yorkshier

ajajja

Moja yorkshirka váži 4 kg. Je chudučká, ale proste väčšia. Je s papiermi a práve z dôvodu veľkosti mi ju chovateľ predal za cenu bezpapierového, lebo ako výstavný by nemal šancu :) Takže som vedela do čoho idem a nijako mi to nevadilo. A " mini " yorka som vyslovene nechcela.
Inak, ak má pol roka, on ešte trošku narastie, ale na hmotnosti naberie určite, pretože sa bude ešte osvalovať. Len mu prosím ťa neuberaj z kŕmnej dávky. Aký veľký narastie má aj tak už v génoch. Takže vôbec nerieš či je štandard alebo neštandard, pokiaľ nebol plánovaný na výstavy :)
U nás na sídlisku sú dvaja yorkovia, ktorý majú 6 kg, tlstí vôbec nie sú a sú zlatí :))

dedy

Správne to je Yorkshirský teriér(Jorkšírsky teriér - Yorkshire Terrier), nie yorkshier a štandard plemena udáva hmotnosť od 1,8kg do 3,1kg viac nie, a maximálnu výšku 20 -24 cm, všetko ostatné je neštandard

wurva

ahoj :-) samozrejme ze to je normalne... ak z neho nechces nejakeho vystavneho psa, iba takeho domaceho maznacika, kym nie je tlsty a nehrozia z toho zdravotne tazkosti, tak to nema comu prekazat.. moj yorkshire vazi o dost viac.. (ale je naozaj tucny)