ublížiť za pomoc???

Príspevok v téme: ublížiť za pomoc???
misha28

Prosím, poraďte mi. Manžel ma psychicky a aj fyzicky týral a ešte k tomu som v minulosti robila prostitútku. Mám z toho strašné depresie a rôzne stavy. Napriek všetkému zlému som na manželovi závislá a neviem sa od neho odpútať. Momentálne je vo vazbe a tak si trochu žijem po svojom. Čo spôsobilo, že som niekoho spoznala a môžem mu o všetkom povedať a má pre mňa pochopenie, lebo si tiež niečo v minulosti prežil a musel sa z toho liečiť. Mohol by mi veľa pomôcť, ale bojím sa, že by sa mohol do mňa zaľúbiť a ja by som mu mohla ublížiť,lebo o dva mesiace sa vráti môj manžel. No a naozaj neviem či sa dokážem odpútať. Možno je tu aj tá možnosť, že by mohol byť moji budúcim priateľom.

misha28

J111 ďakujem. Alenka áno moji rodičia sa rozviedli ešte keď som bola malá a vychovávala nás maminka sama, takže áno chýbal a to mi povedala aj psychologička pred niekoľkými rokmi, ale teraz uvažujem o návšteve psychiatra, lebo sama fakt nezvládam. Knihy mám naštudované a preto už viem, že tak žiť nechcem. kafik ďakujem za povzbudenie, ani neviete ako si to veľmi vážim, že úplne cudzí ľudia mi poradia a dajú silu aby som ďalej bojovala

kafe

ak si to nezvládla 1.000x tak to možno zvládneš na 1.001. Nevzdávaj to, lebo ono vlastne ani inú možnosť nemáš. Buď budeš umierať zaživa, alebo umrieš pri hľadaní života. Chceš žiť? Tak to prosím nevzdávaj. Pri novom kámošovi ti reálne hrozí, že spadneš z dažďa pod odkvap - nebude taký ako tvoj manžel ale bude ešte horší, prípadne ťa bude ničiť iným spôsobom. Takže ak potrebuješ oporu, keď sa dávaš dokopy hľadaj v krízových centrách, pomoc pre týrané ženy, v azylových domoch budú vedieť poradiť psychologičku, ktorá pracuje s týranými ženami, možno tam mávajú ženy stretnutia a taká partia tebe podobných ľudí ťa môže nakopnúť tým správnym smerom. Hlavné je NEVZDÁVAŤ sa a hľadať. Ak ti nepomôže 10 psychológov, tak hľadaj ďalej.. ten 20-ty ti možno sadne ako riť na šerbeľ. Určite existuje účinná pomoc a podpora aj pre teba. Veľa zdaru, dievča.

alenka_maxova

vzhladom na vsetko, co si prezila si myslim, ze tvojim problemom je hlavne to, ze sama nedokazes byt. Jednoducho potrebujes pri sebe chlapa. Zrejme ti chybal muzsky vzor, ked si bola mala...Mozno sa mylim, neviem, usudzujem len na zaklade faktov, ktore si nam napisala. Skus hladat svoje stastie cez seba, nie cez druhych ludi...Vyborne su k tomu rozne psychologicke knizky. Nenapisala si, ci chodis aj k psychologovi, ale velmi by ti pomohol :)

misha28

kafik ďakujem asi máš pravdu. Ja som sa pokúšala dať dokopy a začať znova, ale nikdy som to nezvládla. Nemám kamarátky, síce má dvoch dobrých kamošov, ale majú priateľky, tak ich nechcem moc otravovať, nech im nenarúšam vzťahy. Som totálne sama a preto mi je horšie. loveme tiež ďakujem, ale mňa momentálne nič nebaví a nenapĺňa ma nič. Som síce sama, ale často keď mám príležitosť byť medzi ľuďmi, tak sa im vyhnem

Loveme

Ano kafik má pravdu. Nielenže tu je možnosť,že sa staneš závislá na inom chlapovi,ale často sa stáva,že ženy si vyberajú podobné typy mužov ako mali, čo ale u teba nemusí platiť.Nikde nie je napísané, že aj tento ťa bude biť.
Je super že si sebestačná, to je dobrý základ. Skús sa viac zamerať na seba, a na niečo zmysluplné čo ťa naplní,napr pomoc iným atd. Je to preto,aby si necítila nedostatok niečoho vo svojom vnútri. Takto ťa prázdnota nebude ťahať späť k manželovi.

kafe

Nerozumiem, ako ti môže pomôcť ten kámoš? Namiesto závislosti na manželovi sa staneš závislá na ďalšom chlapovi?
Je jedno čo urobíš, chyba je zostať s mužom aj hľadať pomoc u kámoša. Potrebuješ sa dať trochu dokopy a začať si vážiť sama seba, vysporiadať sa s minulosťou a nevracať sa k tomu čo bolo, ujasniť si ako chceš žiť a pracovať na tom.

misha28

Sama neviem čo ma pri ňom drží, ale láska to už asi není, deti sme nemali a peniaze si viem zarobiť sama. Neviem, možno preto, že sme boli spolu 7 rokov a strašne som ho milovala a bola schopná pre neho urobiť čokoľvek. Raz som už odišla, ale do pol roka som bola spať, lebo som nevedela bez neho existovať.

Loveme

A čo konkrétne ťa pri manželovi drží? Láska, peniaze, deti alebo čo? Strašne ma to zaujíma.

A podľa mňa je jedno kam od toho tyrana utečieš, hlavne bež!
No a čo,že si bola prostitútka. Tak asi ťa k tomu dohnal život, nie? Je to za tebou, nemáš to na čele, nikto to o tebe možno nevie, tak zdvihni hlavu a rob niečo užitočné,čo ťa bude baviť.