Vkuse nafúknuté brucho

Lunam

skusala si probiotika? Ak nejes ziadne mliecne vyrobky a stale ta nafukuje, tak sa pravdepodobne zle stravujes, skus kazde susto pozut 40x a pi 2 hodiny po jedle a pol hodinu pred jedlom.
Rano si pomasiruj brucho loptickou v smere hodinovych ruciciek este pred tym, ako nieco zjes a vypijes. Potom si urob dychacie cviky, ked 10x dychas do brucha a 10x do branice

Baira

Skús držať prísnu bezlaktózovú diétu aspoň 2-3 týždne, ak nafukovanie neprestane treba hľadať príčinu inde.

VTomi

Tá laktázová intolerancia Ti spôsobuje len nafukovanie? Lebo tá má za následok celkový brušný dyskomfort, nafukovanie, plynatosť a hnačku. Nafukovanie môže byť z rôznych potravín ako je brokolica,
kapusta, karfiol, ružičkový kel, hrach, šošovica, cibuľa, pažítka, paprika a sýtené nápoje. Takže vedľa užívania laktázových enzýmov skús sa stravovať racionálne, t.j. vyhýbaj sa potravín obsahujúcim laktózu a obmedz potraviny, ktoré nafukujú.

izzabelta

Ďakujem za rady, robili mi rôzne vyšetrenia ale mi zistili, iba tu laktozovu intoleranciu. No len problém je v tom, že to nieje po jedle, to je stále také nafúknuté...

baracaa

je možne ze si dávaš male množstvo tabletiek, niekto potrebuje aj 2 pripadne 3 pred jedením mliečnych výrobkov je to individuálne.
netreba si ich dávať pred každým jedlom len pred tým kde je mlieko a výrobky s neho.
tu je link na info o histamínovej intolerancii
www.daosin.sk
skus si to pozriet.
pričin može byt vela len sa netreba nechať odbiť u doktora a snažiť sa náist riešenie.

izzabelta

Používam tabletky laktazan pred každou konzumáciou jedla, robili mi testy na celiakiu a tú som mala negatívnu. :/

baracaa

zalezi od toho či máš brucho nafuknute aj pri držaní bezlaktozovej diety. ak ano moze ist aj o ine ochorenie. mne bola zistená okrem laktozovej intolerncie aj celiakia a kedze aj po vylučení lepku zo stravy som mala stale problemi z nafukovaním na alergologii mi bola zistena aj histamínova intolerancia. takze ked som držala všetky podmienky týchto 3 obmedzení tak som problemi nemala.
pri latozovej intolerancii zaleži od toho kolko enzýmu este tvoria tvoje čreva, či mozeš kyslomliečne vyrobky obsahuju male množstvo laktozy (ja som nemohla mala som nulovu hladinu enzýmu) potom je možne este jest velmi tvrde zrejúce syry, ktore mi ale tiez robili problém (histamínova intolerancia). Pri laktozovej intolerancii existujú aj tabletky, ktore obsahujú enzým na štiepenie laktózy. u nás sú to tabletky laktazan stoja cca 9 eur no v čechach maju tabletky lactanon a tie sú o polovicu lacnejšie cca 4 eura takže keď si dá človek tieto tabletky tak môže aj mliečne výrobky.
ja som mala to štastie že sa mi pri držaní bezlepkovej diety začal opat tvoriť enzým na štiepenie mliečneho cukru a v takom množstve že mozem vypit aj pohar čerstveho mlieka a nemám žiadne problemi.

RNG

Kvasenie v zaludku=nedostatok kyselin. Kvasenie v crevach=nedostatok spravnych enzymov.
Oboje sa da doplnit pomerne jednoducho a lacno.
U mladych to moze byt len docasne ako nasledok "zaludocnej chripky", tj viralneho alebo bakterialneho poskodenia traviaceho traktu.
U starsich je to obvykle znizene vytvaranie sa oboch s vekom a to znamena, ze si clovek musi doplnat chybajuce do konca zivota, inac riskuje zamorenie tela a podvyzivu.
Kvasene produkty mliecne neobsahuju uz laktozu a podla vsetkeho, ked nemas alergiu na kazein, tak ich mozes s kludom jest.
Inac su specificke enzymy na mlieko a mliecne vyrobky najdes pod menom Dairy Enzymes, ktore ti pomozu mliecne produkty stravit bez problemov a zamorenia tela.