Novorodenec a studium na vysokej skole

Príspevok v téme: Novorodenec a studium na vysokej skole
Natally

Ahojte. Rada by som sa spytala, ci niektora z vas ma skusenosti so studioum na vysokej skole hned po porode.
Rada by som sa externe prihlasila na vysoku skolu, ale mam termin porodu v mesiaci jul. Takze ak semester zacina v septembri, bude mat dietatko 2 mesiace. Vybrala som si tuto skolu - www.vip-vs.sk - maju tam prednasky v piatok poobede a v sobotu vacsinou cely den, no nie kazdy vikend, asi 5x za semester.
Co myslite, mam ist do toho?

Natally

Sunrise, dakujem Ti velmi pekne za podporu a tipy. Drzim palce, aby sa Ti skolu podarilo uspesne dokoncit, ale hlavne, aby boli obe deticky zdrave.

Sunrise

Ahoj Natally, chcem ta povzbudit. Je to podla prislovia ze ked nieco dostatocne velmi chces, najdes si sposob a ked nieco dostatocne nechces, najdes si vyhovorku.
Chce to pomoc pri babenku, aby si vedela ze je v dobrych rukach a chut ist do toho. Este pridam moj pribeh. Par dni pred zapisom som sa dozvedela ze som tehotna, takze sa mi moj maly anielik narodil zaciatkom maja pred druhym skuskovym. Bola to sice vyzva ale vsetko som zvladla, na skusky so mnou chodili do Brna bud manzel alebo mamina s malickym a kojila som pred skuskou, po skuske a dalo sa to v pohodke. V tretom semestri som prestupila na dialkove. Na prednasky som niekedy chodila a niekedy nechodila. Vsetko sa to da, mne to dokonca fakt vyhovovalo mat pri materskej intelektualnu aktivitu v podobe ucenia, lebo vsak ucit som sa musela trochu aj prinutit niekedy a inak by som volila v tom case skor pozeranie filmu :) Uz mam za sebou pat rokov studia, len som si teraz prerusila kvoli narodeniu druheho babenka v auguste. Tak ked budem mat znova chut, pustim sa do pisania diplomky a ucenia na statnice. Je fajn ze to chces skusit, maj na pamati aj moznost prerusenia studia, keby ti bolo v nejakom obdobi priliz tazko a chod za svojim cielom:) Drzim palce.

Natally

Tak, prihlaska podana, uvidime :-) Potom urcite budem informovat, co a ako, lebo som zistovala medzi kamoskami a viac ich takych bolo, len babo malo viac, ako 2 mesiace...

Natally

Mar/ka - budu pomahat, to uz mame dohodnute, bez toho by som nad tym vobec neuvazovala.
Dakujem, verim, ze budes mat pravdu a fakt to bude ta prva moznost :-)

mar/ka

Musis sa porozpravat dopredu s partnerom a s rodinou, ci budu mat cas ti s drobcekom pomahat.. Nebolo by fer postavit ich pred hotovu vec, idem do skoly, musite mi pomoct.. Bez nich skolu nezvladnes.. ibazeby mas na opatrovatelky. Potrebujes dost casu i na pripravu nie len samotne prednasky. A vela zalezi ake budes mat babatko. Su deti, ktore len papkaju a spinkaju a niektore len placu.. Tak Ti prajem vela sil, znamych, co budu mat na vas cas a ten prvy typ babatka ;o)

Natally

Dakujem vam vsetkym za nazory a aj podporu :-)
Dnes som tam volala a zevraj prednasky nie su povinne, no rada by som na nich bola, isto sa potom budu lahsie robit skusky, ako keby som sa mala ucit z cudzich poznamok.
Ma este niektora skusenosti?

natalia123

Tiez si myslim, ze mozes ist do toho, lebo tej skoly nie je az hrozne vela. Velka vyhoda toho je to, ze nebudes pracovat, ale budes na materskej a popri tom studovat. Velmi vela zien totiz pracuje uz 3 mesiace po porode kazdy den- aj ked cca 4 hodiny, no je to predsa len kazdy den. Ked ti v tu sobotu, piatok pomoze s babatkom niekto z rodiny, tak si myslim, ze by si to mala zvladnut v pohode :)Drzim palce.

dana660xz

moja sesternica mala babo v septembri a v oktobri uz chodila do skoly, samozrejme ze len na povinne prednasky. chodi tiez externe, zimny semester zvladla, ona je teraz vlastne stvrtacka. ked ma skolu v piatok, babo jej starzi alebo svokra, alebo mama a v sobotu sa stara tatino.
kym je babo praveze samle sa to da, lebo treba len nakrmit a prebalit, v podstate ziadna starostlivost, oproti tomu, ked ma dieta 2 ci tri roky. len smelo do toho!

Adina442254

Ťažko to teraz hovoriť, pretože nemôžeš ešte vedieť aké budeš mať bábo, či ti bude dobre spávať a podobne. ja chodím na externé štúdium len popri práci a domácnosti a mám toho plnú hlavu, takže neviem si predstaviť mať bábo a chodiť do školy, ale každý je iný a každý to zvláda inak. Mám aj také spolužiačky čo majú dieťa a zvládajú to si myslím celkom fajn. Ale možno by som počkala ešte rok, keď bude väčšie. Ale to je len môj názor ;)