Po polmaratone - aby nebola svalovica

vebe

Ibalgin mozno trochu pomoze, ale z hladiska toho co sa vo svaloch po takej namahe deje je lepsie sa Iblaginu a podobnym liekom vyhnut. Pri velkej svalovej namahe a polamaraton splna tieto kriteria, vznikaju vo svaloch mikrotraumy a drobne trhlinky. Tela sa s tym vie vyrovnat, dochadzka k hojeniu, avsak kazdy proces hojenia v nasom tele je sprvadzany lokalnou zapalovou reakciou. Ibalgin je liek, ktory potlaca zapalovu reakciu a teda aj bolest. Pri svalovici, je jeho analgeticky efekt mizivy, ale naopak, moze potlacit tenzapalovy a teda hojaci proces vo svale, takze vlastne si potlacis mechaniyźmus ako sa sval dokaze sam regenerovat a vyhojit. Je to taky velmi laicky popis, aby zo bolo zrozumitelne. Takze radsej ponatahovat svaly, nedovolit im stuhnut a mierna zataz az kym svalovica neustupi. A to s tym studenym kupelom - ak na tom aj sportovci ficia, ty nevies co nasleduje potom, pochybujem ze po vykone sa supnu do studenej vody a nic viac. za tym nasleduju podla mna mnohe ine procedury, ktore vo vysledku vedu k prekrveniu svalov a ten studeny kupel, to je len vytrhnutie jednej procedury, ktora sama o sebe po velkom vykone skor uskodi, ak by si robil len to

Ivka 1

Mne vždy pomáha strečing , potom teplý - horúci kúpeľ - zabraňuje to tvorbe a usádzaniu kyseliny mliečnej do svalovej hmoty. Pomáha aj hrejivý masažný krém .

RNG

Chlad stahuje cievy, znizuje cirkulaciu a v koncatinach vyvola usadzanie sproduktov spalovania.
Ak nechces byt na druhy den strpnuty, musis sediet v horucom kupeli okolo 35 stupnov celzia aspon hodinu.
To podstatne zvysi cirkulaciu, filtrovania splodin z tela a pravdepodobne daco odplavi aj transdermalne z koze, minimum zvysi potenie, co je tiez vylucovanie splodin z tela.

Jonatan3

Vdaka za vsetky rady.
O tom studenom kupely som inak pocul, ze je vo svete taky trend, ze sportovci na tom ficia.
A vraj ibalgin si supnut dost pomaha.

vebe

No neviem, kto z vas ma ten polmaraton sam za sebou. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze hned potom teply kupel, ponatahovat poriadne svaly a ostatne sa uvidi. Ak si dobre trenovany, svalovica velmi nebude. Ak horsie, tak bude, nechrobis co robis. Ak svalovica pride, tak to treba len vydrzat.

arman

Podla mna by mohla celkom dobre ucinkovat masaz v detoxifikacnom solnom kupely (aspon 3% soli), a potom zasadity kupel v sode bikarbone, ktory neutralizuje kyseliny vo svaloch. (tak 1kg sody bikarbony na 100L)