žiadalo od nich trocha lásky. Pán zjavne nebol natoľko ochotný, aby si prečítal pár odborných článkov o tom, prečo im králik o 4:30 robil rámus. Pretože, sa vo svojej klietke nudil, nemal vybitú energiu z predošlého dňa, predpokladám, že pre nedostatok pohybu alebo zábavy. V takomto prípade stačí dať králikovi do klietky malého plyšáka alebo paličku na hryzkanie (ahááááá, pardón, tie Vaše vysoké finančné náklady na chov králika spojené už aj s kúpu mini plyšáka, a odtrhnúť paličku z najbližšieho stromu, toľko obety by ste pre to zviera nespravili ;-) Ďalej by som opomenul chlpy(rozumej i vlasy). No ehm, neviem ako u Vás doma, ale sú ľudia, ktorí na svoje vlasy používajú hrebeň. Odporúčam tento názov vygoogliť, možno to bude pre Vás výdobytok modernej doby, pre iných je to samozrejmosť. Králika (alebo hoc aké iné zviera, v závislosti od veľkosti) treba česať. Konkreétne na králika (keďže sú vzrastovo malý) stačí obetovať max. 30 sekúnd svojho drahocenného času, raz za 2-3 dni a zaručene pĺznuť nebude. Chovatelia, ktorý majú králičkov, ktorí sa neradi češú, odporúčajú ich 5-6x denne prebehnúť s lepiacim odžmolkovačom po chrbátiku (vyzerá to ako "kefa"- ja viem pán Marian nevie ako kefa či hrebeň vyzerá, je to papierové, samolepiace a napr. v Ikey predávajú 3 kusy za 0,99 centov,toto balenie Vám vydrží cca rok, ale to sú opäť tie zákerné a neočakávané náklady spojené s kúpou zvieraťa). Najlepšie je sa sťažovať na úbohé zviera, nebyť ochotný a schopný si prečítať akékoľvek fórum, iba striehnuť kedy sa ja ako majiteľ zvieraťa, môžem vyžalovať na nete a čakať, kto ma kedy poľutuje. No a k senu len toľko, že opäť sú tu tie nešťastné fóra a odborné články. Stačilo si kliknúť na 1-2 stránky, uvedomiť si, že už dávno nie sú 80te roky, kedy sa "dvórovým" králikom narvala klietka plná sena. Králičkom sa do klietky dáva koberec, nie seno ako podstielka. Dáva sa iba troška sena na jedenie do jasličiek. Vašej zvýšenej energie,z dôvodu zapnutej lampičky mi je nesmierne ľúto, ale rodič, by mal byť schopný vysvetliť deťom, prečo mať zapnuté či vypnuté svetlo, ale ak ste nebol schopný pochopiť, že zviera potrebuje žrať, tak sa nečudujem, že ste nebol schopný im to vysvetliť.
Na záver len dodám, že ZAJAC, nieje KRÁLIK, ale to už rozpisovať nebudem, aj tak by ste to nepochopil.

Môj osobný názor je, že pokiaľ nieje rodič súci a schopný si zaobstarať domáceho miláčika, nemal by ho kupovať ani svojim deťom. Takýmto ľuďom, ktorí dokážu napísať, že ich zviera im zvýšilo náklady, pretože mu museli dávať žrať, normálne by som im brala svojprávnosť. Predpokladám, že Váš vek je vyšší ako Vaše IQ, dúfam, že Vaše deti sú po Vašej manželke a nie po Vás. Pevne verím, že sa s Vami nikdy nestretnem, myslím, že hneď by som Vás spoznala.
Všetkým prajem príjemný deň

kiwi

Musím sa zastať zajacikov lebo to co napísal marian mi vôbec nesedí. Ja mam jedného staruckeho 13 ročného zajka ktorý je uz na konci, ale dúfam ze este chvíľu vydrží.
Nikdy sme s ním neprezili takýto horor, je to veľmi milé nenáročné zvieratko aj keď samozrejme vyžaduje starostlivosť a veľa spoločnost. Nás má tiez veľkú klietku, ale ja stále otvorená takze za nami moze hocikedy prísť a pozeráme spolu telku alebo sa s ním ucim. Žiadny enormný ramos alebo špinu nerobí, samozrejme klietku treba čistiť každé dva tri dni. Z jedlom tiez nie je problem, seno, jedlo zo sacku a čerstvá zeleninka, ovocie.
Dobre je ze ked ideme preč tak dva tri dni vydrží aj sám doma. Inak ho dávame babke ktorá s tým tiež nemá problem. Králik potrebuje aj svoj pokoj a ticho, preto podľa mňa nie je vhodny k malim deťom. Nás králik ani nikde v byte nic neokusuje, keď bol malí párkrát sme na na neho za to nakricali a prestal s tym. A ani necika po byte samozrejme, občas z neho vypadne nejaký malí, tvrdí bobok ale to nic :-)
Takže králik je veľmi mily spoločník, len mu treba rozumieť, my uz mame medzi sebou vyvorenu celú neverbalnu komunikáciu, králik je omnoho inteligentnejsi ako si väčšina ľudí myslí, len to s ním netreba hneď vzdať.

