Splesnetá klobása

Príspevok v téme: Splesnetá klobása
micina123

Ahojte,chcela by soms a opytat,dnes sm si vybrala klobasku z mrazaku reku ze si ju opeciem na spagetky.vyzerala dobra aj tak chutila.potom vsak pridem domov a mamka vybehne namna s tym ci som si nevsimla ze bola cela zelena...pritom ani nie lebo som myslela ze ta belost je z toho ze je jak kamen :/...mozem dostat nejaku salmonelu alebo cosi?

Magy

salmoneloza sa nici uz pri 75°C, takze ak si ju dobre opiekla na oleji, tak si ju rozhodne vystavila ovela vyssej teplote, mozno aj dvojnasobku.
ak by bola klobasa napadnuta bakteriami salmonelozy, rozhodne by nezmenila farbu natolko, ako to popisuje tvoja mamka.
ty pises ze mala biely povlak - to niektore klobasy maju, ak napr. trochu oschnu, aj v dosledku vymrazenia. to nie je na zavadu.
zelenu farbu by sposobovali nejake huby ci plesne, salmoneloza su bakterie.
nakaza salmonelozou ma dost rychly nastup a prejav, najneskor do 48h by si mala bolesti az krce v bruchu, prudku a bolestivu hnacka, potenie, zvracanie.
nemyslim, ze by si sa mala obavat - najme s ohladom na to tepelne spracovanie.