Uchadzaci 2012 Medicina UK BA

Príspevok v téme: Uchadzaci 2012 Medicina UK BA
molly02

Ahojte, ja sa chcem spýtať, či sa niekto z vás chystá tento rok na prijímačky na Univerzitu Komenského na zubné alebo všeobecné lekárstvo... Ja som si poslala prihlášky na obidva študijné odbory, no a chcela by som vedieť ako ste na tom s učením testov ( či som len ja taká lenivá :)) Takže budem rada, keď sem niečo o vašich prípravách napíšete...

Táňa :D

Ahojte, chcem sa Vás opýtať či je lepšie ísť na gymnázium alebo na zdravotnú(ako farmaceutický laborant) keď by som chcela v budúcnosti ísť na LF.
Ďakujem

BBS

Ahojky, zdravím. Fajn Mám tu seriózny názor. Fajn Pripravovala som sa do Bratislavy. Dôležité je si správne prerozdeliť ČAS. Kebyže sa učím ešte raz, určite by som nezačala hneď s biflením. S témou sa treba zoznámiť, tak si to pomaly čítaj zo začiatku roka. Treba si však nechať veľa času na učenie. Ďalšia vec je, že mne k úspechu nekonečne pomohli tzv. LÍSTOČKY. Na jednej strane máš otázku a na druhej odpoveď. Je to super systém!(aj napriek tomu že otázok je strašne veľa, ale také primitívne ako napr. čo je posledné štádium života - smrť by zvládol hádam každý, to si nemusíš písať také). Vyskúšaj si to na napr. 250 otázkach (naučíš sa to) a potom si ich prejdi z knihy, určite ti to bude lepšie zapaľovať ako len niečo pasívne čítať a bifliť sa.. Že aha Tak a posledné dni, t.j. dva týždne pred prijímačkami musíš neskutočne zabrať, toto je kľúč!!! Držím palčeky.

ka3na

ahoj molly02 nekontrolovala som tento prispevok od doby co som ti pisala takze odpisujem az teraz :D chodila som na prifku...a tento rok sa mi to konecne podarilo :) a ty ako? budeme spoluziacky? tiez som si davala len do BA kedze uz som tu rok studovala a mam tu priatela :)

doučovanie

Doučujem na prijímacie skúšky na lekárske fakulty presne podľa modelových otázok - UPJŠ v Košiciach, SZU a UK v Bratislave. Viac informácií mailom.

Alex056

Ja som sa na prijímačky učila skoro rok, intenzívne pol roka (každý deň asi dve hodiny, neskôr aj viac)..testy som si prešla cca 10 krát ale na príklady z chémie som sa vôbec nezameriavala (raz som si ich prepočítala to je všetko)... Ak vám môžem poradiť, veľa ľudí si stojí za tým, že sa na maturity nebude učiť a všetok čas venuje len otázkam ale to je blbosť!!..najviac ti pomôže učenie na matury lebo nie je normálne si robiť otázky z bioly a chémie a nič o tom nevedieť len sa to nabifliť... ale ak si z gympla, priebežne sa učíš biolu a chémiu, myslím že nemáš mať prečo problém...a ak môžem poradiť nikdy nechoď na kurzy ktoré poriada siv alebo LF...radšej chod na doučovanie sukromne :)...ja som chodila na tie ktoré poriadalo SIV a nič mi to nedalo, všetko som si musela oddrieť sama...
No a čo dodať na záver?...bez cieľavedomosti to zvládne len málokto, lebo je ťažké sa premáhať ked vidíš ako sú tvoji kamoši vonku a ty vieš že sa musíš učiť. ale pocit zadosťučinenia zo zvládnutých prijímačiek stojí za to...

molly2

Tak moja sestra je tam stvrtacka nahodou :D Je to urcite narocna skola, vidim to na nej, ked je skuskove od rana do vecera je zatvorena v izbe a uci sa! Aj ked jej sem tam pozriem do ucebnic a tak, je tam strasne vela chemie! Ja som sa rozhodovala medzi farmaciou a medicinou ale vybrala som si to druhe, je to moj sen od mala, a pre mna zaujimavejsie povolanie a nie je tam tak vela chemie. Ale sestra je spokojna, keby si mala vybrat ide este raz,nelutuje to, ale ona o tom snivala tiez od zakladnej skoly, a pre kazdeho je spravne nieco ine :) ak ams k tomu vztah, tak si myslim, ze farmaceuti sa maju lepsie ako lekari.