marian nick

POZOR !!!! ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO ULUTUJETE !!!!!!
- sprvu vyzerá krásne,čím vás iba klame, narastie totiž cca.5 násobne !! a už nebude viac chutnučký.
- Klietka musí byť veľká, a teda zaberie veľa priestoru !
A aj v klietke ktorá vyzerá veľká, keď vyrastie bude môcť už len ležať a nie behať.Teda bude trpeť.
- deti vám budú sľúbiť, že keď im ho kúpite, budú už poslúchať.
Moja skúsenosť : budú ešte horšie ! Zajac bude na prvom mieste a nič iné ich nebude zaujímať. ( toto platí asi aj na iné zvieratá )
- pozor, všade a všetci vás budú klamať že zajac nie je nočný živočích ale denný, a teda že sa vyspíte. Toto je klamstvo !!!!!! Zajac vstáva skoro ráno, v rôznych časoch, už od cca. 4:30. !! A je ho potom počuť !! To isté večer, vyžaduje si pozornosť vás alebo deti. V detskej izbe nemôže byť lebo deti kvôli jeho zvukom nezaspia. A nemyslite si že ho s klietkou niekam odložíte aby ste ho nepočuli, to vám deti nedovolia a aj keby : moja skúsenosť : zajac začne hrať na klietke !!! – do zubov chytí drôt klietky , potiahne a pustí. Ako na gitare(pokazenej a rozladenej). Je to strašný a silný zvuk ktorý je počuť všade a zobudí každého, garantujem !!!!!!
- Čo urobíte s jeho veľkou klietkou keď pôjdete na dovolenku ?
Musíte ju prenášať po rodine. Zakrátko ho však už rodina nebude chcieť !!!!!-na toto pozor !! ( lebo je sním dosť starosti, treba ho vypúšťať von, a narobí im bordel)
A keď ho niekam s klietkou budete brať so sebou, máte plný kufor len veľkej klietky !!!
- budete mať bordel – seno, chlpy atď – po celom dome/byte !!!!
Nedá sa tomu zabrániť, seno z klietky vypadáva, a roznáša sa na vašich a detských nohách. Roznáša sa tiež prenášaním zajaca a hraním sa s ním. Seno máte všade !
- Zajaca musíte na pár hodín vypustiť z klietky. Prečo? – okrem iného lebo je mu predsa malá a by trpel. A tým sa opäť aj roznáša seno všade. A zabudnite že deti to upracú. Resp.kým to urobia, urobíte to vy. A myslite na jedno – kto ho bude strážiť ??? (aby napr.neobhryzol nábytok a koberce, alebo neprehryzol elektrický kábel, atď...)
- Zaujimavosť – zajac vám zvýši spotrebu energie, lebo ho deti večer nebudú chcieť nechávať v izbičke v tme. Takže v nej svietite celé zimné večery.
Alebo si ho zoberiete k sebe ? - napr. do obývačky - a budete mať v nej všade seno !! a takto ho budete stále s klietkou prenášať hore dolu, až vás to prestane baviť.
- a niekoho z rodiny bude stáť zajac veĺa peńazí : klietka, stále žrádlo, návštevy veterinára .......
- ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO ULUTUJETE !!!!!!

Lucinka2002

Ahoj prosim pomozte mi! Moj zajo ma 6 týždnov a cikat sa naučil do záchodika ale kaka aj do zachodiku ale aj mimo .. je to samicka.. aj ked vide von zacne bobkovat.. má taky maly domcek co ma venku a chodi don, ale bobkuje a znackuje.. dala som jej tam zachodik ale nepomaha to.. stale su aj tam bobky :( a kolko krat 3 cm od zachodika prosim pomozte neviem ci to je tym, ze je este mala... alebo nieco robim zle :(