Holenie britvou

Mordant

Holenie s britvou je úplná paráda.
Už sa holím nejaký čas a je to lepšie ako bežný strojček. Ako určite to dlhšie trvá ale vydržím dlhšie oholený. Nemusím sa preto holiť každý deň.
Pred tým sa mi hlavne krk vyhadzoval do červena a s týmto nie. Môžem len odporučiť. Priateľka mi tento rok kúpila dokonca novú britvu a jej prevedenie je ozaj štýlové. Cítim sa preto veľmi dobre.

No nie je to ako prať spoďáre v potoku :D Je to ako keď namiesto syntetického trička si dáš ľanové handmade. Tiež pred 100 rokmi nemali syntetické vlákna tak museli používať prírodné, ale v dnešnej dobe keď si môžem vybrať, tak si uvážim, že tie pôvodné materiály boli zdravšie.

Zbytočne hovoriť tím čo nepočúvajú a v konečnom dôsledku mi je úplne ukradnuté či niekoho presvedčím alebo či budem mať pravdu. Ja som spokojný. Ak chce niekto skúsiť odporúčam. Ak sa mu to nebude páčiť, fajn skúsil. Mne osobne som vyhovuje. Mám 25 rokov. Čiže nie som predpotopný a mám počítač tak idem aj s dobou :D Len skrátka mi to vyhovuje.

Veľa zdaru prajem!!!

0vecka

Messje nechodim k holicovi pokial viem tak britvou sa zastrihavaju len okraje ale neholi sa tym... vlasy mi striha stara a bradu si holim strojcekom na vlasi

Messje

Ovecka ty dedko
Moj chlap sa holi tiež britvou.Je zarasteny a tie linie okolo strniska ziletkou nikdy neurobi ako urobi britvou.V nemecku barberholicstva nie su?U nas ano a holia tu len britvami ;-)
A dostat sa tam je umenie.

Esc

Britvou sa holia iba chlapi, ktorí dokážu zobrať zodpovednosť za svoju tvár do vlastných rúk. Obrazne i fakticky. Britva je vrchol v hygiene a výsledku holenia. K holeniu potrebujete britvu, kožený remeň, tuk na mastenie remeňa a kameň na brúsenie britvy. Britvu odporúčam Solingen, dá sa kúpiť na nejakej nemeckej stránke aj s remeňom a tukom na mastenie, cena myslím bola okolo 100 Eur za všetko spolu. Kameň používam slovenský Rozsutec, legenda hovorí, že si ním Jánošík brúsil valašku, je veľmi jemný. Začiatky môžu byť ťažšie, treba získať cvik a treba rátať s občasným porezaním na začiatku. Holím sa britvou denne už určite viac ako 10 rokov.

dalsi

Tiey som roymzslal, ci si kupit strojcek na ziletky, britvu na ziletky, alebo klasicku britvu. Od klasickej britvy ma vsak trochu odradza jeden fakt. Aj ked viem brusit noze tak, ze holia chlpy na ruke, tak neviem, ci by som to dosiahol u britvy.

Ake kamene, remene, alebo sposob brusenia pouzivate u britvy na brusenie ?

Toshiak

Britva nie je pozerina. Mne sa po holení na ľavej strane vždy robili vyrážky, odkedy sa holím britvou mám kvalitnejšiu a čistú pleť. Len človek ktorý nevie o čom hovorí, môže holenie britvou nazvať pozerinou. A s mydlom si netreba robiť starosti. Stačí kúpiť najlacnejší Barbus na trhu, ktorý má perfektnú penu a pekne vonia :) Holím sa britvou už skoro rok, a to som sa len trošku porezal raz a aj to svojou blbosťou. Človek, ktorý sa holí si dáva pozor. Bohužiaľ Holywood nám servíruje toľko kravín, že veľa \"efektov\" nadobudlo silu mýtu. Ja v každom prípade britvu odporúčam. Britva do ktorej idú žiletky je shavetta. A ešte ma napadlo, ako sa dá pozeriť doma pred zrkadlom? Nie je základ pozérčiny to, aby som to ukazoval iným?

Orech

Holene s britvou je fakt asi najdokonalejšie holenie. Zopár rád ako s britvou nájdeš i na www.holenie.com
O nebezpečnosti rozprávajú tí, čo to nikdy neskúsili. Kedysi kaderníčky sa učili holiť na nafúknutom balóne, možno treba prvé holenie skúsiť takto :-)

0vecka

lenze v 30tich rokoch to nerobili preto lebo to tak bolo lepsie efektivnejsie alebo lacnejsie ale preto ze nemali ziletky alebo holiace strojceky...

je to take iste ako kebyze si zacnes prat spodare v potoku....