Kedy je spravny cas na svadbu?

Príspevok v téme: Kedy je spravny cas na svadbu?
wiwienka

Ahojte.Mam 26 rokov a pol roka noveho priatela, sme si rovnako vekom.Pred troma rokmi som sa mala vydavat, po 7rocnom vztahu, ale vycuvala som a nakoniec i moj ex pochopil, ze uz sme boli viac menej len priatelia.Mam pocit, ze moj priatel je ten pravy, ale tym, ze moj ex mal uz v tej dobe 28, tak sa to automaticky posuva, cize budem musiet pockat, az moj priatel na to bude zrely..Z toho, co som vyrozumela, si planuje buducnost so mnou, dokonca vela krat i o svadbe spomenie, napr tieto svadobne saty su pekne, tato destinacia je pekna - chceli by sme raz svadbu na ostrove..ale tiez povedal, ze teraz a v blizkej buducnosti o tom vobec nerozmysla.Co je vlastne blizka buducnost?Aky je idealny vek pre dvoch ludi?Ja by som tak do dvoch rokov chcela byt vydata a tak o 4 mat prve dieta a to uz mi okolie hovori, ze je neskoro, ale ja to tak citim.Len sa bojim, ze s priatelom budem musiet len na vydaj cakat do 30tky, lebo on hovori, ze na svadbu je este mlady.Aky je teda idealny vek? Dakujem za nazory :)

iotaaa:-)

To ze ten tvoj chce deti skor ako ty, tak to sa moze rychlo zmenit (ci uz z tvojej strany, alebo z jeho)
No po polroku by som sa do svadby velmi nehrnula, radsej sa este spoznajte, netlac na neho s tym, aj ked sa on sam kladne vyjadruje. Tym ze hovori o svadbe aspon vies, ze ju jedneho dna mat chce, aj deti obaja chcete. Ved to je pekne :-)
Ak je v tomto romantik, nevyjadri sa konkretne ze kedy by si ta chcel vziat, to az ked ta priamo poziada o ruku.
A kedy je spravny cas? Tak take nieco neexistuje.

wreck

omg, ake krasne detske zmyslanie: '...u mna sa manzelstvom nic nemeni' :-O

wiwienka, meni sa vsetko a menia sa aj veci, o ktorych teraz este ani netusis. pomalicky, nebadane, sa meni tvoja chut a snaha stale vyzerat dokonale. podvedome sa meni tuzba stale akoby o toho druheho bojovat, ved uz sme svoji a tak to bude navzdy. menia sa veci, ktore sa nedaju zazit, kym dvaja nefunguju spolu ako jeden. menia sa majetkove vztahy. je jedno na koho je majetok napisany, ale nie je jedno kto ho kedy a ako nadobudol. ten, kto ma vyssie prijmy, je pri ich deleni potrestany. takisto sa delia dlhy! staci ak jednemu preskoci a zavazky su na svete. meni sa sposob existencie a ustanovuje sa vyzivovacia povinnost. opat staci aby jednemu preskocilo a druhy len zostane pozerat s otvorenymi ustami. a deti. o tom ani nejdem zacinat.

meni sa vsetko, ty len teraz este nevidis suvislosti. ak by sa nic nemenilo, ludia by do toho nesli, nie?

slnecnica

Sú to len zbytočne vyhodené peniaze, kopa starostí a nervov len preto, že nastávajúca si chce splniť detský sen o princeznej v krásnych šatoch :-)

fooo

Potom prečo sa bojíš že budeš musieť na svadbu čakať neviem ako dlho, keď to pre teba nič nie je, iba zmena priezviska? To bez priezviska vydržíš aj ďalšie roky ako doteraz, keď to inak neberieš

wiwienka

On praveze sam o tom niekedy zacne a hlavne co sa tyka deti, povedal, ze keby sa nam smyklo, nevadilo by mu to, lebo by to bolo krasne babatko a miloval by ho, ale mozno je to tym, ze na dieta sa ja citim naozaj az tak v 32ke, taaakze nie, bio hodinky mi nic nehovoria:D skor ta svadba, podla mna by mala byt z lasky a nie preto, ze otehotniem a tak..u mna sa manzelstvom nic nemeni, max priezvisko :)

anjelik

Milá moja,
láska sa nemeria rokmi a manželstvo sa nezačína vekom. Manželstvo je rozhodnutie dvoch ľudí kráčať spolu životom, milovať sa, poznávať jeden druhého, rozprávať sa a spoločne zostarnúť. Celé je to u teba skôr o tom, že ti začali biť biologické hodiny, mamina chce byť babka. Pri dnešnej rozvodovosti by som na tvojom mieste počkala. Aby sa ti nestalo, že sa jedného dňa zobudíš na plač dieťaťa vedľa niekoho o kom si len myslíš, že si niečo myslí. A ty budeš rozmýšľať, či je toto to , o čom si snívala?? Na to pravé sa vyplatí čakať, tak čakaj. Ak je ten pravý, začne rozprávať sám o svadbe a deťoch a nie len milo odpovedať na tvoje otázky...ako je o teraz :o))

wreck

nemozem uverit, ze tento nazor tu uz je a dokonca od zeny. :-O

mozem len potvrdit. spravny cas nie je NIKDY. dokonca ani vtedy, ked si myslis ze je. ste spolu pol roka, cize o sebe neviete nic a o nejakom pocite pravosti nemoze byt vobec rec. ten ma po pol roku skoro kazdy kto vobec toho pol roka vydrzi.

a ak uz inak nedas, riad sa vlastnou intuiciou a nepodliehaj tlaku okolia. vypocuj si kazdeho, zvaz myslienky, ale rozhoduj sa sama za seba a nenechaj sa vyprovokovat k niecomu, co nechces. a do bieleho sa nechaj navliect az budes sama presvedcena, ze nastal ten cas.

kafe

kedy? Nezávisí to od veku, ani od dĺžky vzťahu.. vždy a nikdy je celkom trefná odpoveď. Vtedy, keď sa na tom zhodnete vy dvaja. Najlepšie ešte predtým, než splodíte dieťa.