Vytrhnuty zub

bengoro

Ja mám veľký strach zo zubárov.Neviem prečo neviem to jednoducho prekonať a doplatil som na to že zub krorý sa dal zachrániť tak som si ho dal vytrhnúť nemám rád vŕtanie zubu neviete poradiť ako to prekonať? na pravom očnom zube mám takú malú čiernu bodku je to kazom a neviem sa odvážiť ísť zubárovi bolí to aj z injekciou? Ďakujem za odpovede. Už s

dara100

Mne odporucil lekar na rychlejsie zhojenie brat wobenzym a brala som ho a co sa tyka bolestivosti, neviem, koho to ako bolelo, ale u mna sa to dalo vydrzat.

keksikova

Ja som tiez po trhani a tiez mi zubarka odporucila repikovat sa. Samozrejme nie prvy den, ale potom druhy som sa uz mala vyplachovat repikom.

mrkvulaSQ

No mne to povedal zubar. Prvy den s tym nic nerobit a dalsi den si to mozem vyplachovat repikom. Co som aj robila a rana sa mipekne hoji, cize nepotrebujem ten sprej. Zrazeninku tam mam stale, cize nic sa nevyplavilo pri tom vyplachovani.

ATIDE/ESMERA

Po trhaní zuba sa nemá nič vyplachovať, povedal mi to aj môj zubár po vytrhnutí stoličky pred pár rokmi. Zrazenina sa tma vytvorí,a le to sa všteko postupne zahojí, chce to čas a trpezlivosť hlavne. Budeš tam mať aj takú šťavu okolo jasna či čo to bolo, ide oto z rnay, ale to vraj nemáš vypalchovať, udržuje to vlhkosť v kosti či tka mi to vysvetľoval lekár, to je jedno, skrátka a dobre, nechaj to tak a nevyplachuj

ajajja

Ani ja som si nemala ničím vyplachovať. Tá zrazenina sa vraj dokonca ani nemá dostať von ( čo sa pri vypláchnutí môže stať ).
Len raz, keď ma aj niekoľko dní po vytrhnutí brutálne bolelo to miesto, tak som išla zubárovi, čímsi mi to jemne so striekačkou vypláchol a bolesť ustúpila.

orchidejka

to ti kto povedal ze mas vyplachovat repikom? mne zubar vytrhol minuly pondelok a vylucne zakazal niecim vyplachovat, ze ono to sa ma samo zahojit. na druhy den ti vznikne krvna zrazenina a potom sa ti to postupne bude hojit. mne trhal stolicku vlavo dole a dasno je asi tak na 1/3 zahojene. ale strasne neprijemny pocit a aj pach z ust je, prvych asi 5 dni, ked mas tu zrazeninu..
naco ti je vlastne ten sprej? ved do tej rany by si nemala nicim ist. nechaj to tak, samo sa ti to vylieci a budes spokojna. mne uz davnejsie trhal jeden zub a na ten som si nic nedavala a povedal mi zubar ako sa mi pekne zrastol, dokonca sa mi aj medzera zmensuje (to bolo vpravo hore - netusim aky zub bo som ich tam mala nejako nahusto)